Smoky Beef Ramen – hemelse bowl noodles

Smoky Beef Ramen – hemelse bowl noodles

Na het zien van de Netflix series “mind of a chef” and “Ugly Delicious” met David Chang, was ik helemaal in de ban van de heerlijke bowls of Ramen. Het slurpen van de noodles werkt betoverend. Het duurde dan ook maar even voor ik heerlijke smoky versie maakte van de “Momofuku kippensoep“. Het is zeker de moeite om zelf je eigen bouillon te maken zoals ik daar deed. Soms heb je echter net wat minder tijd. Voor deze snelle versie maak ik een smoky beef ramen met de Herkules runderbouillon. En geen smoky beef ramen zonder een heerlijk stuk gerookte steak natuurlijk. 

Disclaimer: post in samenwerking met Herkules Bouillon. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht. 

Wie de blog al wat langer volgt zal ondertussen al hebben gemerkt dat ik een voorliefde heb voor homemade food. Dat gaat van huisgemaakte zalm, worst,… tot Guanciale toe. Zelf je eigen bouillon maken hoort daar zeker ook bij. Al moet ik toch bekennen dat ik niet standaard homemade bouillon in de vriezer of koelkast heb steken. En al helemaal geen rundsbouillon zoals voor deze smoky beef ramen van toepassing is. Net als de gemiddelde werkende mens ontbreekt het mij wel eens aan tijd om alles “from scratch” te gaan maken. Meer nog het gebeurt weleens dat ik er helemaal geen zin in heb. Een snelle lekkere hap in weinig tijd. Het mag zo af en toe ook eens niet? 

reverse seared rib eye

Onthaasting is de sleutel van BBQ. Tijd nemen om te genieten. Wel deze keer nam ik vooral de tijd om te genieten van het maken van een vuurtje en bereiden van de Irish rib-eye. Reverse seared om een mooie rooksmaak en mallard reactie te bekomen zodat de smoky beef ramen een extra laagje smokiness mee krijgt. Voor de bouillon doe ik beroep op de rundsbouillon van Herkules. Ja omdat ik ervoor betaald wordt recepten te ontwikkelen voor hun website (waar je overigens ook het effectieve recept kan vinden). Dat zal ik ook niet onder stoelen of banken steken. Maar dat is niet de voornaamste reden. Als ik mijn bouillon niet zelf maak heb ik graag een lekker natuurlijk product om op terug te vallen. 

Smoky beef ramen

Ben je na het zien van de foto’s benieuwd naar het recept? Klik dan zeker even door naar de website van Herkules Bouillon. Niemand houdt je tegen om dit recept met huisgemaakte bouillon na te maken. Maar misschien heb je daar ook niet altijd zin in. Zolang je geniet van wat je maakt hoeft niemand te oordelen hoeveel werk je erin steekt. Laat het alvast smaken, want dat zal het ongetwijfeld doen. Trouwens nog een leuke tip voor wie deze post leest. Probeer de miso ook eens te vervangen door Gochujang pasta voor een mild spicy bowl smoky beef ramen! Je zal het je niet beklagen. 

Pagina's: 1 2Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.