Go Back
Print

Pulled Turkey - Traag gegaarde en gerookte kalkoendij

Pulled pork is ondertussen al goed gekend. Maar heb je al deze Pulled Turkey geproefd? Een kalkoendij leent zich uitstekend voor een low en slow sessie met als resultaat een lekkere gerookte Pulled Turkey die heerlijk smaakt bij Mexicaanse gerechten als Taco's en Nacho's. Maak je BBQ maar al klaar! Hier komt het recept:
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans, Mexicaans
Keyword barbecue, bbq, gerookte, how to, kalkoen, kamado, low and slow, Pulled Turkey, recept, Traag gegaard
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 hours
Total Time 5 hours 5 minutes
Servings 4 personen

Ingredients

 • 1 kalkoendij
 • 2 El zout
 • 1 El oregano
 • 1 El bruine suiker
 • 1 El verse koriander
 • 1 tl gerookte paprika
 • ½ tl uiengranulaat

Instructions

 1. Bereid je BBQ voor op een indirecte sessie op lage temperatuur. Probeer een stabiele temperatuur te bereiken tussen 90 en 120°Indirect koken kan je doen door de kolen langs de kant van de BBQ te leggen en de kalkoendij te leggen op de zone waar geen kolen liggen. Hiervoor heb je een BBQ met deksel (bvb. een ketelbbq) nodig. Bij gebruik van een kamado heb je een platesetter nodig.

 2. Terwijl de BBQ op temperatuur komt mix je de kruidenmengeling met de hand. Zo kan je eventuele klompjes in de rub opbreken.
 3. Wrijf de rub grondig in de kalkoendij. Indien je de huid niet verwijdert dien je zeker ook onder de huid te rubben. Anders neemt het kalkoenvlees weinig smaak van de rub op.
 4. Voeg rookhout toe aan de kolen. Hout van fruitbomen brengt een mildere rooksmaak met zich mee wat uitermate geschikt is voor deze dij. Plaats enkele chunks tussen de kolen. Verdeel de chunks over hetere en koelere zones. Op deze manier branden niet alle chunks in één keer op.
 5. Van zodra de rook dunner wordt en lichtjes blauw kleurt plaats je de dij op de BBSluit het deksel en rook de kalkoendij voor enkele uren (4-6 afhankelijk van het gewicht). Je merkt wanneer de dij klaar is als het vlees eenvoudig loskomt van de beenderen.
 6. Trek het vlees uiteen in draden en je pulled turkey is klaar. Serveer met je favoriete BBQ saus over Nachos en/of hou deze blog in de gaten voor de Tinga Tacos.

Smakelijk!