Gegrild varkenshaasje met Gember glaze

Gegrild varkenshaasje met Gember glaze

Koken is nog zo leuk als je tijd hebt. Een doordeweekse hap beleef ik doorgaans minder plezier aan dan een uitgebreide maaltijd in het weekend. Helaas zijn niet alle weekends even rustig en verlopen plannen niet altijd zoals je verwacht. Al moet ik nu zeggen…

Pagina's: 1 2

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

In de afgelopen post vertelde ik wat meer over het nieuwe project waar ik samen met “Cine Touch media” aan werk. Mogelijks zag je dit heerlijke hapje al passeren in het bijhorende filmpje, want vanaf binnenkort zullen we proberen met regelmaat ook wat recepten in…

Pagina's: 1 2

Beer Braised Pork Roast With Ricard

Beer Braised Pork Roast With Ricard

Als het kriebelt moet je… Vergeet dat sporten maar! Veel te gevaarlijk… Tegenwoordig val ik al bij het stappen, dus laten we het maar houden bij waar we goed in zijn! Een lekkere maaltijd bereiden op de BBQ. Ik kan je verzekeren dat het na…

Pagina's: 1 2

BABI KECAP UIT “BASISBOEK INDONESISCH”

BABI KECAP UIT “BASISBOEK INDONESISCH”

De laatste weken krijg ik regelmatig uitnodigingen een boek van de uitgeverij Goodcook te reviewen. Op elk voorstel ingaan zou te zot worden. Maar toen het “Basisboek Indonesisch” van Francis Kuijk verscheen was ik meteen enthousiast. De Indonesische keuken is mij relatief onbekend hoewel er…

Pagina's: 1 2

Low and slow buikspek met kaffir beer glaze

Low and slow buikspek met kaffir beer glaze

Een uitdaging… Het zit misschien in de mens (of misschien gewoon in mij) om af en toe uitdagingen op te zoeken. De ene uitdaging al wat meer binnen de comfort zone dan de andere. In ieder geval ze geven een boost aan inspiratie waar je…

Pagina's: 1 2

Boerenpaté met rum en veenbessen

Boerenpaté met rum en veenbessen

Druilerige regendagen! Je bent er fan van of niet… In ieder geval je kan er niet om heen dezer dagen. Zelf moet ik wel bekennen dat ik er niet zo mee inzit als het regent. Je kan er maar het beste van maken en vaak…

Pagina's: 1 2

Smoky Bastard Bean Nachos – #Partyfood

Smoky Bastard Bean Nachos – #Partyfood

Het aantal keer dat ik al nachos maakte op de BBQ kan ik ondertussen al niet meer op één hand tellen. En telkens opnieuw komt het er niet van om er een blogpost over te maken… Nachos maak je namelijk om te eten in gezelschap.…

Pagina's: 1 2

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Let’s rock and roll with these delicious Dr. Feelgood Ribs made with a white sauce spiced with the immunity booster! Take a quick look how it turned out!

Pagina's: 1 2

Not a MOINK Ball – maar wat dan wel?

Not a MOINK Ball – maar wat dan wel?

“This is Not a MOINK Ball”. Why not? it looks like one? That’s right. Yet it isn’t! In the post above I’ll explain you why and for what reason we shouldn’t call this a “MOINK Ball”. Yet it’s an ode to the legendary BBQ snack worth tasting!

Pagina's: 1 2

Smoky sweet ribs – Fruitige ribbetjes

Smoky sweet ribs – Fruitige ribbetjes

Een kinderfeestje daar horen kleverige zoete ribbetjes bij! Toch als het van mijn oudste zoon afhangt. Peuzelen aan de beentjes tot de saus achter de oren hangt, je zou voor minder toegeven aan hun verlangens. Deze fruitige Smoky Sweet ribs klinken misschien gezond maar eet ze twee dagen na mekaar en je mag gaatjes laten vullen bij de tandarts. Je kan je wellicht al voorstellen hoe snel het schaaltje glanzende ribbetjes veranderde in een stapel afgeknaagde beentjes… Een tafereel waarvan ik dacht dat het enkel in cartoons voorkwam.

Pagina's: 1 2

Homemade Guanciale – Smoky GEDROOGD KEELSPEK

Homemade Guanciale – Smoky GEDROOGD KEELSPEK

Hoewel velen ondertussen Italië associëren met olijfolie is het lang niet altijd even gebruikelijk geweest om olijfolie te gebruiken bij het bereiden van gerechten. Voor de olijven boomgaarden hun opmars kende maakten de Italianen vaker gebruik van varkensvet. Door het pekelen en drogen van varkensvlees…

Pagina's: 1 2

Smoky Bloody Meatballs – terrifyingly tasty

Smoky Bloody Meatballs – terrifyingly tasty

It’s that time of the year. Those creepy little monsters are coming out of their shelter to haunt you in your dreams. Or is it more than a nightmare? Don’t worry! These Smoky terrifyingly delicious Bloody Meatballs are there for your safety. As soon as…

Pagina's: 1 2