Rosemary Naan Broodjes op de BBQ

Rosemary Naan Broodjes op de BBQ

Op zomerse dagen als deze gebeurt het wel eens dat we voor een lichte lunch de BBQ aansteken. Snelle gerechtjes komen dan wel vaker eens aan bod. Een Toast met gerookte zalm, een broodje met gerookte kip, … Doorgaans nemen we hiervoor een broodje van…

Pagina's: 1 2

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

De zomer komt eraan en dat betekent dat er bij uitgeverij Goodcook weer leuke kookboeken uitkomen. Degene die mij interessant lijken als bron van inspiratie breng ik met plezier ook een review over. Zo zag ik enkele weken terug het boek “California dreamin‘” van Vivian…

Pagina's: 1 2

Cherry beer Pork Cheeks #Traegerday celebrations

Cherry beer Pork Cheeks #Traegerday celebrations

Een jaar heeft wel meerdere mooie feestdagen. De ene al wat officiëler dan de ander. De maand mei heeft er zelfs 2 hele mooie. Vorige week zetten we de mama’s in de bloemetjes. Vandaag is het de beurt aan de viering van het mannenspeelgoed: #Traegerday.…

Pagina's: 1 2

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Yottam Ottolenghi is een naam die bij veel foodlovers tot de verbeelding spreekt. De Brits-Israelische chef heeft een groot aandeel in de groei aan populariteit van groenten in de culinaire wereld. Hoewel hij niet puur vegetarisch kookt, slaagt hij met zijn bereidingen erin heel wat…

Pagina's: 1 2

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

De weken vliegen precies voorbij. Ondertussen blijken we al aan de vijfde week quarantaine te zijn begonnen. Zelf begin ik te merken dat het toch wel wat begint te wegen. Het verlangen naar een weekje verlof wordt sterker. Gelukkig doet de zon haar best en…

Pagina's: 1 2

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Zondag is het zover! Voor het eerst gaat de temperatuur boven de twintig graden, wat volgens weerkundigen de officiële start van het BBQ seizoen betekent! Wij weten wel beter. De BBQ heeft hier al meer rook geproduceerd dan de gemiddelde Russische jong bejaarde Lada chauffeur…

Pagina's: 1 2

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Dat het vreemde tijden zijn moet ik wellicht niemand meer vertellen. Je zou ondertussen denken dat de “corona” maatregelen ondertussen duidelijk zijn en het hamsteren al definitief kan worden geschrapt uit onze woordenboek. Tot je in de winkel staat te staren naar de 5 resterende…

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In…

Pagina's: 1 2

Gebakken rijst met gebrande broccoli en paksoi

Gebakken rijst met gebrande broccoli en paksoi

Het is druk de laatste tijd. Aangenaam druk welliswaar dus geen reden om te klagen. Al is het soms moeilijk om wat tijd te vinden om nieuwe recepten uit te testen en met jullie te delen. De vele feestjes en leuke projecten houden vaak eten…

Pagina's: 1 2

Rosemary Hasselback potato met Pancetta

Rosemary Hasselback potato met Pancetta

Het is weer maandag en waar ik vorig jaar niet ben geslaagd in mijn goede voornemens, lijk ik er dit jaar meer grip op te hebben. Het wordt precies een gewoonte om op maandag een sidedish te delen. Net nu ik dit voornemen niet maakte.…

Pagina's: 1 2

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Als de zon beslist om tijdens de winter het volledig te laten afweten, dan zoeken we ze in het bord. Ok we kunnen niet klagen… erg koud is het niet. Maar we zijn belgen dus doen we het toch. De nood aan vitaminetjes wordt groter…

Pagina's: 1 2

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

De Oriental Assassin ribs vielen duidelijk in de smaak! Blijkbaar zijn er heel wat liefhebbers van een lekker pittig ribbetje. Maar naast pittige ribbetjes heb je natuurlijk ook nood aan iets om te verfrissen. Deze Thaise spitskool salade is de ideale combinatie om te serveren…

Pagina's: 1 2