Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

De Dr. Feelgood Ribs zijn rocken in je mond! Geen duistere metal, maar vrolijke Glamrock met ballen! Jigsaw Jimmy mag dan wel
the leader of the gang zijn, aan de BBQ heeft hij niets te zoeken! De ribben worden in een heerlijke rub van powdered goods gewikkeld en vervolgens afgewerkt met de glamrock dr. Feelgood sauce. Pittig met een verfrissende toets. “Turn it to eleven to make the magic happen”.

Je leest het juist. Met de dr. Feelgood Ribs drijven we de temperatuur wat op. De reden hiervoor schuilt in de heerlijke dr. Feelgood sauce. Een saus gebaseerd op de Alabama white sauce. Door Nikki Sixx gestript tot de essentie en vervolgens aangevuld met een shot “Immune Booster” van Raijmakers heetmakers. Een mild pikante saus op basis van limoen, tomatillo, gin en pepers. Het Zuid-Nederlandse bedrijf van de broers Freek & Stan heeft als doel hun passie voor hete sauzen in de lage landen te delen. Toen ze mij vroegen of ik hieraan wou meehelpen kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Bijgevolg kreeg ik dit erg leuk uitziend flesje opgestuurd!

Dr. Feelgood Sauce

De “Immune Booster ” is leuk en lekker zonder echt uit te schieten in positieve of negatieve zin. Het is in ieder geval wel eens iets anders dan de meeste sauzen die hier ter beschikking zijn en werkt inspirerend om met frisse smaken aan de slag te gaan. Of ik het zelf nog zou kopen ben ik voorlopig nog niet aan uit! Daarvoor zou ik nog wat meer recepten moeten uitproberen, maar in de dr. Feelgood sauce is ze in ieder geval wel een leuke aanvulling. Al denk ik dat je met pepers, gin en limoen ook zelf de smaken zou kunnen toevoegen. Wie graag zelf experimenteert (ik dus) zou dit eens moeten uitproberen.

Dr. Feelgood sauce

Om deze ribben op smaak te brengen maak ik gebruik van de “Traeger Beef Rub”. Eén van de betere rubs uit het assortiment op basis van Molasses en chili. Na het verwijderen van het vlies wrijf je deze grondig in om vervolgens op lage temperatuur te roken. Op het einde wrijf ik de Ribs in met de dr. Feelgood Sauce en verhoog de temperatuur. Zo hoog als je kan want de olie uit de saus op basis van Mayonnaise zorgt voor de magie. Door de hoge hitte gaan de ribben ietwat “frituren” met een heerlijk sappige vlezig smaak als resultaat. Al zeg ik het zelf! Dit was een goed idee.

Dr. Feelgood Sauce

Benieuwd naar deze bereiding? Probeer het snel eens uit en laat me weten wat je ervan vond! De kindjes waren er in ieder geval weg van maar die zijn ondertussen ook wel al wat pit gewoon. Mijn oudste zoon die zelfs algemeen niet zo van sauzen houdt, liet zich terloops ontvallen dat het eigenlijk zelfs wel nog lekker is. Als dat geen compliment is! Geniet in ieder geval van de bereiding.

Dr. Feelgood Ribs

Boost je immuniteit met de Dr. Feelgood Ribs. Deze saus op smaak gebracht de Immunity booster hot sauce geven je ongetwijfeld een goed gevoel waar je nog lang op kan teren. Traag gerookt en vervolgens afgegrild voor wat extra magie. 

Ingredients
 • 1 lat ribbetjes
 • Traeger beef rub Naar smaak
 • lente ui
Dr. Feelgood sauce
 • 4 el mayonnaise
 • 1.5 el Immune Booster hot sauce Raijmakers heetmakers
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl mierikswortel
Instructions
 1. Bereid de BBQ voor op een indirecte sessie op lage temperatuur (tussen 80°C en 110°C). Werk met hickory pellets of chunks (afhankelijk van je BBQ)

 2. Ontvlies de ribben en wrijf deze grondig in met de Traeger Beef Rub (geen fout deze rub smaakt heerlijk op ribbetjes).

 3. Rook de ribbetjes gedurende 2 uur op lage temperatuur. Meng ondertussen de ingrediênten voor de saus goed door. 

 4. Wrijf de ribben grondig in met de Dr. Feelgood Sauce en verhoog de temperatuur van je BBQ tot 250°C. 

 5. Grill de ribbetjes gedurende 10 minuten. Draai regelmatig zodat deze niet aanbranden maar wel mooi kunnen bakken in het vet van de mayonnaise.

 6. Besprenkel voor serveren met enkele druppels limoen en vers gesneden lente ui.

Smakelijk eten!
Recipe Notes

Kan je niet aan de saus komen? Meng dan wat limoensap met verse pepertjes onder de mayonnaise, mosterd en mierikswortel.

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.