Smoky Chicken Tikka Massala – Classic Joe 3

Smoky Chicken Tikka Massala – Classic Joe 3

De vakantie komt eraan, maar in tegenstelling tot andere jaren wordt het reizen afgeraden. #staycation is de norm in deze corona crisis. Gelukkig hoeven wij onze reisplannen niet te annuleren en zijn de grenzen met Frankrijk ondertussen al open. Verre reizen zitten er daarentegen niet…

Pagina's: 1 2

10 BBQ classics voor het verlengd weekend

10 BBQ classics voor het verlengd weekend

Met deze blog leg ik graag mijn focus ruim. Ik hou van experimenteren op de BBQ waardoor mijn voorkeur doorgaans naar de culinaire BBQ stijl neigt. Desondanks gaat een stevige classic er ook wel vlotjes in. Met het verlengd weekend in zicht deel ik met…

Pagina's: 1 2

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

De zomer komt eraan en dat betekent dat er bij uitgeverij Goodcook weer leuke kookboeken uitkomen. Degene die mij interessant lijken als bron van inspiratie breng ik met plezier ook een review over. Zo zag ik enkele weken terug het boek “California dreamin‘” van Vivian…

Pagina's: 1 2

Crispy chicken wings in 5 stappen – #start2BBQ

Crispy chicken wings in 5 stappen – #start2BBQ

Hoewel ik graag experimenteer met nieuwe gerechten en gerechten die meer passen binnen de culinaire BBQ, kan ik net zo genieten van het terug gaan naar de basis, op zoek naar de technieken die mensen op weg kunnen helpen hun BBQ skills te verbeteren. In…

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Yottam Ottolenghi is een naam die bij veel foodlovers tot de verbeelding spreekt. De Brits-Israelische chef heeft een groot aandeel in de groei aan populariteit van groenten in de culinaire wereld. Hoewel hij niet puur vegetarisch kookt, slaagt hij met zijn bereidingen erin heel wat…

Pagina's: 1 2

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Zondag is het zover! Voor het eerst gaat de temperatuur boven de twintig graden, wat volgens weerkundigen de officiële start van het BBQ seizoen betekent! Wij weten wel beter. De BBQ heeft hier al meer rook geproduceerd dan de gemiddelde Russische jong bejaarde Lada chauffeur…

Pagina's: 1 2

Cacciatore con pollo alla griglia – Dutch oven

Cacciatore con pollo alla griglia – Dutch oven

Italië en met name de Italiaanse keuken spreken vaak tot de verbeelding. Het doet mij verlangen naar die warme zomerse avonden waar het heerlijke Italiaanse eten gecombineerd met een lekker glas wijn zorgt voor enkele top momenten. Vaak staan we er echter niet bij stil…

Pagina's: 1 2

Gevulde Parelhoen met Rum en Morieljes

Gevulde Parelhoen met Rum en Morieljes

Elk jaar worden de kerstrecepten volop gedeeld. Ook dit jaar deed ik een poging om tijdig wat inspiratie te kunnen delen. Zelf schaar ik mij echter in het kamp van de late beslissers waardoor het zelfs voor mij lang onduidelijk blijft wat ik voor kerst…

Daring Disney legs  – Spicy Mango Kalkoen drumsticks

Daring Disney legs – Spicy Mango Kalkoen drumsticks

We geraken ondertussen volop in kerst stemming. Hartverwarmende momenten tijdens de warmste week, kerstlichtjes sieren dorpen en steden, gluhwein verwarmt menig onderkoeld winters lichaam en op TV kunnen we niet meer rond de kerst- en disney films heen. En waarom ook niet? Samen de met…

Pagina's: 1 2

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Het is aftellen geblazen naar dat moment waarop je jou BBQ talent kan delen met vrienden en familie. De Kerstboom siert al je huis. De lichtjes maken het extra gezellig en je hapjes heb je ondertussen al uitgekozen… Niet? Snel naar de vorige post dan…

Gerookte Parelhoen met een lak van Sinaasappel en Veenbes

Gerookte Parelhoen met een lak van Sinaasappel en Veenbes

Ho Ho Ho Merry Christmas! Het is pas half Oktober en ik proefde al even van de kerstsfeer. Na vijf jaar bloggen is het mij eindelijk gelukt een kerstrecept online te zetten op het moment dat het in blogtiming “hoort”… Mooi op tijd zodat mensen…

Pagina's: 1 2

Canard des flandres – gerookte eendenborst met bierlak

Canard des flandres – gerookte eendenborst met bierlak

Wie mijn instagram pagina of deze blog al een eindje volgt zal het wellicht al hebben gemerkt. Ik ben een echte belg. Zo ééntje die houdt van lekker bier en heerlijk eten. De combinatie van beiden is zelfs nog beter! Af en toe probeer ik…

Pagina's: 1 2