Print
Tomahawk steak

Traag gegaarde Tomahawk steak

Stoer, smaakvol en mals! Zo hoort een Tomahawk steak te zijn! Steek je kampvuur alvast aan en verzamel met je rooksignalen het volk! Deze traag gegaarde Tomahawk steak is de Eyecatcher om je feestje mee op gang te brengen! Dansend van vreugde rond het vuur zal deze delicatesse ontvangen worden!
Course Hoofdgerecht, Meat, vlees
Cuisine Europees
Keyword bbq, Coldsmoked, gerookte, Grilled, indirect, kamado, reverse seared, Steak, techniek, Tomahawk
Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Rusten 15 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4

Ingredients

 • 1 Tomahawk steak 700-1000 gr.
 • zout naar smaak mag goed gezouten worden
 • peper naar smaak
 • Rookhout Hier appelhout chunks

Instructions

 1. Het bereiden van een Tomahawk steak is erg eenvoudig. Start met het voorbereiden van je BBQ (bvb. de Kamado Joe) op een indirecte sessie op lage temperatuur (+- 110°C).
 2. Kruid ondertussen de op kamertemperatuur gebrachte steak met zout (wees niet te zuinig) en laat even intrekken. Na ongeveer tien minuten trekt het vlees de losgekomen sappen vermengd met het zout terug in het vlees voor een mooie smaakbeleving.
 3. Voeg een paar chunks of snippers appelhout toe aan de kolen en wacht tot de rook dun en blauwig wordt. Plaats vervolgens je platesetter terug in de BBQ of creëer een indirecte zone.
 4. Plaats het rooster op de BBQ en vet in met olie. Leg hierop de Tomahawk steak en laat zachtes garen tot je een kerntemperatuur bereikt van 48°C.
 5. Verwijder de Tomahawk steak van het rooster en pak goed in met aluminium folie. Laat rusten voor minimum 15 min.
 6. Verwijder ondertussen de platesetter en open de schuiven zodat de temperatuur stijgt (bij een andere BBQ open de schuiven)
 7. Grill de Tomahawk steak die even kon rusten op hoog vuur voor 1à2 minuten aan elke zijde om een mooie korst te vormen.
 8. Snij de steak tegen de draad in fijne schelletjes en werk af met peper.

Dien op met wat kruidenboter of chimichuri, een lekkere gepofte aardappel en asperges of andere groenten. Smakelijk!