Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Het is aftellen geblazen naar dat moment waarop je jou BBQ talent kan delen met vrienden en familie. De Kerstboom siert al je huis. De lichtjes maken het extra gezellig en je hapjes heb je ondertussen al uitgekozen… Niet? Snel naar de vorige post dan…

Winterse Quinoa salade met geroosterde venkel

Winterse Quinoa salade met geroosterde venkel

We moeten toch van die koude dagen gebruik maken om het gezellig te maken niet? Lekker eten hoort daar zeker bij! Niets leuker dan na buiten de maaltijd te hebben bereid binnen in de warmte te duiken en te genieten van de vrolijke gezichten aan…

Pagina's: 1 2

Gepekelde Lamsfilet met saus van sluimererwt en munt

Gepekelde Lamsfilet met saus van sluimererwt en munt

To brine or not to brine… De hamvraag bij uitstek de afgelopen dagen. Of tenminste “de kalkoenvraag bij uitstek”. Met Thanksgiving vliegen de kalkoenen duidelijk de deur uit! Figuurlijk dan want ver zullen ze uit zichzelf niet meer geraken. Ik ben niet zo van de…

Pagina's: 1 2

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

De feestdagen staan voor de deur en daar hoort een feestelijk gerechtje bij. Een Smoky kreeftensoep met Jenever bijvoorbeeld? Het nostalgisch bordje soep bij de maaltijd lijkt de laatste tijd wat uit de mode. Toch koester ik mooie herinneringen aan dit feestelijk gebruik. Tijd dus…

Pagina's: 1 2

Steak au foie gras met wilde paddenstoelensaus

Steak au foie gras met wilde paddenstoelensaus

Het is weer de tijd van het jaar waarin de goede lieve Sint de neiging heeft om mijn BBQ plannen te dwarsbomen. Een rustige zondagse BBQ zit er deze tijden niet in. Genieten van het gezin en de magie van de Sint des te meer.…

Pagina's: 1 2

Boerenpaté met rum en veenbessen

Boerenpaté met rum en veenbessen

Druilerige regendagen! Je bent er fan van of niet… In ieder geval je kan er niet om heen dezer dagen. Zelf moet ik wel bekennen dat ik er niet zo mee inzit als het regent. Je kan er maar het beste van maken en vaak…

Pagina's: 1 2

Herfststoofpotje van gerookt wildzwijn met pastinaak

Herfststoofpotje van gerookt wildzwijn met pastinaak

Ik herinner mij nog het vrolijk gevoel van het begin van de herfst. Het wildseizoen, heerlijke paddenstoelen, vergeten groenten als pastinaak, … Het weer blijft zacht dus fietsen we op zondag naar de chiro. Helaas is de fiets mij nooit echt gunstig gezind. Enkele weken…

Pagina's: 1 2

Roasted Butternut Risotto met gerookte Feta

Roasted Butternut Risotto met gerookte Feta

Je weet dat het herfst is als de pompoenen je om de oren vliegen! De hobby tuinier uit je straat of op je werk weet zichzelf geen blijf met zijn voorraad en ook in de winkels kan je er bijna niet omheen lopen. Het leuke…

Pagina's: 1 2

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

“Een pan met steak op de BBQ is een pan teveel.” las ik onlangs in de Belgian BBQ group. Sta me toe hier niet mee akkoord te gaan! Het gebruik van een skillet is een ware aanvulling op je BBQ set en kan een meerwaarde…

Pagina's: 1 2

Smoked Cod Fish Taco – Mexicaanse Kabeljauw

Smoked Cod Fish Taco – Mexicaanse Kabeljauw

Als de zomer voorbij is denk je al snel aan andere meer winterse gerechten. Tot ze beslissen op Netflix om de Taco’s om je oren te zwieren en met de nieuwe reeks van The Chef Show het verlangen alweer aan te wakkeren. Zo geraken we…

Pagina's: 1 2

Karniyarik – Gebakken aubergine met rund uit het boek Anatolië

Karniyarik – Gebakken aubergine met rund uit het boek Anatolië

Wie aan BBQ denkt zal al snel de klassiekers uit de Amerikaanse keuken voor ogen hebben. In mindere mate ook de Aziatische keuken en de betere braai gerechten. Maar wat met de Turkse keuken bijvoorbeeld? Hoewel de Turkse keuken of bij uitstek die van het…

Pagina's: 1 2

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Een zomerse dag nodigt uit tot het bereiden van een lekker stukje vlees. Een Kogelbiefstuk van Black Angus beef bijvoorbeeld. Daar kan een mooie side niet bij ontbreken. Als tegengewicht tegen de volle smaak van het rund maak ik deze frisse Tasty Bastard salade op…

Pagina's: 1 2