Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Of je nu voetbalfan bent of niet… De komende weken kan je er niet meer onderuit! Het EK komt eraan en de Rode Duivels zullen de pannen van het dak spelen zodat we een vreugdevolle zomer tegemoet gaan. Wij zitten hier alvast klaar om te 

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Shoppen… Ik ben er geen fan van! De lockdown was dan ook de ideale periode om er onderuit te muizen! Die corona heeft echt niet enkel nadelen hoor. Al mag ik niet klagen. Mijn vrouw heeft een goede smaak qua kleren en het gebeurt dan 

Gegrilde Köfte van lam met geitenkaasdressing

Gegrilde Köfte van lam met geitenkaasdressing

Köfte is één van die recepten met een rijke geschiedenis. Dat wordt al snel duidelijk wanneer je google raadpleegt. Bij de afbeeldingen zie je meteen al diverse vormen van köfte voorbij komen. Gaande van balletjes, tot patties of de sigaarvormige köfte die we hier maken. 

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Met regelmaat krijg ik eens een leuke vraag op messenger. Vaak zijn dit vragen om informatie maar ook wel eens vragen naar recepten. Doorgaans zet ik deze vragen op een to-do list om verder uit te werken. Sommige vragen vereisen wat research werk, bij andere 

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Hoe lekker kan een stukje vlees zijn? Dat werd afgelopen maandag nog maar eens duidelijk toen ik een fenomenaal stuk Beher Iberico Presa van mijn rooster haalde. Varkensvlees is erg populair, zeker binnen de BBQ scene komt het varken erg vaak aan bod. Denk maar 

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

De klokken gaan niet naar Rome voor ze je tuin omgetoverd hebben tot een oorlogszone vol eieren. Rapen die handel! Met een beetje geluk zijn het niet allemaal chocolade eieren en kan je deze gerookte eiersalade gaan maken. Pech gehad? Dan loop je gewoon toch 

Beher Iberico Ribben – Traag gegaard in de houtoven

Beher Iberico Ribben – Traag gegaard in de houtoven

Van uitstel komt afstel… Hoe vaak dat ik dat al niet heb mogen horen in mijn leven! Geheel onbegrijpelijk is deze reactie niet. Als er niet genoeg druk achter zit heb ik namelijk nogal de neiging zaken uit te stellen. Tenzij het om BBQ gaat! 

Italian Meatball Sandwich – Smoky Pizza Baguette 2.0

Italian Meatball Sandwich – Smoky Pizza Baguette 2.0

Never waste a good crisis… We hebben het de laatste maanden wel al vaker gehoord. In momenten van crisis word je uitgedaagd anders te gaan denken. Oplossingen te zoeken om toch resultaat/voldoening te halen. Wie mij volgt op Instagram zal wel gemerkt hebben dat ik 

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Tijdens de wintermaanden zijn de varkenswangetjes goed in trek. Dankzij Jeroen Meus wordt amper nog stoofvlees gemaakt zonder deze delicatesse van het varken. Ook ik gebruik ze graag bij het maken van de Vlaamse Klassieker. Maar nog liever geef ik ze een plaatsje op mijn 

Rigatoni al’Arrabiata met gerookte Merguez

Rigatoni al’Arrabiata met gerookte Merguez

Sommige gerechten hebben niet uitleg nodig! Ik hoef je niet te overtuigen dat pasta heerlijk is. En al helemaal niet dat een gerookte worst zoveel beter is dan een worstje uit de pan! Dus houden we het voor de gelegenheid maar eens kort vandaag. Een 

Buskruit schotel: heerlijk eenpansgerecht #zerowaste

Buskruit schotel: heerlijk eenpansgerecht #zerowaste

Ik weet niet meer zo goed waar ik het idee oppikte maar de Gunpowder Potatoes zijn in elk geval blijven hangen. Een heerlijk klinkend gerechtje ontwikkeld door “Dishoom” in zijn boek “From Bombay with Love“. Geef toe, het is een naam die klinkt niet? Het 

Gehaktbrood van de BBQ: een fantastische klassieker

Gehaktbrood van de BBQ: een fantastische klassieker

2 januari 2021 en we noteren de eerste BBQ sessie van het jaar. Aan inspiratie geen gebrek. Er staan nog tonnen ideetjes op mijn “To make Bucketlist”. Zoveel dat het moeilijk wordt om te kiezen waarmee eerst te beginnen. Vaak helpt het op die momenten