Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Laat iedereen maar “Hamsteren” de visionair in mij had het al lang voorzien! Nog voor er sprake was van verhoogde maatregelen nam het gezond verstand het van mij over! In een ingeving van genialiteit ben ik zonder nadenken “Beef Jerky” gaan maken. Een snack vol proteïnen dat uitstekend is om elke crisis en hongersnood te overleven. Al zal het wel zover niet komen! Laat je toch niet inhouden om deze heerlijke Jack’s Godfather beef jerky te gaan maken! Gewoon omdat het lekker is (en je weet maar nooit hé haha)

Disclaimer: Deze post bevat mogelijks affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Het maken van Beef Jerky stond eigenlijk al een eindje op de to do list. Maar net zoals zoveel andere leuke ideetjes heeft het een eeuwigheid geduurd voor het ervan af kon worden geschrapt. Alhoewel… Het is me zodanig goed bevallen dat de beef jerky gewoon blijft staan. Misschien dan wel in een andere vorm dan de Jack’s godfather beef jerky want ik heb nog wel wat creatievere ideetjes die ik zou willen uitproberen. Wat heeft ervoor gezorgd dat ik er eindelijk aan begonnen ben? Niet het voorbereiden op de pandemie in elk geval. In tegendeel… Dit gerecht zou onderdeel gaan uitmaken van het evenement “Vuurwerk” dat eind deze maand zou doorgaan in samenwerking met Brochette.be en Lucifer BBQ. Het evenement werd helaas door de gekende omstandigheden gecanceld waardoor ik met een mooie lading noodvoorraad blijf zitten.

Gelukkig moet ik me niet belemmerd voelen de ideetjes gewoon met jullie te delen. Maar we beginnen met het recept voor de beef jerky op zich. Voor wie twijfelt hoe eraan te beginnen. Niet doen. Het stelt veel minder voor dan je zou denken als je erin slaagt om de temperatuur van je BBQ onder controle te krijgen. Voor deze sessie maak ik gebruik van mijn Traeger Pellet Grill. Hoewel de constante temperatuur het erg eenvoudig maakt, is het vooral de het grote oppervlak om op te werken die de doorslag gaf. Want oppervlakte heb je wel nodig om de beef jerky mooi te kunnen verspreiden tijdens het roken/drogen. Elk stukje vlees dient mooi verspreid over het rooster te liggen zodat alle stukken mooi gelijkmatig kunnen uitdrogen.

Beef jerky

Waar dien je bij het maken van de beef jerky zeker op te letten? De keuze van het vlees! In tegenstelling tot vele andere beef recepten hoef je hier niet op zoek te gaan naar een exclusief met vet gemarmerd stuk vlees! Integendeel. Hoe magerder hoe beter. Het vet zorgt enkel dat de kans op ranzig worden vergroot. Zoek je dus een mager stuk rund van bvb. het belgisch wit-blauw. Om extra smaak te infuseren kan je beginnen met een marinade. Voor de Jack’s godfather beef jerky gebruik ik als marinade de gelijknamige cocktail. Wil je dus een lekker drankje bij het maken van de beef jerky, dan kan je wat extra marinade maken en genieten van de heerlijke cocktail.

BBQ Beef Jerky

Veel plezier bij het maken van dit leuke hapje! Jack’s Godfather zal met trots jou versie bewonderen. Wellicht een beetje met de mond licht open kwijlend en verlangend naar een hapje… Het zijn voor ouderen moeilijke tijden dus laat hen zeker ook mee genieten hé! Wie weet zitten we binnenkort nog meer aan ons huis gekluisterd dan nu. Ik oefen alvast mijn rooksignalen in voor het geval het netwerk overbelast raakt! Succes bij het ontcijferen van het volgend recept in dat geval.

Jack’s Godfather beef jerky
Prep Time
10 mins
Cook Time
3 hrs
Total Time
3 hrs 10 mins
 

De beste beef jerky maak je zelf! Op je eigen smoker met je eigen marinade. De Jack's godfather marinade bijvoorbeeld. Een slokje voor jou en de rest bij het vlees? Lijkt mij een top idee! Time to smoke!

Course: Snack
Cuisine: Amerikaans
Keyword: Beef, daniels, disaronno, geroookt, jack, jerky, pellet, smoker, Traeger, whisky
Servings: 500 gram
Ingredients
 • 1 kg mager rundvlees
Voor de marinade
 • 8 el cola
 • 3 el whisky
 • 2 el disaronno
 • 2 el limonade
 • 1 el zout
 • 1/2 el peper
Instructions
 1. Snij het eventuele overtollige vet van je mager rundvlees. Snij vervolgens met een scherp mes tegen de draad in in lapjes van ongeveer 4 mm dik.

 2. Meng de ingrediënten voor de marinade. Plaats de reepjes rundvlees in een mengschaal of vacuum zak en overgiet met de marinade.

 3. Laat gedurende 3u marineren in vacuüm of gedurende 12u in een gewone mengschaal.

 4. Dep de reepjes goed droog en verspreid over de rooster van je smoker. Rook de beef jerky op een temperatuur van 75°C tot ze de gewenste textuur bekomen. Bij het tussen de twee vingers houden van één uiteinde moet de jerky stijf blijven staan. Bij het buigen mag het buigen maar niet onmiddellijk breken.

Serveer als snack of als onderdeel van een ander gerechtje. Deze beef jerky blijft indien droog bewaard wel enkele weken goed. Smakelijk

Pagina's: 1 24 thoughts on “Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade”

 • Hoi,

  Ik maak ook regelmatig Beef Jerky, maar ik snij hem juist met de draad mee. Zo kan je het lekker “scheuren” . Zal ook een persoonlijke voorkeur zijn, maar je kan het eens proberen.

  mvg Arjen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.