Foodfotografie en -styling

Foodfotografie en -styling

Je maakt enkele mooie gerechten, maar hoe breng je dit in beeld? Foodfotografie is vaak eenvoudiger dan het lijkt! Zeker als je de juiste sfeer met je beeld wil weergeven is foodstyling en oog voor lichtinval erg belangrijk! Wie het al heeft geprobeerd zal merken dat je vaak niet het gewenste effect bekomt! Ben je echter op zoek naar iemand die je kan helpen bij het in beeld brengen van je gerechten, aarzel dan niet om even contact op te nemen! In overleg gaan we op zoek naar wat jou wensen zijn en hoe we dit zo mooi mogelijk kunnen in beeld brengen. Of misschien heb je wel wat vragen rond foodfotografie of foodstyling? Met enkele goede tips kun je vaak al even verder!

Sinds juli 2018 is dit mogelijk! Door het opstarten van mijn bijberoep kan ik met plezier melden dat ik meer ruimte kan maken voor mijn liefde voor foodfotografie en deze ook met jullie wil delen. Ben je als startende onderneming (restaurant, slager, …) op zoek naar een fotograaf die je kan helpen bij het schieten van enkele kwalitatieve beelden voor je website of sociale media, dan help ik je hierbij met plezier tegen een overeen te komen vergoeding. Naast een fotografie opleiding in avondschool waarbij gefocust werd op zowel portret als productfotografie in de rugzak zoek ik mijn eigen weg in het ontwikkelen van een eigen stijl. Na enkele jaren ervaring met het bloggen en fotograferen van mijn eigen gerechten denk ik deze wel te hebben gevonden. Hoewel de focus hoofdzakelijk ligt binnen het fotograferen van sfeervolle karakteristieke (vaak donkere gezellige) beelden ga ik ook de uitdaging van helder en strak niet uit de weg!

Foodfotografie
Voorbeeld foto voor foodfotografie en styling

WAARVOOR KAN JE BIJ THE BBQ BASTARD TERECHT?

 • Foodfotografie:
  Met een voorliefde voor lekker eten en culinaire avonden en een passie voor fotografie is het niet moeilijk de link te leggen. Om een lekkere maaltijd goed in beeld te brengen is kennis van het product niet ongewenst. De juiste sfeer brengen in de foto met oog voor detail is erg belangrijk en een uitdaging waar ik zelf van hou. Van toegankelijke street- en comfortfood gerechten tot overheerlijke culinaire pareltjes! Of misschien heb je wel een losstaand product waar je de focus op wil leggen? Ook dat is mogelijk! Kies je ervoor om zelf de styling te doen en heb je enkel iemand nodig om de beelden te maken? Ik help je met plezier.
 • Foodstyling:
  Heb je echter geen idee hoe je een beeld opbouwt of wat kan bijdragen aan de sfeer die je wil bekomen? Met een creatieve invalshoek kan ik je misschien op weg helpen? Enkele foodprops (sfeermakende voorwerpen) kan je van een eenvoudig gerecht of product al snel een oogstrelend plaatje maken die je klanten doen verlangen naar meer!
 • Workshop foodfotografie:
  Of misschien ben je zelf wel leergierig en wil je wel wat bijleren over je camera? Ben je benieuwd en wil je eens een kijkje nemen hoe het er aan toe gaat in mijn (erg eenvoudige compacte livingstudio). Ik leg je uit hoe je met weinig middelen toch een sfeervol beeld kan bekomen. Waar kan je op letten, wat helpt bij het bekomen van een goede belichten, wat heb je minimaal nodig om aan de slag te gaan, … Heb je vragen, aarzel dan niet om gerichte verwachtingen te uiten! We zoeken samen uit of ik voor jou een meerwaarde kan betekenen!
 • Sfeerbeelden en reportage:
  Heb je een leuk evenement gepland of ben je op zoek naar enkele kwalitatieven beelden om te delen op je social media accounts? Beelden waarbij de sfeer van je restaurant, bar of event mooi tot uiting komt? Misschien wil je ook een uitgebreide reportage waarbij naast sfeerbeelden ook een uitgeschreven beleving wordt meegegeven. Ook hier wil ik met plezier bij helpen. Om een idee te geven van wat je kan verwachten verwijs ik met plezier naar deze reportage in Atelier185 waar Clem Vanhee toont hoe hij te werk gaat bij het smeden van zijn damast stalen koksmessen. (OPGELET: de geleverde beelden worden in hogere kwaliteit aangeleverd)
 • Publiciteitscampagne:
  Met wat ervaring in photoshop en oog voor een samenhangend uitnodigend beeld wil ik graag helpen bij het uitwerken van je folder, affiche, menu, … Sta je op het punt een leuk evenement te organiseren, aarzel dan niet even contact op te nemen om enkele mooie uitnodigingen te maken! Op creatieve wijze ga ik aan de slag met het thema van je evenement en probeer dit stijlvol in beeld te brengen. Heb je zelf al foto’s maar is het opmaken van de lay-out toch een grotere uitdaging dan je dacht laat me dan zeker weten wat je verwacht zodat we samen op zoek kunnen naar wat voor jou event ideaal is.

 • Daarnaast kan ik ook met een ruime ervaring en bagage aan inzichten in het uitbouwen van sociale media misschien wel helpen bij het uitbouwen van je eigen sociaal netwerk! Hoe mik je op interactie en trek je mensen aan om je product of event te volgen, hoe kan je regelmatig je sociale media updaten en efficiënt onderhouden.Voorbeeld reportagefoto en sfeerbeeld

Interesse in welk materiaal ik gebruik?

Klik Hier

WAT KAN IK VERWACHTEN?

In overleg gaan we op zoek naar wat je verwacht? Kies je enkel voor digitale beelden dan krijg je een afgewerkt product klaar voor online publicatie! We zoeken samen uit wat voor jou medium het geschikte formaat is voor optimaal resultaat. Mogelijks wil je ook een geprinte versie. Samen zoeken we uit wat het geschikte medium is om je foto’s mooi weer te geven. Overleg en communicatie zijn erg belangrijke pijlers die essentieel zijn in het bekomen van een goed resultaat! Na een eerste contact via onderstaand formulier trachten we eerst je vraag te verfijnen. Bij grotere projecten spreek ik graag eens af om verder concreet af te stemmen. Zowel voor als na het afleveren van het project hoop ik een goede communicatie te kunnen garanderen zodat beiden een tevreden gevoel kunnen bekomen.

Foodfotografie
Voorbeeld affiche Themaparty de 7 Zonden

KOSTPRIJS?

Gezien de diversiteit aan mogelijkheden is het erg moeilijk een vaste prijs te kleven op wat ik doe. Afhankelijk van je wensen en verwachtingen naar publicatie kan deze prijs namelijk wat verschillen. Aarzel niet om vrijblijvend een “offerte” aan te vragen, dan gaan we samen op zoek naar wat een aanvaardbare prijs kan zijn voor wat je zoekt.