Gerookte varkenswangen Toast – Smoked Pork Cheeks

Gerookte varkenswangen Toast – Smoked Pork Cheeks

Een aantal weken terug kondigde ik reeds aan dat ik samen met Tendens een 4 delige reeks mag maken over BBQ. Het leuke aan deze mini-reeks is de volledige vrijheid die ik kreeg in het uitwerken van de inhoud ervan. In het eerste deel ga…

Pagina's: 1 2

Naan Pita met gebrande sjalot en rode kool

Naan Pita met gebrande sjalot en rode kool

Vorige week maandag deelde ik het recept voor eenvoudige homemade Naan Broodjes van de BBQ. Natuurlijk had ik die niet zomaar gemaakt. Het doel was om er een heerlijk zomers gerechtje mee te maken geïnspireerd op de Pita maar dan de eenvoudige snelle versie met…

Pagina's: 1 2

10 BBQ classics voor het verlengd weekend

10 BBQ classics voor het verlengd weekend

Met deze blog leg ik graag mijn focus ruim. Ik hou van experimenteren op de BBQ waardoor mijn voorkeur doorgaans naar de culinaire BBQ stijl neigt. Desondanks gaat een stevige classic er ook wel vlotjes in. Met het verlengd weekend in zicht deel ik met…

Pagina's: 1 2

Pulled Pork Dürüm with mustard sauce

Pulled Pork Dürüm with mustard sauce

Een aantal zomerse dagen na elkaar kan niet anders dan tot schitterende BBQ resultaten leiden. De Pulled pork en ribs vliegen ons om de oren op social media waaruit vaak de vraag volgt: “Wat doen we nu met die overschot aan Pulled Pork?” Mooi verpakken…

Pagina's: 1 2

Cherry beer Pork Cheeks #Traegerday celebrations

Cherry beer Pork Cheeks #Traegerday celebrations

Een jaar heeft wel meerdere mooie feestdagen. De ene al wat officiëler dan de ander. De maand mei heeft er zelfs 2 hele mooie. Vorige week zetten we de mama’s in de bloemetjes. Vandaag is het de beurt aan de viering van het mannenspeelgoed: #Traegerday.…

Pagina's: 1 2

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Laat iedereen maar “Hamsteren” de visionair in mij had het al lang voorzien! Nog voor er sprake was van verhoogde maatregelen nam het gezond verstand het van mij over! In een ingeving van genialiteit ben ik zonder nadenken “Beef Jerky” gaan maken. Een snack vol…

Pagina's: 1 2

Gegrild varkenshaasje met Gember glaze

Gegrild varkenshaasje met Gember glaze

Koken is nog zo leuk als je tijd hebt. Een doordeweekse hap beleef ik doorgaans minder plezier aan dan een uitgebreide maaltijd in het weekend. Helaas zijn niet alle weekends even rustig en verlopen plannen niet altijd zoals je verwacht. Al moet ik nu zeggen…

Pagina's: 1 2

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

In de afgelopen post vertelde ik wat meer over het nieuwe project waar ik samen met “Cine Touch media” aan werk. Mogelijks zag je dit heerlijke hapje al passeren in het bijhorende filmpje, want vanaf binnenkort zullen we proberen met regelmaat ook wat recepten in…

Pagina's: 1 2

Beer Braised Pork Roast With Ricard

Beer Braised Pork Roast With Ricard

Als het kriebelt moet je… Vergeet dat sporten maar! Veel te gevaarlijk… Tegenwoordig val ik al bij het stappen, dus laten we het maar houden bij waar we goed in zijn! Een lekkere maaltijd bereiden op de BBQ. Ik kan je verzekeren dat het na…

Pagina's: 1 2

BABI KECAP UIT “BASISBOEK INDONESISCH”

BABI KECAP UIT “BASISBOEK INDONESISCH”

De laatste weken krijg ik regelmatig uitnodigingen een boek van de uitgeverij Goodcook te reviewen. Op elk voorstel ingaan zou te zot worden. Maar toen het “Basisboek Indonesisch” van Francis Kuijk verscheen was ik meteen enthousiast. De Indonesische keuken is mij relatief onbekend hoewel er…

Pagina's: 1 2

Smoky Beef Ramen – hemelse bowl noodles

Smoky Beef Ramen – hemelse bowl noodles

Na het zien van de Netflix series “mind of a chef” and “Ugly Delicious” met David Chang, was ik helemaal in de ban van de heerlijke bowls of Ramen. Het slurpen van de noodles werkt betoverend. Het duurde dan ook maar even voor ik heerlijke…

Pagina's: 1 2