BLT-Sandwich met Chimichurri mayonnaise

BLT-Sandwich met Chimichurri mayonnaise

Sta je op het punt om op reis te vertrekken? Even afscheid nemen van je favoriete BBQ (als die niet mee kan) en nog zin om snel een laatste toegeving te doen aan je verslaving? Bereid dan alvast je lunch voor op de BBQ. Hoezeer ik ook fan ben van het stoppen aan een afrit om de sfeer op te snuiven van een combinatie aan mensen die op reis vertrekken, terugkeren of een frustrerende werkdag tegemoet zien. Het eten is er simpelweg erbarmelijk! Geen wegrestaurant maaltijden voor ons! Dan maak ik nog liever de dag ervoor een lekker broodje om mee te nemen onderweg! Snel dan, want de valiezen moeten ook nog gemaakt worden! Deze BLT-sandwich is met chimichurri mayonnaise is perfect hiervoor. Snel een broodje en wat spek grillen. Een lekkere mayonnaise maken en wat groentjes erop. Klaar! Of wil je al wat verlangen naar dat moment en maak je het gewoon voor je lunch morgen?

Disclaimer: advertentie in samenwerking met Charles Charcuterie. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht. Deze post kan affiliate links bevatten.

Nog nooit van een BLT-sandwich gehoord? Zeker wel! Maar niet onder die naam. BLT-sandwich staat voor Bacon, Lettuce and Tomato. De absolute klassieker onder de Amerikaanse Sandwiches. De Vlaamse variant hiervan heeft overigens een bijzonder nostalgische waarde. Toen we vroeger op uitstap gingen, waren “duikboten” namelijk de broodjes bij uitstek. Geen idee wat deze broodjes met duikboten/onderzeeërs te maken hebben, maar de combinatie aan smaken was top. Deze broodjes bestaan uit een ovenkoek gevuld met kaas, hesp, salade, tomaat, ei en mayonnaise. Kortom het klassieke broodje met kaas en hesp tussen een ovenkoek. Zelf wou ik graag een wat luxueuzere variant maken om mee te nemen. Ik dacht meteen aan de chimichurri mayonnaise die ik onlangs in één van de filmpjes van Pitmaster X zag voorbijkomen. Daar Chimichurri niet meteen de eenvoudigste topping is om op een broodje te smeren, tenzij je houdt van soppige broodjes, vormt deze kruidige mayonnaise een waardig alternatief. En die ovenkoek… Hmm… die kon ik langs geen kanten vinden. Dan maar voor een bagel gekozen!

Verder houden we het voor dit snelle receptje erg eenvoudig. Je zou zelf wat spek kunnen roken (laat de lak saus eventueel achterwege) en hiermee aan de slag gaan. Voor het gemak en om tijd te besparen ging ik ditmaal echter aan de slag met het kruidenspek van Charles Charcuterie. Het bakspek werd kort en krachtig gegrild op de BBQ samen met de broodjes. Het kruidenspek voegde ik samen tot een dikke plak en gaf deze kort nog een kleurtje aan de buitenkant. Vervolgens stapel ik het vlees voor deze BLT-sandwich door 1 lapje spek te plaatsen vervolgens drie sneden kruidenspek, opnieuw een lapje bakspek, 3 sneden kruidenspek en tenslotte nog een snede gebakken spek. Daarbovenop de chimichurri mayonnaise met de tomaat en het ei en onderaan een schelletje kaas bovenop de salade. Wil je graag nog een extra royale toets? Dan kan je de broodjes nog licht insmeren met beter. Dit hoeft echter niet. Met deze BLT-sandwich heb je namelijk al een aardig gevuld broodje vol proteïnen.

BLT-Sandwich

Terwijl jullie dit lezen zal het broodje wellicht al verteerd zijn en vertoef ik volop in ontspannen Italiaanse sferen. Een frisse salade aan het zwembad en ’s avonds een heerlijke pasta met een goed glas wijn of een Bistecca alla Griglia op een terrasje langs het Garda meer! Eén ding weet ik zeker! Die BLT-sandwich onderweg zal ons gesmaakt hebben. Op de terugweg zullen we het moeten doen met de Italiaanse vleeswaren. Gelukkig weet men daar ook een aardig stukje vlees te bereiden. Wat zijn jullie reisplannen trouwens? Gaat dit broodje mee onderweg of zal je toch de lokale fastfoodkeuken verkennen onderweg naar je bestemming?

BLT sandwich met Chimichurri Mayonnaise
Prep Time
10 mins
Cook Time
10 mins
Total Time
20 mins
 

Mag het eens wat anders zijn voor de lunch of als roadtrip food? Deze spin-off van de klassieke BLT sandwich op smaak gebracht met kruidenspek en Chimichurri mayonnaise kan je misschien wel plezieren? Mijn kijk op de nostalgische duikboten van vroeger. Veel reisplezier!

Course: Broodje, sandwich
Cuisine: Americaans, Braziliaans
Keyword: bacon and eggs, BLT, buikspek, charles, chimichurri, duikboot, Ham sandwich, kruidenspek, Mayonnaise, ovenkoek
Servings: 1 broodje
Ingredients
 • 1 Bagel (of ovenkoek indien verkrijgbaar)
 • 1 el Mayonnaise
 • 3 snedes Charles Bakspek
 • 6 snedes Charles Kruidenspek
 • 1 snede jonge kaas
 • 1 El Chimichurri Mayonnaise of meer naar smaak
 • 1 gekookt ei
 • enkele blaadjes salade
 • 1/2 tomaat in snedes
Voor de Chimichurri Mayonnaise
 • 1 el chimichurri
 • 100 ml mayonnaise
 • zeste van 1/2 citroen
Chimichurri
 • 1 handvol fijn gehakte platte peterselie
 • 1/2 handvol fijn gehakte koriander
 • 1 el verse fijn gehakte oregano
 • 1/2 rode ui fijn gehakt
 • 1 rode jalapeno peper
 • 3 teentjes look fijn gehakt
 • 50 ml rode wijn azijn
 • 100 ml zonnebloem olie
 • peper en zout naar smaak
Instructions
Chimichurri Mayonnaise
 1. Snij de kruiden, ui, look en rode peper fijn en meng onder de overige ingrediënten en proef of het in balans is. Werk eventueel af met nog wat extra van wat tekort smaakt.

 2. Meng 1 el Chimichurri (of meer naar smaak) onder 100 ml Mayonnaise en werk af met verse zeste van 1/2 citroen.

Grill time
 1. Wrijf de broodjes of bagels in met mayonnaise aan de kruim kant van het broodje. Bak vervolgens op een hete grill.

 2. Grill vervolgens het spek krokant en bak het kruidenspek kort aan tot het lichte grillstrepen vertoont.

 3. Was de salade en dep droog. Plaats op het gebakken broodje. Plaats hier 3 snedes van het kruidenspek op, vervolgens de snede kaas, een theelepel chimichurri mayonnaise en een snede krokant gebakken buikspek. Plaats daarop opnieuw 3 sneden van het kruidenspek met een stukje krokant gebakken spek.

 4. Vervolgens voeg je nog wat extra chimichurri mayonnaise toe naar smaak en werk je af met het ei en tomaat. Plaats het hoedje op het broodje en prik er een tandenstoker doorheen om het broodje mooi samen te houden.

En nu inpakken en wegwezen. Laat het smaken!


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.