Go Back
Print
Kaneelbroodjes als ontbijtkoek

Kaneelbroodjes van de BBQ

Een heerlijke kop koffie met versgebakken kaneelbroodjes van de BBQ en je zondag kan niet meer stuk. Met dit recept heb je in een half uurtje tijd een heerlijk ontbijt of hapje bij de koffie. Het zal niet lang duren voor je buren komen aankloppen als de geur van deze kaneelbroodjes zich in de tuin verspreid. Zorg dus maar dat je er genoeg hebt.

Course Ontbijt, Snack
Cuisine Amerikaans
Keyword bbq, cinnamon rolls, croissantdeeg, gebakken, kaneel, Kaneelbroodje, ontbijt, ontbijtkoek, snel recept
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8 broodjes

Ingredients

VOOR 8 kaneelbroodjes

 • 1 blik instant croissant deeg
 • 50 gr. ongezouten boter
 • 2 tl kaneel
 • 50 gr. lichtbruine suiker

Voor de glazuur

 • 100 gr. poedersuiker
 • 2 El halfvolle melk

Instructions

 1. Bereid je BBQ voor op een indirecte sessie op middelhoge temperatuur (+- 200°C). Voor dit recept maakte ik gebruik van de Traeger Pellet grill.

 2. Open het blik croissantdeeg (of gebruik versgemaakt deeg als je wat meer tijd hebt). Rol het deeg open met een deegrol.

 3. Haal de boter uit de koelkast en meng er de kaneel en suiker door. Smeer de gekruide en gesuikerde gelijkmatig open over het deeg en rol het deeg op. Druk met je vingers zacht het deeg aan bij het uiteinde.

 4. Snij met een scherp mes het deeg in plakjes. Uit één rol kan je 8 kaneelbroodjes snijden. Leg deze broodjes op een bakpapiertje in een vuurvaste schaal.

 5. Bak de kaneelbroodjes in de BBQ tot deze goudbruin kleuren. Dit duurt ongeeer 15 minuten. Voor een mooie gelijkmatige kleur kan je de broodjes halverwege eens omdraaien in de schaal. Gebruik hiervoor een spatel.

 6. Terwijl de kaneelbroodjes worden afgebakken maak je het glazuur. Meng hiervoor de poedersuiker met de melk tot je een dikke witte papperige massa bekomt. Zet ondertussen een potje heerlijk warme koffie.

Sprenkel de glazuur over de kaneelbroodjes en serveer lauwwarm als ontbijt of met een bolletje ijs bij de koffie. Smakelijk!