Traeger baked Chicken Nuggets – #kidsfavorite

Traeger baked Chicken Nuggets – #kidsfavorite

“School’s out for Summer, school’s out for ever… School’s been blown to pieces” Ik hoor het Alice Cooper nog zingen alsof het gisterenavond was! Ergens in de zomer van 2004 op de Desselse weide waar we onder de geneugten van een lekker biertje het einde van het middelbaar onderwijs vierden. Ondertussen zijn we, zoveel jaar later, terug aan de start van een nieuw schooljaar… Gelukkig hoef ik zelf geen plaats meer te nemen op de schoolbanken! De kindjes daarentegen mogen zich weer in de dagelijkse routine voegen (en wij bijgevolg ook). Hoewel ze er ook erg naar uitkeken kan een extra duwtje in de rug geen kwaad! En waar kan je een kindje beter mee plezieren dan een bord met frietjes en Traeger baked Chicken Nuggets?

Disclosure: Deze post bevat affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht!

Het is toch altijd wat zoeken die eerste schoolweken. Terug de routine oppikken van de ochtend rush. In automatische piloot zorgen dat er niets vergeten wordt, door het drukke verkeer je weg vinden naar het werk en dan maar hopen dat je het nog op tijd haalt… En als je door je werkdag bent geploeterd volgt nog het avondritueel, huiswerk, leesmomenten, … En tussendoor moet er dan nog een maaltijd op tafel komen waar liefst niet al teveel gezaag over komt en als het dan nog even past best ook nog wat gezond is. Op Vrijdag kan de riem gelukkig al wat losser. Frietjestijd! Toch proberen we ook dit wat gezond te houden. De airfryer en BBQ zijn hierbij een grote hulp. Zo komt er op dit bordje met Traeger Baked chicken nuggets nauwelijks overtollig vet aan te pas zonder aan smaak in te boeten.

Chicken nuggets op de pellet bbq

Het maken van je homemade Traeger Baked Chicken Nuggets is overigens zo eenvoudig dat je in het vervolg die uit het vriesvak mooi links laat liggen. Het enige wat je hoeft te doen is je kip te kruiden, enkele ei-gelen te scheiden van het eiwit en vervolgens de kippendijen te voorzien van een heerlijk panko-jasje. Wil je graag de smoky versie, dan kan je kiezen om het eerste deel van de bereiding op lagere temperatuur te doen (75°C) zodat de rooksmaak in je nuggets trekt. Aangezien we hier een snel gerechtje op tafel wouden toveren heb ik deze stap niet gedaan. Dan rest enkel nog het bakken van de nuggets. In deze eerste poging deed ik dit zonder toegevoegde olie op een temperatuur van 180°C gebruik makend van volledige kippendijen. In een half uurtje zijn de Traeger Baked Chicken Nuggets gaar (kern 74°C) en mooi krokant. In een volgende poging zou ik misschien een dun laagje olie sprayen zodat ze ook wat frituren. Voornamelijk voor het kleur dan, want verder is het niet nodig naar mijn gevoel.

Traeger baked chicken nuggets

De kindjes waren in elk geval enthousiast! Nog wat baked beans erbij en smullen maar! “De beste kip ooit” aldus mijn jongste zoon, hopend op een extra portie… De oudste is minder subtiel en vraagt het gewoon! Elk zijn tactiek, maar als papa aan de BBQ smelt je al snel voor hun charme. Deze Traeger Baked Chicken Nuggets zullen hier nog regelmatig worden gemaakt op vrijdag avond denk ik! Wat is jullie favoriete gerechtje om de kindjes mee te plezieren? Afwisseling is namelijk ook leuk. Hier zijn alvast wat wat andere #kidsfavorites

Traeger Baked Chicken Nuggets
Prep Time
5 mins
Cook Time
30 mins
Total Time
35 mins
 

Wie zegt dat je een frietketel nodig hebt om heerlijke chicken nuggets te maken? Met je BBQ geraak je al een heel eind op weg! Deze Traeger Baked Chicken Nuggets werden door de kindjes gekeurd en goed bevonden! Lekker sappig met een kruidig korstje op smaak gebracht met je favoriete rub!

Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Amerikaans
Keyword: baked, barbecue, bbq, chicken nuggets, gerookte kip, kippendijen, korstje, krokant, nuggets, panko, pelletsmoker, Traeger
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 4 kippendijen zonder huid
 • 4 eieren enkel eigeel
 • Traeger Prime Rib rub naar smaak of een rub naar eigen keuze
 • zout en peper naar smaak
 • 200 gr. panko
Instructions
 1. Bereid je BBQ voor op een indirecte sessie aan middelhoge temperatuur (+-180°C)

 2. Breek de eieren en doe de eigelen in een schaal.

 3. Leg de panko in een andere schaal.

 4. Kruid de kippen met Traeger Prime Rib rub of je eigen rub naar keuze (en evt. peper en zout naar smaak).

 5. Rol de kippendijen door het eigeel en vervolgens door de panko. Herhaal deze stap tot je een mooie dikke korst hebt op de dijen.

 6. Plaats de Chicken Nuggets op de BBQ en gaar ze tot een kerntemperatuur van 74°C. Dit duurt ongeveer een half uur. Voldoende tijd ook om de korst krokant te krijgen. Werk je met kleinere stukjes kip, dan kan een hogere temperatuur aangewezen zijn om de korst te bakken.

Serveer met frietjes en smullen maar!

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.