Gegrilde lamskarbonade met geitenkaasyoghurt

Gegrilde lamskarbonade met geitenkaasyoghurt

De herfst en winter mogen dan wel fantastische seizoenen zijn om te BBQ’en, soms snak je ook gewoon naar een beetje zomerse vreugde. Afgelopen weekend sloegen de ziektekiemen in waardoor het verlangen naar wat zomerse warmte onhoudbaar werd. Maar liefst zonder al te veel inspanning…

Pagina's: 1 2

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

De Oriental Assassin ribs vielen duidelijk in de smaak! Blijkbaar zijn er heel wat liefhebbers van een lekker pittig ribbetje. Maar naast pittige ribbetjes heb je natuurlijk ook nood aan iets om te verfrissen. Deze Thaise spitskool salade is de ideale combinatie om te serveren…

Pagina's: 1 2

Oriental Assassin Hot sauce – huisgemaakte hete saus

Oriental Assassin Hot sauce – huisgemaakte hete saus

Je kent het wellicht wel? Die herinneringen aan momenten waarop je je broer of zus wel bij de haren kon trekken. Of ik dat ook echt deed kan ik mij niet zo goed meer herinneren (al dan niet bewust). Naarmate we ouder worden kunnen we…

Pagina's: 1 2

Geroosterde pompoen Hummus met champignon

Geroosterde pompoen Hummus met champignon

Naar jaarlijkse gewoonte werd het jaar 2019 afgerond met een kort jaaroverzicht van leuke ervaringen, dankwoordjes, … Hierop volgen doorgaans ook wel erg leuke reacties. Mensen die recepten hebben getest, mensen die inspiratie halen uit de posts of zelf erg inspirerend zijn. Dat dergelijke reacties…

Pagina's: 1 2

Low and slow buikspek met kaffir beer glaze

Low and slow buikspek met kaffir beer glaze

Een uitdaging… Het zit misschien in de mens (of misschien gewoon in mij) om af en toe uitdagingen op te zoeken. De ene uitdaging al wat meer binnen de comfort zone dan de andere. In ieder geval ze geven een boost aan inspiratie waar je…

Pagina's: 1 2

Beef Taco – zure rucola room – Gin-Tsukemono radijsjes

Beef Taco – zure rucola room – Gin-Tsukemono radijsjes

Het is kerstvakantie en ik heb mij voorgenomen het rustig aan te doen deze week. De batterijen wat opladen en wat tijd doorbrengen met familie en vrienden. Onder de lichtjes van de kerstboom vul ik mijn dagen met het inéén puzzelen van lego-auto’s en piratenboten.…

Pagina's: 1 2

Gevulde Parelhoen met Rum en Morieljes

Gevulde Parelhoen met Rum en Morieljes

Elk jaar worden de kerstrecepten volop gedeeld. Ook dit jaar deed ik een poging om tijdig wat inspiratie te kunnen delen. Zelf schaar ik mij echter in het kamp van de late beslissers waardoor het zelfs voor mij lang onduidelijk blijft wat ik voor kerst…

Daring Disney legs  – Spicy Mango Kalkoen drumsticks

Daring Disney legs – Spicy Mango Kalkoen drumsticks

We geraken ondertussen volop in kerst stemming. Hartverwarmende momenten tijdens de warmste week, kerstlichtjes sieren dorpen en steden, gluhwein verwarmt menig onderkoeld winters lichaam en op TV kunnen we niet meer rond de kerst- en disney films heen. En waarom ook niet? Samen de met…

Pagina's: 1 2

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Het is aftellen geblazen naar dat moment waarop je jou BBQ talent kan delen met vrienden en familie. De Kerstboom siert al je huis. De lichtjes maken het extra gezellig en je hapjes heb je ondertussen al uitgekozen… Niet? Snel naar de vorige post dan…

Kerst BBQ plannen? – Deel 1: 10x hapjes/voorgerechten

Kerst BBQ plannen? – Deel 1: 10x hapjes/voorgerechten

Kerst komt er sneller aan dan we ons kunnen voorstellen. De Sint is nog niet helemaal zijn rug gekeerd of de kerstverlichting siert al de straten. De vragen naar inspiratie voor de feestdagen sieren menig forum. Tijd om het één en ander te bundelen dacht…

Pagina's: 1 2

Winterse Quinoa salade met geroosterde venkel

Winterse Quinoa salade met geroosterde venkel

We moeten toch van die koude dagen gebruik maken om het gezellig te maken niet? Lekker eten hoort daar zeker bij! Niets leuker dan na buiten de maaltijd te hebben bereid binnen in de warmte te duiken en te genieten van de vrolijke gezichten aan…

Pagina's: 1 2

Gepekelde Lamsfilet met saus van sluimererwt en munt

Gepekelde Lamsfilet met saus van sluimererwt en munt

To brine or not to brine… De hamvraag bij uitstek de afgelopen dagen. Of tenminste “de kalkoenvraag bij uitstek”. Met Thanksgiving vliegen de kalkoenen duidelijk de deur uit! Figuurlijk dan want ver zullen ze uit zichzelf niet meer geraken. Ik ben niet zo van de…

Pagina's: 1 2