Rund

Boerenpaté met rum en veenbessen

Boerenpaté met rum en veenbessen

Druilerige regendagen! Je bent er fan van of niet… In ieder geval je kan er niet om heen dezer dagen. Zelf moet ik wel bekennen dat ik er niet zo mee inzit als het regent. Je kan er maar het beste van maken en vaak […]

Pagina's: 1 2

Roast Beef Sandwich to show of at work!

Roast Beef Sandwich to show of at work!

Het weekend is het moment bij uitstek om rustig te genieten van je BBQ! Rustig het vuurtje opstoken of de nodige voorbereidingen treffen. Een lekker stukje vlees op de BBQ, wat goede sides erbij, … Genieten van begin tot het eind. En dan is het […]

Pagina's: 1 2

Karniyarik – Gebakken aubergine met rund uit het boek Anatolië

Karniyarik – Gebakken aubergine met rund uit het boek Anatolië

Wie aan BBQ denkt zal al snel de klassiekers uit de Amerikaanse keuken voor ogen hebben. In mindere mate ook de Aziatische keuken en de betere braai gerechten. Maar wat met de Turkse keuken bijvoorbeeld? Hoewel de Turkse keuken of bij uitstek die van het […]

Pagina's: 1 2

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Een zomerse dag nodigt uit tot het bereiden van een lekker stukje vlees. Een Kogelbiefstuk van Black Angus beef bijvoorbeeld. Daar kan een mooie side niet bij ontbreken. Als tegengewicht tegen de volle smaak van het rund maak ik deze frisse Tasty Bastard salade op […]

Pagina's: 1 2

Basic Burger Build – #start2bbq

Basic Burger Build – #start2bbq

Tijd om ook effectief eens aan de slag te gaan! Zoals ik bij de aankondiging van deze reeks posts al aangaf wil ik met deze reeks mijn zonen wat wegwijs maken in de wereld van de BBQ. Niet meteen met de grootste uitdagingen maar eerst […]

Pagina's: 1 2

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Het is soms vreemd hoe alles kan lopen. Bij wijze van experiment maakte ik onlangs ribbetjes met een eigen gemaakte white sauce. Bij het searen wat ik normaal doe voor karamellisatie van de saus merkte ik een leuk effect van de olie in de mayonaise. […]

Pagina's: 1 2

Koreaanse Drakenburger – kan jij hem verslaan?

Koreaanse Drakenburger – kan jij hem verslaan?

Terwijl de oudste zoon op Piratenweekend vertrekt blijft mijn jongste zoon ontroostbaar achter. De oudste houdt zijn been stijf en beslist op deze manier dat dit ook het enige is wat hij met een piraat gelinkt wil zien. Gelukkig laat mijn jongste zich wel in […]

Pagina's: 1 2

Inverted Cauliflower Bomb

Inverted Cauliflower Bomb

Bomb your world with BBQ! This inverted cauliflower bomb is your weapon of choice to convince your guests from eating more veggies at the BBQ!

Pagina's: 1 2

Drunk Côte à l’os in whisky

Drunk Côte à l’os in whisky

Op zondag mag het al eens wat meer zijn dacht ik. En als het vrouwtje voorstelt om eens een lekkere steak te maken dan zie ik mijn kans schoon. Men zegt wel eens dat een goed stuk rundvlees niet veel meer nodig heeft dan peper […]

Pagina's: 1 2

Smoky Bloody Meatballs – terrifyingly tasty

Smoky Bloody Meatballs – terrifyingly tasty

It’s that time of the year. Those creepy little monsters are coming out of their shelter to haunt you in your dreams. Or is it more than a nightmare? Don’t worry! These Smoky terrifyingly delicious Bloody Meatballs are there for your safety. As soon as […]

Pagina's: 1 2

Hungarian Goulash made in the Dutch Oven

Hungarian Goulash made in the Dutch Oven

Finally it’s weekend! Time to sit back and relax. While you gently wake-up there’s nothing better than starting a fire with a cup of coffee by hand. The dutch oven will be your friend. Slowly making a stew. Hungarian Goulash for instance. While sitting in […]

Pagina's: 1 2

Jewish Filet – Australian Wagyu Beef

Jewish Filet – Australian Wagyu Beef

What meatlover doesn’t dream of a glorious marbled piece of Wagyu beef? We all know the legendary status of Wagyu and probably have it high on the bucketlist. Yet the Japanese Wagyu is highly expensive and very hard to find. The Australian Wagyu on the […]