BBQ Bastard’s Asian style Buffalo Wings you need to taste!

BBQ Bastard’s Asian style Buffalo Wings you need to taste!

Soms heb je van die klassiekers die alsmaar terug op je pad komen, maar toch nooit de tijd neemt om ze aan een smaaktest te onderwerpen. “Buffalo sauce” is er één van. Tot vorig weekend had ik nog niet de tijd genomen om Buffalo Wings te maken. Ik kocht een fles “Sweet baby Ray’s Buffalo wing sauce” maar was er persoonlijk geen groot fan van. Of misschien had ik er teveel van verwacht op basis van wat ik van de saus had gelezen? Bijgevolg deed ik een poging om zelf een versie te maken. Geheel traditioneel is het niet geworden. Maar de “BBQ Bastard’s Asian style Buffalo Wings” vond ik persoonlijk toch zeer geslaagd en een gerechtje dat ik graag aanbeveel.

Disclaimer: deze post bevat mogelijks affiliate links. Het servies werd geschonken door @Cosy and Trendy. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Afgelopen zaterdag vierden we de verjaardag van mijn jongste zoon. Voor de gelegenheid had ik voor de ouders die hun kinderen kwamen ophalen wat hapjes voorzien. In de rapte tussen het spelen van lasergun oorlogjes door probeerde ik er het beste van te maken. De voorbereiding van het feestje vroeg meer tijd dan ik had gedacht waardoor ik veel te laat was beginnen met pekelen en de avond zelf met gekochte rubs en sauzen aan de slag ging. Niet slecht maar persoonlijk vond ik het ook niet de beste wings die ik al had gemaakt. “Gelukkig” waren er door een onverwacht afhaken nog wat wings over zodat ik de dag erna opnieuw aan de slag kon gaan in een poging beter te doen. En waarom niet met een eigen interpretatie van de Buffalo Wings?

wings and meatballs on the traeger

Ben je nog niet vertrouwd met het maken van chicken wings? Dan is deze post uit de #start2bbq reeks misschien wel iets voor jou?

Bij het uitpluizen wat een Buffalo sauce nu zo speciaal maakt kom ik uit op 3 eigenschappen: “Hot sauce, vinegar and butter”. Waarbij de boter een romige toets moet geven aan het geheel. En laat nu net dat onderdeel zijn waar ik op mijn honger bleef zitten bij de “Sweet baby Ray’s Buffalo wing sauce”. De aciditeit en milde hitte van de hot sauce zijn zeker aanwezig bij deze saus, maar persoonlijk vind ik het romige aspect niet terug en doet de saus mij net wat teveel denken aan een gewone hot sauce. Mijn “Asian style Buffalo wings” variant is overigens evenmin perfect en valt eigenlijk al evenzeer af als het gaat om een traditionele benadering door het ontbreken van de azijn in de saus. Ik koos er namelijk voor om de azijn te vervangen door het verse sap van limoenen om de aciditeit in de saus te brengen. Bovendien gebruikte ik gerookte en gegrilde kippenvleugels in plaats van de traditionele gefrituurde chicken wings.

Asian style buffalo wings

Bovendien zijn Asian style Buffalo wings zoeter dan de traditionele Buffalo wings waarschijnlijk bedoeld zijn. Je moet de logica maar snappen… Doorgaans vind ik BBQ sauzen te zoet, en als er dan al één is die niet binnen deze categorie valt, maak ik zelf een zoetere variant. Zou ik dan misschien toch wat tegendraads zijn? Op zich is de reden hiervoor eerder simpel. Door een poging te doen om de saus wat kindvriendelijk te maken besloot ik de hot sauce (hier sriracha) te halveren in hoeveelheid van het oorspronkelijk recept en aan te vullen met ketchup. Aangezien ik dan toch al wat in de Oosterse smaken zat voegde ik nog wat gembersiroop toe voor een vollere smaak. Resultaat: “een heerlijke mild pittige saus”. Klein detail: “mijn oudste zoon weigert saus te proeven tenzij het gelakt is… Met andere woorden: Hij moest het niet hebben…” Mijn jongste zoon is gelukkig wat ruimdenkender en at met smaak twee vleugels op voor hij besloot dat het hem toch nog net iets te pikant was om met plezier verder te eten.

Asian style buffalo wings

Conclusie? Meer Asian style Buffalo wings voor ons! Sommige dagen vind je het als ouder toch minder erg als de kinderen iets niet lusten dan op andere dagen. Veel aarzeling was er niet om hen iets anders aan te bieden en mezelf op te offeren om de rest van de vleugeltjes op te eten. De BBQ Bastard Asian style Buffalo Wings mogen dan wel niet zo traditioneel zijn. Ze hebben er in elk geval niet minder om gesmaakt! Benieuwd wat jullie ervan vinden! Smakelijk!

Interesse in de Cosy and trendy? Hier kan je ze alvast terug vinden.

BBQ Bastard’s Asian style Buffalo Kippenvleugeltjes
Prep Time
10 mins
Cook Time
1 hr
pekelen
12 hrs
 

Buffalo wings hebben al even weinig te maken met buffels als Azië met de Buffalo wings. Dus waarom niet gewoon een oosterse toets meegeven aan één van Amerika's traditionele gerechten? Dit mogen dan wel geen traditionele Buffalo wings zijn, ze vormden wel de inspiratie voor dit smaakvolle hapje voor bij een frisse pint.

Course: Aperitiefhapje, Hoofdgerecht, Snack
Cuisine: Amerikaans, Aziatisch
Keyword: bbq saus, buffalo, chicken wings, fusion bbq, gegrilde, gerookt, hot sauce, kippenvleugels, pellet smoker, recept, Smoky, Traeger
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 1 kg. kippen vleugels
 • 200 gr. Asian style buffalo sauce
 • limoen zeste voor de afwerking
 • koriander voor de afwerking
Voor de pekel
 • 2 l water
 • 160 gr zout
 • 1 el mosterdzaadjes geplet
 • 2 handvol gedroogde kaffir limoen blaadjes
 • 2 lente uien geplet
 • 2 stukken steranijs grof geplet
Voor de Asian style buffalo sauce
 • 1 deel sriracha (vb. 50 gr.)
 • 1 deel ketchup (vb. 50 gr.)
 • 1 deel gember siroop (vb. 50 gr.)
 • 1 deel gesmolten boter (vb. 50 gr.)
 • sap van 1 limoen per 200 gr. saus (of meer naar smaak)
 • 3 stukken steranijs per 200 gr. saus
Instructions
Pekelen van de kip
 1. Los het zout op in het water en voeg de kruiden en specerijen toe en plaats de kippenvleugeltjes in deze pekel voor 8/12 uur.

 2. Haal de kippenvleugels uit de pekel en dep deze goed droog. Plaats gedurende ongeveer 2 uur onafgedekt in de koelkast.

 3. Bereid ondertussen je BBQ voor op een indirecte sessie op lage temperatuur (+-75/100°C).

BBQ time
 1. Rook de kippenvleugels gedurende een half uurtje op lage temperatuur. Hierdoor kan het vet al lichtjes smelten en blijven de vleugels sappig en mals. Ondertussen kan je de Asian style Buffalo sauce maken.

 2. Verhoog de temperatuur in je BBQ tot 250°C en grill de kippenvleugels indirect op deze hoge temperatuur tot ze mooi goudbruin kleuren en de huid krokant is.

Asian style Buffalo sauce
 1. Meng de ketchup, sriracha en gember siroop voor de saus goed door in een saus pan en verwarm op een zacht vuurtje samen met de steranijs.

 2. Breng op smaak met limoensap en werk af met de boter.

Serveer de chicken wings met vers geraspte zeste van limoen, koriander en overgiet met de Asian style Buffalo sauce. Smakelijk!

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.