Sidedish

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Als de zon beslist om tijdens de winter het volledig te laten afweten, dan zoeken we ze in het bord. Ok we kunnen niet klagen… erg koud is het niet. Maar we zijn belgen dus doen we het toch. De nood aan vitaminetjes wordt groter […]

Pagina's: 1 2

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

De Oriental Assassin ribs vielen duidelijk in de smaak! Blijkbaar zijn er heel wat liefhebbers van een lekker pittig ribbetje. Maar naast pittige ribbetjes heb je natuurlijk ook nood aan iets om te verfrissen. Deze Thaise spitskool salade is de ideale combinatie om te serveren […]

Pagina's: 1 2

Winterse Quinoa salade met geroosterde venkel

Winterse Quinoa salade met geroosterde venkel

We moeten toch van die koude dagen gebruik maken om het gezellig te maken niet? Lekker eten hoort daar zeker bij! Niets leuker dan na buiten de maaltijd te hebben bereid binnen in de warmte te duiken en te genieten van de vrolijke gezichten aan […]

Pagina's: 1 2

Steak au foie gras met wilde paddenstoelensaus

Steak au foie gras met wilde paddenstoelensaus

Het is weer de tijd van het jaar waarin de goede lieve Sint de neiging heeft om mijn BBQ plannen te dwarsbomen. Een rustige zondagse BBQ zit er deze tijden niet in. Genieten van het gezin en de magie van de Sint des te meer. […]

Pagina's: 1 2

In Vermouth gestoofde appeltjes met veenbessen

In Vermouth gestoofde appeltjes met veenbessen

Sommige gerechten zien er niet uit maar smaken nog zo goed! Stoofschotels zijn daar een perfect voorbeeld van. Het blijft nog steeds een uitdaging die mooi in beeld te brengen. Ik dacht ze wat op te fleuren met mooi gekleurde appeltjes… Dikke fail… Maar goed! […]

Pagina's: 1 2

Salade van rode biet met citrusvruchten

Salade van rode biet met citrusvruchten

Het gebeurt niet vaak dat mijn vrouw sceptisch is als het over eten gaat. En nog minder als het gaat om een gezond gerechtje of salade. Ze is ook niet vies van rode biet… Toch klonk ze minder enthousiast dan ik had verwacht toen ik […]

Pagina's: 1 2

Roasted Butternut Risotto met gerookte Feta

Roasted Butternut Risotto met gerookte Feta

Je weet dat het herfst is als de pompoenen je om de oren vliegen! De hobby tuinier uit je straat of op je werk weet zichzelf geen blijf met zijn voorraad en ook in de winkels kan je er bijna niet omheen lopen. Het leuke […]

Pagina's: 1 2

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Wie fan is van BBQ zal ongetwijfeld ook graag een sausje eten! De bekendste saus is waarschijnlijk ketchup. Wie lust dit nu niet zou je denken? Mijn zoon bijvoorbeeld. Op zich niets mis mee want sauzen zijn in mijn ogen enkel optioneel. Maar wat je […]

Pagina's: 1 2

Gerookte Mexicaanse borrelnootjes – lekker aperitieven

Gerookte Mexicaanse borrelnootjes – lekker aperitieven

BBQ en aperitief zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een lekker hapje en drankje om in de juiste sfeer te komen kunnen niet ontbreken. Alleen is het zo jammer dat we vaak al in de verleiding komen teveel van die chips te eten, die zo gemaakt […]

Pagina's: 1 2

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Een zomerse dag nodigt uit tot het bereiden van een lekker stukje vlees. Een Kogelbiefstuk van Black Angus beef bijvoorbeeld. Daar kan een mooie side niet bij ontbreken. Als tegengewicht tegen de volle smaak van het rund maak ik deze frisse Tasty Bastard salade op […]

Pagina's: 1 2

Korean BBQ Edamame boontjes

Korean BBQ Edamame boontjes

Edamame of ook wel eens sojaboontjes geheten zijn hier in onze streek nog niet zo heel bekend. Toen ik deze lekkernij voor het eerst proefde was ik dan ook erg aangenaam verrast. Sindsdien staan ze hoog bovenaan mijn lijstje van geslaagde aperitiefhapjes. Tijd voor een […]

Pagina's: 1 2

Perzische parelcouscous salade

Perzische parelcouscous salade

Wil je op je volgende BBQ even imponeren? Het geheim zit hem soms in de details! Al te vaak zie je naast de heerlijke stukken vlees schijfjes tomaat, een blaadje salade en als het meezit nog wat geraspte wortelen liggen. Op zich niets mis mee, […]

Pagina's: 1 2