Print
Drunk Cote a l'os

Drunk Côte à l'os reverse seared geblust met whisky

Niets beter dan een traag gegaard stukje rundvlees goed geschroeid en als finishing touch nog goed blussen met wat whisky voor een ware smaak explosie. Klinkt lekker niet? Waar wacht je nog op, naar de slager!

Course Hoofdgerecht, vlees
Cuisine Amerikaans, Frans
Keyword cote a l'os, Drunk, pellet, prime rib, ribeye, Rub, Steak, Traeger, whisky
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Rusttijd 20 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Servings 4 personen

Ingredients

  • 1 stuk Côte à l'os Blonde d'Aquitaine of een ander ras naar jou smaak
  • Traeger Prime Rib Rub naar smaak
  • 1 goede scheut Whisky
  • Pecan Pellets

Instructions

  1. Bereid je BBQ voor op een sessie aan lage temperatuur 75-100°C. Bij gebruik van een Traeger Pellet BBQ maak je gebruik van de supersmoke modus. Bij andere toestellen voeg je pecan woodchunks toe aan het vuur en werk je indirect.

  2. Terwijl de BBQ op temperatuur komt wrijf je de Cote a l'os grondig in met whisky, zout en Traeger Prime Rib Rub naar smaak. 

  3. Rook de Cote a l'os tot een kerntemperatuur van 45°C. Dit duurt ongeveer een uur (afhankelijk van de dikte van je steak en bbq temperatuur).

  4. Haal de Cote a l'os van het vuur en breng de temperatuur van je BBQ naar het maximum. Plaats een gietijzeren pan (groot genoeg) op het vuur zodat deze goed heet kan worden.

  5. Schroei de Cote a l'os aan zodat je een mooie maillard reactie bekomt. Draai om en schroei ook de andere zijde. Blus vervolgens met een goede scheut whisky. 

  6. Snij tegen de draad in en serveer met een heerlijk bijgerecht!

Smakelijk!