Scampi Rolls – Een smakelijke twist op de lobster rolls

Scampi Rolls – Een smakelijke twist op de lobster rolls

Ongetwijfeld heb je wel al eens van lobster rolls gehoord? Geen enkel programma waarin de Amerikaanse streetfood scene wordt getoond gaat aan deze heerlijk ogende broodjes voorbij! Telkens als ik ze zie verschijnen staar ik verlangend naar het scherm! Ongeacht of ze met gesmolten boter 

Kerst Taco met Pulled Chicken – Winters genieten

Kerst Taco met Pulled Chicken – Winters genieten

Met -4°C op de thermometer zijn we duidelijk de winter ingedoken. Door mijn koptelefoon schalt dezer dagen de brutale energie van Tom Waits afgewisseld met de verwarmende kerstsfeer van Sepultura. Hoezeer ik de buitenlucht waardeer, bij deze temperaturen zoek ook ik wel eens graag de 

Hasselback van zoete aardappel, Curry & paddenstoelen

Hasselback van zoete aardappel, Curry & paddenstoelen

Maandelijks een vegetarisch gerechtje was het voornemen bij aanvang van het jaar. Ondanks de goede start ben ik er helaas niet in geslaagd dit voornemen vol te houden. Al heeft het wel geleid tot een toename in vegetarische BBQ gerechten op deze blog. Iets waar 

Pulled Pork hapje met veenbessensaus

Pulled Pork hapje met veenbessensaus

De feestdagen komen eraan! Ik weet zeker dat velen onder jullie van de vakantie gebruik zullen maken om een nieuwe voorraad Pulled Pork in te slaan. Of je gaat je misschien voor het eerst aan Pulled Pork wagen! Geen nood, het is eenvoudiger dan het 

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Komt je partner ook regelmatig op de proppen met het lumineuze idee om een bezoekje te brengen aan Zwedens bekendste exportproduct? Ik mag dan wel van keukenspullen en decoratie houden, een bezoekje aan Ikea valt hier toch eerder onder de categorie “Zo lang mogelijk af 

Vegetarische empanadas op de BBQ

Vegetarische empanadas op de BBQ

Het is alweer van mei geleden dat ik nog een vegetarisch BBQ gerechtje met jullie deelde. Tenminste als je het dessertje met gegrilde perzik van juni niet meetelt. Mijn voornemen om maandelijks een recept zonder vlees te delen is bij deze gefaald. Dat wil echter 

Gegrilde scampi met Pasta Bianco – Italiaans op de grill

Gegrilde scampi met Pasta Bianco – Italiaans op de grill

Onze reis naar Italië is ondertussen al enkele weken geleden. Het verlangen om deze reis te herbeleven wordt bijgevolg des te groter. De Italiaanse zon hebben we gelukkig kunnen meebrengen tot hier. Aan de ontspannen sfeer werken we, maar in combinatie met het werk is 

Enchiladas uit de houtoven

Enchiladas uit de houtoven

De Mexicaanse keuken heeft heel wat lekkers te bieden. Je zal hier vast al meermaals Taco’s hebben zien verschijnen op de blog. Tot nu toe maakte ik deze Enchiladas enkel als een snel doordeweeks hapje in de oven. Op een zomerse zondag zonder plannen leek 

Philly Cheesesteak Sandwich met St. Bernardus Extra 4

Philly Cheesesteak Sandwich met St. Bernardus Extra 4

De 4th of July mag dan nog een eindje weg zijn en May the 4th (be with you) achter de rug. Het kan ons als BBQ liefhebber niet belemmer om toch nog eens over de Amerikaanse grenzen te kijken niet? Deze Philly Cheesesteak Sandwich vormt 

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Ken je dat gevoel eens iets anders te willen maken, maar telkens vast te zitten in dezelfde routine? Hoewel voor mij weinig dingen leuker zijn dan het creëren van nieuwe BBQ gerechtjes, is de inspiratie op sommige momenten eenvoudiger te vinden dan op andere momenten. 

Braadworst broodje met Beer Braised worsten en ui

Braadworst broodje met Beer Braised worsten en ui

De wind waait ons om de oren terwijl we nadenken over de weekend plannen. Hoewel Storm Eunice net een boompje velde bij het bezoek aan de kapper laten we het niet aan ons hart komen. Op de planning stonden onder meer de match van Sep 

Skillet Pizza op de BBQ – Chicago style

Skillet Pizza op de BBQ – Chicago style

Het succes van Pizza bij BBQ liefhebbers zal je wellicht niet verbazen? Een goede authentieke pizza schreeuwt om vlammen. En als er iets is waar wij dol op zijn is het vuur en alles die er maar een beetje aan doet denken. Wie probeerde een