Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Tijdens de wintermaanden zijn de varkenswangetjes goed in trek. Dankzij Jeroen Meus wordt amper nog stoofvlees gemaakt zonder deze delicatesse van het varken. Ook ik gebruik ze graag bij het maken van de Vlaamse Klassieker. Maar nog liever geef ik ze een plaatsje op mijn 

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Als sinds ons bezoek enkele jaren terug aan het restaurant van zouterover wou ik graag aan de slag gaan met knolselder. In het restaurant aten we namelijk een heerlijke in klei gebakken knolselder met een blauwe schimmelkaas (als ik mij niet vergis). Een subliem gerecht 

Kip van de markt maken zonder spit?

Kip van de markt maken zonder spit?

Er zijn voor mij maar weinig recepten die een nostalgisch gevoel uitlokken. Soms voelt dat als liefhebber van lekker eten en koken wat raar aan. Iedereen die met eten bezig is lijkt precies een catalogus aan voedsel gerelateerde herinneringen te hebben opgeslagen. Verder dan wat 

Gegrild lamskroontje in koffiekorst met citroenbotersaus

Gegrild lamskroontje in koffiekorst met citroenbotersaus

Op zondag kan het al eens moeilijk zijn om te ontwaken. Tot een jaar geleden dacht ik dat de zaterdagavond aan de basis lag van dit fenomeen. Maar zelfs met een nationale avondklok en uitgaansverbod blijf ik niet vrij van die luie zondagen… Dan maar 

Smoky Mexicaans Plukspek met Achiote marinade

Smoky Mexicaans Plukspek met Achiote marinade

De Sint is in het land en richt serieuze schade aan mijn workflow aan. Tussen het bouwen van Lego-boten door maak ik snel nog even tijd om een heerlijk receptje met jullie te delen! Pas op… Je hoort mij zeker niet klagen! Samen met de 

Gerookte eendenborst met Porto saus – A Christmas classic

Gerookte eendenborst met Porto saus – A Christmas classic

Met kerst wordt ik al eens graag terug gekatapulteerd naar het verleden. Terugdenkend aan de gezellige familiefeesten waarop we als kind eindeloos lang mochten opblijven en met plezier uitkijken naar de pakjes die om mindernacht werden uitgedeeld. Ondertussen onze magen rijkelijk vullend aan hapjes om 

Pagina's: 1 2

Bloody Rum Glazed chicken hearts – The Ultimate halloween Snack

Bloody Rum Glazed chicken hearts – The Ultimate halloween Snack

Voor velen een afschrikwekkend stukje vlees. Hier bij ons thuis gewoon een verrukkelijk hapje waar we met zijn allen van genieten. Toch de mannen in dit huis, want hoewel vrouwlief ze ook wel eet zijn ze niet haar favoriete hapje. Deze “Rum Glazed Chicken Hearts” 

Pagina's: 1 2

Pulled Venison – Gerookt Hert met een heerlijke winterse saus

Pulled Venison – Gerookt Hert met een heerlijke winterse saus

Een tijdje terug benaderde het Zeeuwse Hert mij met de vraag of ik zin had om hun producten eens uit te testen. Geen verplichtingen, geen verwachtingen enkel de vraag om het eens te proeven. Slim gezien natuurlijk want steek mij een stuk vlees in mijn 

Pagina's: 1 2

Delicious Yogurt dip meatballs: a stunning grilled appetizer

Delicious Yogurt dip meatballs: a stunning grilled appetizer

Het jaar kent hier verschillende feest maanden. September is er één van met onder meer de verjaardag van mijn jongste zoon. Redenen genoeg om een uitgebreid aperitief te voorzien. Meestal neem ik ruim de tijd om wat zelfgemaakte hapjes te voorzien. Soms ontbreekt het echter 

Pagina's: 1 2

BBQ Bastard’s Asian style Buffalo Wings you need to taste!

BBQ Bastard’s Asian style Buffalo Wings you need to taste!

Soms heb je van die klassiekers die alsmaar terug op je pad komen, maar toch nooit de tijd neemt om ze aan een smaaktest te onderwerpen. “Buffalo sauce” is er één van. Tot vorig weekend had ik nog niet de tijd genomen om Buffalo Wings 

Pagina's: 1 2

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

A Moesjemarremarremarre… ‘tis niet omdak wijs daj moe kijken é… Er zijn zo van die jeugdherinneringen die je op een onverwacht moment kunnen overvallen. Toen ik door het boek “Simpel” van Ottolenghi bladerde werd ik echter door zo’n herinnering al snel geprikkeld om een gerecht 

Pagina's: 1 2

Pulled Achiote Chicken Sandwich – Start smoking it now!

Pulled Achiote Chicken Sandwich – Start smoking it now!

Terwijl de meeste Vlamingen hun BBQ al in de schuur hebben opgeborgen komt voor mij de mooiste periode van het jaar aan. En gelukkig gaat de BBQ hier niet in de schuur want met de tropische temperaturen begin september zou dat meer dan een zonde 

Pagina's: 1 2