Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Je bent een BBQ liefhebber in hart en nieren en wil je skills natuurlijk ook wel eens showen aan je vrienden. We kennen het allemaal… Er zijn zoveel leuke dingen om te maken dat je nauwelijks kan kiezen wat eerst te maken. Een volledig menu 

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

De paasvakantie zit er weeral op. Hoewel we door de operatie en het herstel van onze jongste zoon wat aan het huis gekluisterd waren, stond dit ons niet in de weg om toch nog wat te genieten. De prachtige zonnestralen helpen hier enorm bij! Zo 

Gegrild Lamsrack in koffieboter met Couscous

Gegrild Lamsrack in koffieboter met Couscous

Ik ben een youtube fanboy! Geen avond gaat voorbij of ik kijk wel even of er ergens nieuwe inspiratie te rapen valt op vlak van koken, fotografie of andere leuke aspecten van het leven. Al een heel eind geleden zag ik op de pagina van 

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Ken je dat gevoel eens iets anders te willen maken, maar telkens vast te zitten in dezelfde routine? Hoewel voor mij weinig dingen leuker zijn dan het creëren van nieuwe BBQ gerechtjes, is de inspiratie op sommige momenten eenvoudiger te vinden dan op andere momenten. 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Skillet Pizza op de BBQ – Chicago style

Skillet Pizza op de BBQ – Chicago style

Het succes van Pizza bij BBQ liefhebbers zal je wellicht niet verbazen? Een goede authentieke pizza schreeuwt om vlammen. En als er iets is waar wij dol op zijn is het vuur en alles die er maar een beetje aan doet denken. Wie probeerde een 

Moutige Fondant aardappelen op de BBQ

Moutige Fondant aardappelen op de BBQ

Er wordt wel eens gezegd dat heel wat heerlijke klassiekers per ongeluk zijn ontstaan. Spontaan denk ik hierbij aan een heerlijke Tarte Tatin met een bolletje ijs. Wel met dit heerlijke gerechtje is het eigenlijk niet anders. Toen ik deze Fondant aardappelen maakte in de 

Vegetarische bloemkool pita op de BBQ

Vegetarische bloemkool pita op de BBQ

De kans is groot dat jij geen vegetariër bent! Ik kan het natuurlijk fout hebben en dan heet ik je van harte welkom. Maar doorgaans komen (om logische redenen) weinig vegetariërs mijn blog bezoeken. Toch heb je de moeite genomen om even op dit recept 

Hoe kan je thuis zelf gin maken?

Hoe kan je thuis zelf gin maken?

Wie van BBQ houdt zal ook geen feestje schuwen. En wie graag feest zal ongetwijfeld ook graag wel eens iets drinken. Gin Tonic is al jaren het aperitief bij uitstek. Als bierliefhebber in hart en nieren kan een verfrissende gin tonic mij ook wel bekoren. 

Hoe kan je cocktails roken? – Pineau Rebel 17 recept

Hoe kan je cocktails roken? – Pineau Rebel 17 recept

Bij roken denken we al snel aan vlees. Wist je echter dat je met wat creativiteit ook heel wat andere leuke producten kan roken? Denk maar aan kaas, boter, noten, … Stuk voor stuk heerlijke smaken. Maar heb je er ook al eens over nagedacht 

Zelf gerookte Lomo maken – #charcuterieporn

Zelf gerookte Lomo maken – #charcuterieporn

Een koude winterse avond leent zich perfect voor een ouderwetse Breugelmaaltijd. Na een stevige wandeling thuiskomen met een tasje soep, een stevige snede brood, verse boter en wat charcuterie. Eenvoudig genieten, niet? Wanneer je zelf tijd en moeite in je eten stopt geniet des te 

Koud Roken – wat moet je weten?

Koud Roken – wat moet je weten?

De koude maanden komen eraan! Het moment waar ik ieder jaar opnieuw naar uit kijk. Wanneer de meerderheid zijn BBQ opbergt, kom ik precies terug tot leven. Nieuwe ingrediënten dienen zich aan, het wild seizoen brengt heel wat lekkers met zich mee, … Maar vooral