Categorie: Dutch oven
“Als je kip curry op de BBQ kan maken, dan kan je alles op de BBQ maken!” Amen to that! Het zijn niet mijn woorden maar die van Lorre-Belle (Belgian BBQ group lid) als reactie op de Kip Curry van Dave Heyninck (BBQ team Laurentius). Ik kan niet anders dan dit bevestigen. Met deze blog probeer ik zo gevarieerd mogelijke recepten te delen om dit statement duidelijk te maken. Er is niets leuker (en smaakvoller) dan buiten op een vuurtje koken. Alle recepten die je binnenshuis kan maken zijn ook perfect haalbaar op de BBQ met wat creativiteit (maar ook omgekeerd voor wie het liever in de oven schuift). Een dutch oven is dan ook een erg leuke aanvulling op de reguliere BBQ tools.
Cold dark days call for quality time and comfort food! This wild hog ragout is the excellent meal for a cozy evening with the ones you love. A ragout with cinnamon spiced tomato sauce leading…
Finally it’s weekend! Time to sit back and relax. While you gently wake-up there’s nothing better than starting a fire with a cup of coffee by hand. The dutch oven will be your friend. Slowly…
So here we are at the beginning of the winter season and in the middle of the holidays! The perfect moment for some warming drinks. Soon you’ll all be standing besides the BBQ at freezing…
We all got our favorite cuts of meat. If you ask me I’ll always go for the cheeks! Thinking about pork and beef cheeks. They are perfect for slow cooking projects. I had never thought…
ver here in Belgium we’re still waiting for winter to come. Last week, yes the one between Christmas and New Year’s eve, we could go out for a walk in a sweater. No need to…
Along with his appearance in “The trail of Passion” Birger offered to share his favorite recipe at the moment. He chose these “Urthel Saisonière Mussels” and explains why these mussels are special to him.
Reblog from old domain: Here in Belgium there seems to be a misunderstanding about what months belong to the season. You hear people talk about the months with an “R” in the name but that’s…