Snelle Pulled Pork en toch een authentieke smaak?

Snelle Pulled Pork en toch een authentieke smaak?

Voor de doorwinterde BBQ liefhebber kent Pulled Pork geen geheimen! Voor de minder ervaren BBQ liefhebber is het een gerecht dat tot de verbeelding spreekt. Het is één van die gerechten die je wel eens moet maken om jezelf BBQ liefhebber te kunnen noemen. Hoewel 

Dry Ribs maken – The Curry Guy BBQ boek review

Dry Ribs maken – The Curry Guy BBQ boek review

Deze blog bevat ondertussen al 12 recepten voor heerlijke ribbetjes. Toch staat hier nog geen enkel recept voor het maken van “Dry Ribs”. Vreemd… Het is namelijk zeker niet de eerste maal dat ik Dry Rubs klaarmaak. Er is zelfs een tijd geweest dat ik 

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Het is weer zo ver! De hoog week voor vlees liefhebbend Vlaanderen: “Week van de steak friet!” Ongetwijfeld zag je deze week al talloze heerlijke steaks passeren op de sociale media kanalen. Traditie getrouw doe ook ik dit jaar weer mee aan de viering van 

Turchetta – Gerookte Kalkoenrollade op de BBQ

Turchetta – Gerookte Kalkoenrollade op de BBQ

Ik herinner mij nog goed het ontstaan van deze blog. Eén van de eerste recepten die ik online plaatste was een BBQ versie van de Kalkoenrollade van Pascale Naessens die ik had gemaakt voor een verjaardagsfeestje. Ondertussen zijn we 7 jaar verder en kwam ik 

Volledige kip op de BBQ met Adobo Glaze

Volledige kip op de BBQ met Adobo Glaze

Een volledige kip garen op de BBQ! Wie nonkel Bob zijn kippendijen ziet grillen zal vast geloven dat het niet voor iedereen weggelegd is. Waar het voor sommigen al moeilijk is om de kippendij volledig te garen zonder de buitenkant zwart te branden, vormt een 

Wat is een Flambadou en hoe gebruik je het?

Wat is een Flambadou en hoe gebruik je het?

Als je de BBQ scene wat volgt zal je ongetwijfeld al wel eens een flambadou hebben gezien. Wellicht voor velen zonder goed te weten waar je naar keek en wat het effect kan zijn van deze flambadou. Voor wie geen flauw idee heeft waar het 

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

In sommige gevallen kan je spreken van een gouden combinatie. Spreek met een BBQ liefhebber over de combinatie van chili en cheddar en bij 90% gaan de speekselklieren in overdrive. Je kan deze worsten op de kop tikken bij gerespecteerde vleesleveranciers. Voor deze chili cheddar 

Hoe bereid je Picanha? + Recept #start2BBQ

Hoe bereid je Picanha? + Recept #start2BBQ

Het enthousiasme rond het BBQ gebeuren blijft groeien! Daar kunnen we enkel om juichen! Waar enkele jaren terug stukken vlees zoals een Picanha nog nagenoeg ongekend waren op enkele liefhebbers na, spreekt ook Nonkel Willy nu vol lof over het heerlijke stukje vlees. We zien 

Enchiladas uit de houtoven

Enchiladas uit de houtoven

De Mexicaanse keuken heeft heel wat lekkers te bieden. Je zal hier vast al meermaals Taco’s hebben zien verschijnen op de blog. Tot nu toe maakte ik deze Enchiladas enkel als een snel doordeweeks hapje in de oven. Op een zomerse zondag zonder plannen leek 

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Al eens van Schillerlocken gehoord? Wellicht niet… Schillerlocken of gerookte haaienbuikjes zijn een traditionele delicatesse voornamelijk bekend in de Duitse en Vlaamse kuststreek. Wist je trouwens dat dit hapje genoemd is naar de Duitse dichter Friedrich Schiller’s weelderige haarlokken? Eenmaal gerookt krullen de haaienbuikjes mooi 

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Elke dag een mini feestje! In deze drukke tijden een leuke uitdaging om naar te streven. Er is altijd wel iets te doen en iets belangrijker dan tijd te nemen om te genieten. Hier is het niet anders hoor! Als het geen zorgoverleg is, valt 

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Je bent een BBQ liefhebber in hart en nieren en wil je skills natuurlijk ook wel eens showen aan je vrienden. We kennen het allemaal… Er zijn zoveel leuke dingen om te maken dat je nauwelijks kan kiezen wat eerst te maken. Een volledig menu