Scampi Rolls – Een smakelijke twist op de lobster rolls

Scampi Rolls – Een smakelijke twist op de lobster rolls

Ongetwijfeld heb je wel al eens van lobster rolls gehoord? Geen enkel programma waarin de Amerikaanse streetfood scene wordt getoond gaat aan deze heerlijk ogende broodjes voorbij! Telkens als ik ze zie verschijnen staar ik verlangend naar het scherm! Ongeacht of ze met gesmolten boter 

Kerst Taco met Pulled Chicken – Winters genieten

Kerst Taco met Pulled Chicken – Winters genieten

Met -4°C op de thermometer zijn we duidelijk de winter ingedoken. Door mijn koptelefoon schalt dezer dagen de brutale energie van Tom Waits afgewisseld met de verwarmende kerstsfeer van Sepultura. Hoezeer ik de buitenlucht waardeer, bij deze temperaturen zoek ook ik wel eens graag de 

Hasselback van zoete aardappel, Curry & paddenstoelen

Hasselback van zoete aardappel, Curry & paddenstoelen

Maandelijks een vegetarisch gerechtje was het voornemen bij aanvang van het jaar. Ondanks de goede start ben ik er helaas niet in geslaagd dit voornemen vol te houden. Al heeft het wel geleid tot een toename in vegetarische BBQ gerechten op deze blog. Iets waar 

Pulled Pork hapje met veenbessensaus

Pulled Pork hapje met veenbessensaus

De feestdagen komen eraan! Ik weet zeker dat velen onder jullie van de vakantie gebruik zullen maken om een nieuwe voorraad Pulled Pork in te slaan. Of je gaat je misschien voor het eerst aan Pulled Pork wagen! Geen nood, het is eenvoudiger dan het 

Gerookte Steur Burger: Een verrassende ervaring

Gerookte Steur Burger: Een verrassende ervaring

Soms krijg je van die kansen die simpelweg niet te weigeren zijn! Enkele maanden terug mocht ik op bezoek bij Njam voor de persvoorstelling van het programma “Open Vuur”. Een zalige avond waarbij Dominique Persoone en Tom Degroote kookten op open vuur! Hoewel de heerlijke 

Polpo Puttanesca – Italiaanse Octopus op de BBQ

Polpo Puttanesca – Italiaanse Octopus op de BBQ

Ik heb iets met de Octopus! Op één of andere manier vind ik ze ongelofelijk fascinerende dieren. Niet alleen in mijn bord trouwens, waar ze een heerlijke subtiele verfijnde smaak kunnen bieden en zich kenmerken door hun unieke textuur. Maar ook als levende wezens spreken 

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

In sommige gevallen kan je spreken van een gouden combinatie. Spreek met een BBQ liefhebber over de combinatie van chili en cheddar en bij 90% gaan de speekselklieren in overdrive. Je kan deze worsten op de kop tikken bij gerespecteerde vleesleveranciers. Voor deze chili cheddar 

Gerookte varkenswangetjes met Venkelsaus – Vaderdag met Omer

Gerookte varkenswangetjes met Venkelsaus – Vaderdag met Omer

Nog een weekje en het is weer zover! De dag des Heren… Toch die van de echte heren! Zij die hun rol als vader serieus nemen en elke week tot het uiterste gaan om hun kinderen de beste ontwikkeling te bieden. Al is het op 

Japanse Spaghetti met Vegi Katsu

Japanse Spaghetti met Vegi Katsu

Vanuit Lidl werd gevraagd of ik een recept wou ontwikkelen voor de #veggiechallenge. De maand maart zou in het teken staan van het vegetarisch eten. Om eerlijk te zijn: “Die maanden waarin bepaald wordt wat je wel of niet kan eten zijn niet aan mij 

Gerookte Mexicano – Heerlijke homemade snack

Gerookte Mexicano – Heerlijke homemade snack

Op vrijdag is het frietjes avond hier! Na een weekje hard werken verdient de schoolgaande jeugd een lekker hapje. En laat ons eerlijk zijn… Ook voor ons doet het wel eens deugd om niet in de potten te moeten roeren. Hoe graag ik ook kook, 

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Heb jij al van Iberico Ribfingers gehoord? Sinds een jaar zijn deze ribfingers precies aan het boomen. Tijd dus om eens uit te zoeken wat deze ribfingers nu net zijn en of deze effectief ook hype waardig zijn. Ik nam dus even contact op met 

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Er wordt wel eens gevraagd of bloggen lastig is? Aangezien het bloggen voortkomt uit een passie voor BBQ en fotografie kan ik moeilijk zeggen dat ik het er lastig mee heb. Bepaalde onderdelen zijn echter minder eenvoudig. Het verzinnen van een naam voor een gerecht