Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Of je nu voetbalfan bent of niet… De komende weken kan je er niet meer onderuit! Het EK komt eraan en de Rode Duivels zullen de pannen van het dak spelen zodat we een vreugdevolle zomer tegemoet gaan. Wij zitten hier alvast klaar om te 

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Shoppen… Ik ben er geen fan van! De lockdown was dan ook de ideale periode om er onderuit te muizen! Die corona heeft echt niet enkel nadelen hoor. Al mag ik niet klagen. Mijn vrouw heeft een goede smaak qua kleren en het gebeurt dan 

Kofta kruiden voor traditionele lamsköfte zelf maken

Kofta kruiden voor traditionele lamsköfte zelf maken

Wie de blog volgt zal ondertussen wel weten dat ik graag zelf gerechten volledig zelf maak. Zo ook de gegrilde köfte van lam voor het recept van afgelopen weekend. Bij het recept kon je ook de kruidenmengeling gebruiken die ik maakte voor het bereiden van 

The Caffeine Kick Rub – Perfect op varken en rund

The Caffeine Kick Rub – Perfect op varken en rund

Wie de BBQ fora volgt zal al wel vaker de vraag hebben zien passeren welke rub ideaal is om te gebruiken bij een lekker stukje rundvlees. Niet volkomen onterecht volgt al snel het advies om enkel peper en zout te gebruiken. Een deftig stukje rundvlees 

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Hoe lekker kan een stukje vlees zijn? Dat werd afgelopen maandag nog maar eens duidelijk toen ik een fenomenaal stuk Beher Iberico Presa van mijn rooster haalde. Varkensvlees is erg populair, zeker binnen de BBQ scene komt het varken erg vaak aan bod. Denk maar 

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Tijdens de wintermaanden zijn de varkenswangetjes goed in trek. Dankzij Jeroen Meus wordt amper nog stoofvlees gemaakt zonder deze delicatesse van het varken. Ook ik gebruik ze graag bij het maken van de Vlaamse Klassieker. Maar nog liever geef ik ze een plaatsje op mijn 

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Als sinds ons bezoek enkele jaren terug aan het restaurant van zouterover wou ik graag aan de slag gaan met knolselder. In het restaurant aten we namelijk een heerlijke in klei gebakken knolselder met een blauwe schimmelkaas (als ik mij niet vergis). Een subliem gerecht 

Kip van de markt maken zonder spit?

Kip van de markt maken zonder spit?

Er zijn voor mij maar weinig recepten die een nostalgisch gevoel uitlokken. Soms voelt dat als liefhebber van lekker eten en koken wat raar aan. Iedereen die met eten bezig is lijkt precies een catalogus aan voedsel gerelateerde herinneringen te hebben opgeslagen. Verder dan wat 

Gegrild lamskroontje in koffiekorst met citroenbotersaus

Gegrild lamskroontje in koffiekorst met citroenbotersaus

Op zondag kan het al eens moeilijk zijn om te ontwaken. Tot een jaar geleden dacht ik dat de zaterdagavond aan de basis lag van dit fenomeen. Maar zelfs met een nationale avondklok en uitgaansverbod blijf ik niet vrij van die luie zondagen… Dan maar 

Smoky Mexicaans Plukspek met Achiote marinade

Smoky Mexicaans Plukspek met Achiote marinade

De Sint is in het land en richt serieuze schade aan mijn workflow aan. Tussen het bouwen van Lego-boten door maak ik snel nog even tijd om een heerlijk receptje met jullie te delen! Pas op… Je hoort mij zeker niet klagen! Samen met de 

Gerookte eendenborst met Porto saus – A Christmas classic

Gerookte eendenborst met Porto saus – A Christmas classic

Met kerst wordt ik al eens graag terug gekatapulteerd naar het verleden. Terugdenkend aan de gezellige familiefeesten waarop we als kind eindeloos lang mochten opblijven en met plezier uitkijken naar de pakjes die om mindernacht werden uitgedeeld. Ondertussen onze magen rijkelijk vullend aan hapjes om 

Pagina's: 1 2

Bloody Rum Glazed chicken hearts – The Ultimate halloween Snack

Bloody Rum Glazed chicken hearts – The Ultimate halloween Snack

Voor velen een afschrikwekkend stukje vlees. Hier bij ons thuis gewoon een verrukkelijk hapje waar we met zijn allen van genieten. Toch de mannen in dit huis, want hoewel vrouwlief ze ook wel eet zijn ze niet haar favoriete hapje. Deze “Rum Glazed Chicken Hearts” 

Pagina's: 1 2