Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

In sommige gevallen kan je spreken van een gouden combinatie. Spreek met een BBQ liefhebber over de combinatie van chili en cheddar en bij 90% gaan de speekselklieren in overdrive. Je kan deze worsten op de kop tikken bij gerespecteerde vleesleveranciers. Voor deze chili cheddar 

Hoe bereid je Picanha? + Recept #start2BBQ

Hoe bereid je Picanha? + Recept #start2BBQ

Het enthousiasme rond het BBQ gebeuren blijft groeien! Daar kunnen we enkel om juichen! Waar enkele jaren terug stukken vlees zoals een Picanha nog nagenoeg ongekend waren op enkele liefhebbers na, spreekt ook Nonkel Willy nu vol lof over het heerlijke stukje vlees. We zien 

Enchiladas uit de houtoven

Enchiladas uit de houtoven

De Mexicaanse keuken heeft heel wat lekkers te bieden. Je zal hier vast al meermaals Taco’s hebben zien verschijnen op de blog. Tot nu toe maakte ik deze Enchiladas enkel als een snel doordeweeks hapje in de oven. Op een zomerse zondag zonder plannen leek 

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Al eens van Schillerlocken gehoord? Wellicht niet… Schillerlocken of gerookte haaienbuikjes zijn een traditionele delicatesse voornamelijk bekend in de Duitse en Vlaamse kuststreek. Wist je trouwens dat dit hapje genoemd is naar de Duitse dichter Friedrich Schiller’s weelderige haarlokken? Eenmaal gerookt krullen de haaienbuikjes mooi 

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Elke dag een mini feestje! In deze drukke tijden een leuke uitdaging om naar te streven. Er is altijd wel iets te doen en iets belangrijker dan tijd te nemen om te genieten. Hier is het niet anders hoor! Als het geen zorgoverleg is, valt 

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Je bent een BBQ liefhebber in hart en nieren en wil je skills natuurlijk ook wel eens showen aan je vrienden. We kennen het allemaal… Er zijn zoveel leuke dingen om te maken dat je nauwelijks kan kiezen wat eerst te maken. Een volledig menu 

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

De paasvakantie zit er weeral op. Hoewel we door de operatie en het herstel van onze jongste zoon wat aan het huis gekluisterd waren, stond dit ons niet in de weg om toch nog wat te genieten. De prachtige zonnestralen helpen hier enorm bij! Zo 

Gegrild Lamsrack in koffieboter met Couscous

Gegrild Lamsrack in koffieboter met Couscous

Ik ben een youtube fanboy! Geen avond gaat voorbij of ik kijk wel even of er ergens nieuwe inspiratie te rapen valt op vlak van koken, fotografie of andere leuke aspecten van het leven. Al een heel eind geleden zag ik op de pagina van 

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Ken je dat gevoel eens iets anders te willen maken, maar telkens vast te zitten in dezelfde routine? Hoewel voor mij weinig dingen leuker zijn dan het creëren van nieuwe BBQ gerechtjes, is de inspiratie op sommige momenten eenvoudiger te vinden dan op andere momenten. 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Skillet Pizza op de BBQ – Chicago style

Skillet Pizza op de BBQ – Chicago style

Het succes van Pizza bij BBQ liefhebbers zal je wellicht niet verbazen? Een goede authentieke pizza schreeuwt om vlammen. En als er iets is waar wij dol op zijn is het vuur en alles die er maar een beetje aan doet denken. Wie probeerde een 

Moutige Fondant aardappelen op de BBQ

Moutige Fondant aardappelen op de BBQ

Er wordt wel eens gezegd dat heel wat heerlijke klassiekers per ongeluk zijn ontstaan. Spontaan denk ik hierbij aan een heerlijke Tarte Tatin met een bolletje ijs. Wel met dit heerlijke gerechtje is het eigenlijk niet anders. Toen ik deze Fondant aardappelen maakte in de