Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Als er één ding is waar de Mexicaanse keuken credits voor dient te krijgen zijn het de talrijke smaakvolle snacks en street food gerechten die de wereld veroveren. Met een aantal uitzonderlijke producten zoals komijn, koriander, diverse pepers, … worden eenvoudige gerechten omgetoverd tot een…

Pagina's: 1 2

Beer Braised Pork Roast With Ricard

Beer Braised Pork Roast With Ricard

Als het kriebelt moet je… Vergeet dat sporten maar! Veel te gevaarlijk… Tegenwoordig val ik al bij het stappen, dus laten we het maar houden bij waar we goed in zijn! Een lekkere maaltijd bereiden op de BBQ. Ik kan je verzekeren dat het na…

Pagina's: 1 2

BABI KECAP UIT “BASISBOEK INDONESISCH”

BABI KECAP UIT “BASISBOEK INDONESISCH”

De laatste weken krijg ik regelmatig uitnodigingen een boek van de uitgeverij Goodcook te reviewen. Op elk voorstel ingaan zou te zot worden. Maar toen het “Basisboek Indonesisch” van Francis Kuijk verscheen was ik meteen enthousiast. De Indonesische keuken is mij relatief onbekend hoewel er…

Pagina's: 1 2

Gegrilde lamskarbonade met geitenkaasyoghurt

Gegrilde lamskarbonade met geitenkaasyoghurt

De herfst en winter mogen dan wel fantastische seizoenen zijn om te BBQ’en, soms snak je ook gewoon naar een beetje zomerse vreugde. Afgelopen weekend sloegen de ziektekiemen in waardoor het verlangen naar wat zomerse warmte onhoudbaar werd. Maar liefst zonder al te veel inspanning…

Pagina's: 1 2

Oriental Assassin Hot sauce – huisgemaakte hete saus

Oriental Assassin Hot sauce – huisgemaakte hete saus

Je kent het wellicht wel? Die herinneringen aan momenten waarop je je broer of zus wel bij de haren kon trekken. Of ik dat ook echt deed kan ik mij niet zo goed meer herinneren (al dan niet bewust). Naarmate we ouder worden kunnen we…

Pagina's: 1 2

Low and slow buikspek met kaffir beer glaze

Low and slow buikspek met kaffir beer glaze

Een uitdaging… Het zit misschien in de mens (of misschien gewoon in mij) om af en toe uitdagingen op te zoeken. De ene uitdaging al wat meer binnen de comfort zone dan de andere. In ieder geval ze geven een boost aan inspiratie waar je…

Pagina's: 1 2

Gevulde Parelhoen met Rum en Morieljes

Gevulde Parelhoen met Rum en Morieljes

Elk jaar worden de kerstrecepten volop gedeeld. Ook dit jaar deed ik een poging om tijdig wat inspiratie te kunnen delen. Zelf schaar ik mij echter in het kamp van de late beslissers waardoor het zelfs voor mij lang onduidelijk blijft wat ik voor kerst…

Gepekelde Lamsfilet met saus van sluimererwt en munt

Gepekelde Lamsfilet met saus van sluimererwt en munt

To brine or not to brine… De hamvraag bij uitstek de afgelopen dagen. Of tenminste “de kalkoenvraag bij uitstek”. Met Thanksgiving vliegen de kalkoenen duidelijk de deur uit! Figuurlijk dan want ver zullen ze uit zichzelf niet meer geraken. Ik ben niet zo van de…

Pagina's: 1 2

Herfststoofpotje van gerookt wildzwijn met pastinaak

Herfststoofpotje van gerookt wildzwijn met pastinaak

Ik herinner mij nog het vrolijk gevoel van het begin van de herfst. Het wildseizoen, heerlijke paddenstoelen, vergeten groenten als pastinaak, … Het weer blijft zacht dus fietsen we op zondag naar de chiro. Helaas is de fiets mij nooit echt gunstig gezind. Enkele weken…

Pagina's: 1 2

Gerookte Parelhoen met een lak van Sinaasappel en Veenbes

Gerookte Parelhoen met een lak van Sinaasappel en Veenbes

Ho Ho Ho Merry Christmas! Het is pas half Oktober en ik proefde al even van de kerstsfeer. Na vijf jaar bloggen is het mij eindelijk gelukt een kerstrecept online te zetten op het moment dat het in blogtiming “hoort”… Mooi op tijd zodat mensen…

Pagina's: 1 2

Canard des flandres – gerookte eendenborst met bierlak

Canard des flandres – gerookte eendenborst met bierlak

Wie mijn instagram pagina of deze blog al een eindje volgt zal het wellicht al hebben gemerkt. Ik ben een echte belg. Zo ééntje die houdt van lekker bier en heerlijk eten. De combinatie van beiden is zelfs nog beter! Af en toe probeer ik…

Pagina's: 1 2

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Wie fan is van BBQ zal ongetwijfeld ook graag een sausje eten! De bekendste saus is waarschijnlijk ketchup. Wie lust dit nu niet zou je denken? Mijn zoon bijvoorbeeld. Op zich niets mis mee want sauzen zijn in mijn ogen enkel optioneel. Maar wat je…

Pagina's: 1 2