Go Back
Print

Australisch wagyu Diamanthaas

In de diamantwijken weten ze wat lekker is! Tenminste als ze deze Australische Wagyu al kenden toen ze om religieuze redenen besloten zich dit stuk toe te eigenen. Snel eenvoudig en magistraal van smaak!

Ingredients

  • 2 stukken Australisch Wagyu diamanthaas 400 gr./stuk
  • zout naar smaak

Instructions

  1. Bereid je BBQ of Kamado voor op een directe grillsessie op matig tot hoge temperatuur (+200°C). Indien mogelijk plaats je de kolen aan één zijde van je BBQ of maak je gebruik van een halve heatdeflector (zie Kamado Joe) om een indirecte zone te creëren naast je directe zone.
  2. Wrijf de diamanthaas goed in met zout (in dit geval maak ik gebruik van het wilde paddestoelen zout van Falksalt).
  3. Plaats de diamanthaas op de directe zone van je BBQ en grill deze mooi bruin. Sluit zoveel als mogelijk het deksel van je BBQ om opwakkerende vlammen te voorkomen. AGrill nu de diamanthaasjes rondom mooi bruin, en plaats de diamanthaasje vervolgens in je koude zone (of maak een koude zone),
  4. Als de diamanthaas mooi gekorst is en nog niet de kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt laat je deze verder garen op de indirecte zone.
  5. Verwijder de diamanthaas van je BBQ en laat minstens tien minuten rusten zodat de sappen zich terug in het vlees kunnen verdelen. Tijdens deze fase loopt de temperatuur nog iets op.
  6. Snij het vlees aan tegen de draad in. Strooi nog aanvullend wat peper naar smaak over het vlees.