Print
Grilled Chicken hearts

Gegrilde Kippenhartjes

Als ware vleeseter is respect voor het dier onmisbaar. Tenminste zo denk ik er toch over. Bijgevolg dient elk deel van de kip met respect behandeld te worden. Zonde om stukken verloren te laten gaan. De nose-to-tail (kop tot staart) benadering van voedsel spreekt mij dan ook erg aan. Bovendien leer je op deze manier heel wat smakelijke stukken kennen! Durf jij het aan om deze gegrilde kippenharten te proeven?
Course Aperitiefhapje, Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Japans
Keyword barbecue, bbq, gegrild, kamado, kippenharten, kippenhartjes, nose to tail, tare, yakitori
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4 personen

Ingredients

  • 600 Gr. Kippenharten
  • zout naar smaak
  • Huisgemaakte Tare of Yakitori saus optioneel

Instructions

  1. Bereid je BBQ voor op een grill sessie boven een directe medium hitte bron (200°C/400°F)
  2. Terwijl de BBQ op temperatuur komt rijg je de kippenharten aan platte spiesjes. Indien je gebruik maakt van bamboe of houten spiesjes week je deze best op voorhand om te voorkomen dat ze verbranden.
  3. Optioneel: Maak je eigen Tare volgens dit recept. Deze tare of dipsaus kan je gebruiken als lak of dipsausje bij het serveren.

  4. Besprenkel de kippenhartjes met grof zout. Je kan ook andere kruiden toevoegen maar voorlopig verkies ik de pure smaak van de kippenharten.
  5. Grill de kippenhartjes voor ongeveer 10 tot 15 minuten boven een gemiddeld hete hittebron. Draai de spiesjes regelmatig om.

Dien op met een fris biertje (of ander drankje) en de huisgemaakte Tare saus. Smakelijk