Go Back
Print
Iberico Flanksteaks

Iberico Bavette (flanksteak)

Wie lust het niet? Een heerlijk stukje steak? Een minder bekend stuk is wellicht de Flanksteak.! Maar onbekend is onbemind! Deze Iberico beef flanksteak heeft een lekkere bite maar blijft lekker mals en vol smaak! Bovendien zijn deze dunne lapjes in geen tijd klaar! Ideaal om je gasten mee te verrassen zonder al teveel tijd aan de BBQ door te brengen.
Course Hoofdgerecht
Keyword barbecue, bavette, bbq, classic joe, gegrilde, Iberico, kamado, lamsvlees, recept, rund
Prep Time 10 minutes
Cook Time 4 minutes
Marineren 2 hours
Total Time 2 hours 14 minutes
Servings 4 personen

Ingredients

 • 4 stuks Iberico Beef flanksteak ongeveer 800 gr.
 • Grof zout naar smaak
 • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Marinade

 • 200 ml kriekbier
 • 50 ml soya saus
 • 1.5 el zout
 • 1 el gedroogde rozemarijn
 • 1 el gedroogde oregano
 • 2 el honing
 • 1 el vers gemalen zwarte peper

Instructions

Marineren van de flanksteaks (optioneel)

 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade.
 2. Plaats het vlees in de marinade (bij voorkeur in een vacuüm zak) en laat marineren voor 2u. In die tijd kan de buitenzijde een smaakje verwerven terwijl de kern nog puur blijft en de zoete smaak niet gaat overheersen.
 3. Verwijder de Flanksteaks uit de marinade en plaats nog 1u onafgedekt in de koelkast zodat de oppervlakte wat kan uitdrogen.

Grilltime

 1. Bereid ondertussen je BBQ voor op een directe sessie op hoge temperatuur (+- 200°C). Maak een directe zone en een indirecte zone. Gebruik hiervoor de helft van je platesetter of schuif de kolen naar één kant van je BBQ.
 2. Maak je rooster schoon met een borstel en wrijf in met olie. Zo bekom je mooie grillmarks en voorkom je dat het vlees blijft kleven aan je rooster.
 3. Bestrooi de flanksteaks met grof zout (tip: het chipotle zout of de wild mushroom zouten van Falksalt)
 4. Grill de flanksteaks op hoge temperatuur ongeveer 2 minuten per zijde. Draai de steak 90 graden na een minuut om mooie ruitjes te bekomen. Kleeft je steak toch aan je rooster dan wacht je nog wat langer! Als hij klaar is lost hij uit zichzelf.
 5. Laat de steak rusten voor ongeveer 10 minuten voor je deze tegen de draad in gaat aansnijden.
 6. Werk af met versgemalen peper naar smaak. Serveer met een heerlijk bijgerechtje! Tip de Tarte tatin van tomaat met kriekbier is een gouden combo!

Serveer met een lekker bijgerechtje! Hou zeker de blog in de gaten want de Tarte Tatin van tomaat met kriekbier en rozemarijn is zeker een aanrader!