25 originele BBQ bijgerechten van over de hele wereld

25 originele BBQ bijgerechten van over de hele wereld

Er wordt mij wel eens gevraagd naar mijn ultieme BBQ tips. Vaak zie je als antwoord op deze vraag hoofdzakelijk tips over hoe je het vlees beter kan bereiden. Helaas denkt bijna niemand aan de side dishes. Een BBQ liefhebber leert al snel de kneepjes 

Gegrilde Miso Aubergine Steaks – Winnend Recept!

Gegrilde Miso Aubergine Steaks – Winnend Recept!

Al gehoord van de “Gouden Groentesaté”? Je zal het misschien wel al op enkele sociale media kanalen hebben zien passeren. Op zondag 8 mei vond in Gent namelijk het klimaatfestival “Gent aan zee” plaats. Als onderdeel van het klimaatfestival vond er de finale plaats van 

De beste Aziatische koolsalade met gegrilde kip

De beste Aziatische koolsalade met gegrilde kip

Heeft hij het wat hoog in zijn bol gekregen die BBQ Bastard? Nee hoor, ik probeer gewoon even het effect uit van een volgens zoektermen interessante titel. Laat dit nu net ook een koolsalade zijn waarvan ik met een gerust hart kan zeggen dat deze 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Gerookte zeewolf met honing mosterd lak

Gerookte zeewolf met honing mosterd lak

Liggen je vuurkorf en barbecue al aan? Zoals het er nu naar uitziet is de kans namelijk erg groot dat we komende feestdagen weer buiten zullen mogen vieren. Als BBQ liefhebbers vinden we dat natuurlijk iets minder erg. Een groot deel van de avond spenderen 

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

De klokken gaan niet naar Rome voor ze je tuin omgetoverd hebben tot een oorlogszone vol eieren. Rapen die handel! Met een beetje geluk zijn het niet allemaal chocolade eieren en kan je deze gerookte eiersalade gaan maken. Pech gehad? Dan loop je gewoon toch 

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Een lekker stukje vis op de BBQ gaat er hier altijd in! En niet zo zelden blijkt dat een stukje zalm te zijn (of een zijde als er wat meer volk langs komt). We zijn er hier allemaal fan van. Al maken de kindjes het 

Pagina's: 1 2

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Er wordt mij vaak gevraagd wie mijn foodhelden zijn, naar wie ik opkijk of van waar ik mijn inspiratie haal. Al geruime tijd prijkt Niklas Ekstedt tamelijk hoog op dit lijstje. Een jaar terug ontdekte ik echter dat we in West-Vlaanderen onze eigen vuur vechtende 

Pagina's: 1 2

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Het is tegenwoordig wat zoeken naar leuke reeksen om te volgen. Of misschien had ik de voorbije maanden al wat teveel bekeken? Gelukkig komt Netflix opnieuw aandraven met “Somebody feed Phil”. Feel good TV ten top en dan bovendien nog eens food gerelateerd. Top combinatie 

Pagina's: 1 2

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Yottam Ottolenghi is een naam die bij veel foodlovers tot de verbeelding spreekt. De Brits-Israelische chef heeft een groot aandeel in de groei aan populariteit van groenten in de culinaire wereld. Hoewel hij niet puur vegetarisch kookt, slaagt hij met zijn bereidingen erin heel wat 

Pagina's: 1 2

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

De weken vliegen precies voorbij. Ondertussen blijken we al aan de vijfde week quarantaine te zijn begonnen. Zelf begin ik te merken dat het toch wel wat begint te wegen. Het verlangen naar een weekje verlof wordt sterker. Gelukkig doet de zon haar best en 

Pagina's: 1 2

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Als de zon beslist om tijdens de winter het volledig te laten afweten, dan zoeken we ze in het bord. Ok we kunnen niet klagen… erg koud is het niet. Maar we zijn belgen dus doen we het toch. De nood aan vitaminetjes wordt groter 

Pagina's: 1 2