Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Zondag is het zover! Voor het eerst gaat de temperatuur boven de twintig graden, wat volgens weerkundigen de officiële start van het BBQ seizoen betekent! Wij weten wel beter. De BBQ heeft hier al meer rook geproduceerd dan de gemiddelde Russische jong bejaarde Lada chauffeur uit zijn auto kon persen de afgelopen maanden. Maar de lentezon, daar zijn we natuurlijk als BBQ liefhebber niet ongevoelig voor! De dagen worden langer waardoor het nog net dat tikkeltje aantrekkelijker wordt om op een werkdag de BBQ aan te steken en een zomers gerechtje op tafel te toveren. Een Pulled chicken taco bijvoorbeeld. Niet zomaar een taco overigens maar ééntje met een heerlijke mole op basis van stout bier. Benieuwd?

Disclaimer: Dit recept werd gesponserd door en ontwikkeld voor Herkules Bouillon. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Een lekkere Mexicaanse mole ligt mee aan de basis van het succes van de Mexicaanse keuken. Hoewel deze sauzen of marinades erg eenvoudig lijken of soms bijzonder vreemd, brengen ze een smaakexplosie in het gerecht. Toch zijn ze vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. De juiste balans is van essentieel belang om de subtiliteit van elk ingrediënt naar voor te laten komen. Teveel chocolade maakt het bitter en zwaar, teveel limoen dan weer zuur en onaangenaam, … Het is wat zoeken naar je eigen evenwicht maar als je erin slaagt kan de mole een ware meerwaarde bieden aan je taco pulled chicken. Durf bij het bereiden van deze Stout bier mole dan ook voldoende proeven.

Pulled chicken taco met stout beer mole
Stout beer mole

Het idee voor dit recept heb ik niet volledig zelf bedacht. De fantastische blog The Beeroness brengt heerlijke recepten naar mijn hart. Koken met bier is een kunst die deze dame duidelijk onder de knie heeft en waar ik met plezier af en toe wat inspiratie haal. Toen Herkules mij vroeg om een gerecht te ontwikkelen met de Herkules Kippenbouillon moest ik al snel aan dit gerecht denken. In plaats van de kip te braiseren in de oven in het bier, besloot ik deze te roken en braiseren in kippenbouillon voor een diepere smaak. De stout bier mole (met lichte eigen aanpassingen) brengt namelijk al heel wat smaak in dit gerecht waardoor het mij overbodig leek om ook de kip nog in het bier te garen. Daarnaast wou ik de hevige smaken nog wat temperen met wat frisse toetsen van zure room, limoen en avocado wat leidde tot de heerlijke zure avocado room in het recept.

Het resultaat is een heerlijke Pulled chicken taco met een verrassende evolutie in smaken. De in kippenbouillon gegaarde pulled chicken had een krachtige licht gerookte smaak en was erg sappig. Hoewel ik had verwacht dat de kinderen (en vooral mijn oudste zoon) de saus nogal speciaal zouden vinden, konden zij merkwaardig genoeg ook met volle teugen genieten van deze maaltijd. Een succes zo blijkt! Wil je zelf het recept voor deze Pulled Chicken taco raadplegen? Klik dan snel op onderstaande link voor het volledige recept.

Pagina's: 1 2Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.