Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Heb jij al van Iberico Ribfingers gehoord? Sinds een jaar zijn deze ribfingers precies aan het boomen. Tijd dus om eens uit te zoeken wat deze ribfingers nu net zijn en of deze effectief ook hype waardig zijn. Ik nam dus even contact op met 

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Er wordt wel eens gevraagd of bloggen lastig is? Aangezien het bloggen voortkomt uit een passie voor BBQ en fotografie kan ik moeilijk zeggen dat ik het er lastig mee heb. Bepaalde onderdelen zijn echter minder eenvoudig. Het verzinnen van een naam voor een gerecht 

Gerookte kipfilet met basilicumboter en Orzo

Gerookte kipfilet met basilicumboter en Orzo

We zijn de helft van het jaar voorbij. Het moment waarop je vaststelt dat de weinige goede voornemens die je had gemaakt gewoon dingen zijn waar je eigenlijk helemaal geen zin voor hebt en een goede reden zoekt om ze uit te schuiven tot het 

Gegrilde tijgergarnalen met gremolata looksaus

Gegrilde tijgergarnalen met gremolata looksaus

Terwijl jij dit leest spendeer ik wellicht mijn laatste dagen in Andorra voor we terug afreizen naar België. De zon zal wellicht de huid van mijn kathedraal al hebben gekleurd. Naar jaarlijkse gewoonte zal dit wellicht eerder mooie rode tint van deze gegrilde tijgergarnalen zijn 

Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Of je nu voetbalfan bent of niet… De komende weken kan je er niet meer onderuit! Het EK komt eraan en de Rode Duivels zullen de pannen van het dak spelen zodat we een vreugdevolle zomer tegemoet gaan. Wij zitten hier alvast klaar om te 

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Shoppen… Ik ben er geen fan van! De lockdown was dan ook de ideale periode om er onderuit te muizen! Die corona heeft echt niet enkel nadelen hoor. Al mag ik niet klagen. Mijn vrouw heeft een goede smaak qua kleren en het gebeurt dan 

Kofta kruiden voor traditionele lamsköfte zelf maken

Kofta kruiden voor traditionele lamsköfte zelf maken

Wie de blog volgt zal ondertussen wel weten dat ik graag zelf gerechten volledig zelf maak. Zo ook de gegrilde köfte van lam voor het recept van afgelopen weekend. Bij het recept kon je ook de kruidenmengeling gebruiken die ik maakte voor het bereiden van 

The Caffeine Kick Rub – Perfect op varken en rund

The Caffeine Kick Rub – Perfect op varken en rund

Wie de BBQ fora volgt zal al wel vaker de vraag hebben zien passeren welke rub ideaal is om te gebruiken bij een lekker stukje rundvlees. Niet volkomen onterecht volgt al snel het advies om enkel peper en zout te gebruiken. Een deftig stukje rundvlees 

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Hoe lekker kan een stukje vlees zijn? Dat werd afgelopen maandag nog maar eens duidelijk toen ik een fenomenaal stuk Beher Iberico Presa van mijn rooster haalde. Varkensvlees is erg populair, zeker binnen de BBQ scene komt het varken erg vaak aan bod. Denk maar 

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Tijdens de wintermaanden zijn de varkenswangetjes goed in trek. Dankzij Jeroen Meus wordt amper nog stoofvlees gemaakt zonder deze delicatesse van het varken. Ook ik gebruik ze graag bij het maken van de Vlaamse Klassieker. Maar nog liever geef ik ze een plaatsje op mijn 

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Als sinds ons bezoek enkele jaren terug aan het restaurant van zouterover wou ik graag aan de slag gaan met knolselder. In het restaurant aten we namelijk een heerlijke in klei gebakken knolselder met een blauwe schimmelkaas (als ik mij niet vergis). Een subliem gerecht 

Kip van de markt maken zonder spit?

Kip van de markt maken zonder spit?

Er zijn voor mij maar weinig recepten die een nostalgisch gevoel uitlokken. Soms voelt dat als liefhebber van lekker eten en koken wat raar aan. Iedereen die met eten bezig is lijkt precies een catalogus aan voedsel gerelateerde herinneringen te hebben opgeslagen. Verder dan wat