Recepten

Gerookte inktvisjes op de grill + wijntip

Gerookte inktvisjes op de grill + wijntip

Let’s get ready to rumble! Een ware vriendschappelijke foodie battle dan toch. Afgelopen zaterdag was “The Taste Athlete” te gast in de “pitzone” van Heule. Als wijnliefhebber en foodie besloten we elkaar uit te dagen met een potje spierballen rollen. Hij deelt zijn kennis van […]

Pagina's: 1 2

Korean BBQ Edamame boontjes

Korean BBQ Edamame boontjes

Edamame of ook wel eens sojaboontjes geheten zijn hier in onze streek nog niet zo heel bekend. Toen ik deze lekkernij voor het eerst proefde was ik dan ook erg aangenaam verrast. Sindsdien staan ze hoog bovenaan mijn lijstje van geslaagde aperitiefhapjes. Tijd voor een […]

Pagina's: 1 2

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Het tropische West-Vlaanderen deed vorige week sterk denken aan de hitte die je doorgaans zou verwachten in het verre Oosten. De verkoeling van de regen was dan ook welgekomen. Tijd om deze inspiratie om te zetten in een nieuw gerechtje. Om de gedachte aan een […]

Pagina's: 1 2

Perzische parelcouscous salade

Perzische parelcouscous salade

Wil je op je volgende BBQ even imponeren? Het geheim zit hem soms in de details! Al te vaak zie je naast de heerlijke stukken vlees schijfjes tomaat, een blaadje salade en als het meezit nog wat geraspte wortelen liggen. Op zich niets mis mee, […]

Pagina's: 1 2

Perzische geitentongetjes – Only for daredevils!

Perzische geitentongetjes – Only for daredevils!

Terwijl mijn tuin stilletjes aan in een woestijn verandert is het tijd om de gerechten ook aan te passen. Krampachtig zoekend naar verfrissing houden we de temperaturen laag en wat van de BBQ komt wordt uiteindelijk ook verwerkt in een verfrissende salade. In gedachten trekken […]

Pagina's: 1 2

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Het is soms vreemd hoe alles kan lopen. Bij wijze van experiment maakte ik onlangs ribbetjes met een eigen gemaakte white sauce. Bij het searen wat ik normaal doe voor karamellisatie van de saus merkte ik een leuk effect van de olie in de mayonaise. […]

Pagina's: 1 2

Huisgemaakte Kippen rookworst met Geuze

Huisgemaakte Kippen rookworst met Geuze

“De Woelige Worstendraaiers”, het zou zomaar een strip van “Suske en Wiske” kunnen zijn! Niets is minder waar… Helaas… Onder deze naam kwamen we onlangs met enkele gepassioneerde hobbykoks samen om de kennis van het “worsten draaien” met elkaar te delen. Als Jerommeke van het […]

Pagina's: 1 2

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Met een reis naar het zonnige zuiden van Frankrijk achter de rug kan het niet anders dan geïnspireerd worden door zomerse smaken. Heerlijke groentjes en verfrissende gerechten. Deze salade is een twist op een eigen gerecht dat ik eerder maakte in combinatie met zalm. Deze […]

Pagina's: 1 2

Koreaanse Drakenburger – kan jij hem verslaan?

Koreaanse Drakenburger – kan jij hem verslaan?

Terwijl de oudste zoon op Piratenweekend vertrekt blijft mijn jongste zoon ontroostbaar achter. De oudste houdt zijn been stijf en beslist op deze manier dat dit ook het enige is wat hij met een piraat gelinkt wil zien. Gelukkig laat mijn jongste zich wel in […]

Pagina's: 1 2

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Canneloni met venkel en spinazie! Italië’s beste smaken met een smoky jacket. Tijd om een flesje wijn te kraken en te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd recht van de BBQ

Pagina's: 1 2

Perzik Galette met tijm gebaseerd op “The Chef Show”

Perzik Galette met tijm gebaseerd op “The Chef Show”

Verveling alom als je de TV aansteekt tegenwoordig… Gelukkig kunnen we nog teren op Netflix waar met regelmaat inspirerende of entertainende series op verschijnen. Zo ook de reeks “The Chef Show” waar ik de inspiratie haalde voor deze heerlijke Perzik Galette. In de reeks gaan […]

Pagina's: 1 2

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Let’s rock and roll with these delicious Dr. Feelgood Ribs made with a white sauce spiced with the immunity booster! Take a quick look how it turned out!

Pagina's: 1 2