Bierwafels van mijn peter op open vuur

Bierwafels van mijn peter op open vuur

Of ik de liefde voor koken van mijn peter mee heb betwijfel ik ten sterkste. Ik kan mij niet herinneren dat ik hem ook maar één keer in een pot heb zien roeren! Maar bakken daarentegen was zijn ding! Geen gelegenheid ging voorbij of er 

Tiktok feta pasta – 5 tips voor een nog lekkerder resultaat

Tiktok feta pasta – 5 tips voor een nog lekkerder resultaat

We kunnen er niet meer om heen! De app tiktok heeft ontegensprekelijk zijn invloed op de culinaire trends. Zelf zal ik niet zo snel mee springen op een hype maar toen ik deze feta pasta zag verschijnen begreep ik al snel waarom deze hype is 

Romige courgetteschotel uit de houtoven met pasta

Romige courgetteschotel uit de houtoven met pasta

Er wordt wel eens gevraagd waar ik de inspiratie haal voor de recepten op deze blog. In de meeste gevallen bedenk ik zelf iets op basis van andere gerechten die ik zie passeren of een idee waar ik iets rond uitwerk. Maar heel vaak maak 

Pagina's: 1 2

3 kazenbrood met gebrande prei – #Fastpizza

3 kazenbrood met gebrande prei – #Fastpizza

Nu we niet kunnen reizen vliegt de term staycation je om de oren. Maar eerlijk… Wij proberen met regelmaat weg te gaan in eigen streek om de rust wat op te zoeken na een drukke werkweek. Wie de streek rond Kortrijk kent zal misschien wel 

Pagina's: 1 2

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

A Moesjemarremarremarre… ‘tis niet omdak wijs daj moe kijken é… Er zijn zo van die jeugdherinneringen die je op een onverwacht moment kunnen overvallen. Toen ik door het boek “Simpel” van Ottolenghi bladerde werd ik echter door zo’n herinnering al snel geprikkeld om een gerecht 

Pagina's: 1 2

Delicious Grilled Carrot Soup that Will Change Your life

Delicious Grilled Carrot Soup that Will Change Your life

Toen mijn vrouw vorige week thuis kwam van een kook workshop bleek ze volledig in de ban van de Israëlische keuken. Het boek “Simpel” van Ottolenghi vond eindelijk zijn weg naar mijn boekenkast, na maandenlang op mijn wishlist te hebben vertoefd. Hoewel er op heerlijke 

Pagina's: 1 2

Vegan BBQ platter – Food of the world

Vegan BBQ platter – Food of the world

Als je met een vegan foodblogger aan de slag gaat als notoir vlees liefhebber, hoop je alvast wat bij te leren van technieken en producten. Anderzijds zie ik het evenzeer als een uitdaging om ook zelf wat te gaan experimenteren. Voor een stuk gebaseerd op 

Pagina's: 1 2

Sloppy Vegan – Klaar voor de veganistische Sloppy Joe?

Sloppy Vegan – Klaar voor de veganistische Sloppy Joe?

Een tijdje terug schreef ik deze post: “Invite a Vegan” met als doel de muren wat te breken tussen ons vleesliefhebbers en de veganistische medemens. Het polariseren van indrukken zorgt naar mijn gevoel voor een verarming van onze cultuur en levens. Waarom ons niet gewoon 

Pagina's: 1 2

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Het is tegenwoordig wat zoeken naar leuke reeksen om te volgen. Of misschien had ik de voorbije maanden al wat teveel bekeken? Gelukkig komt Netflix opnieuw aandraven met “Somebody feed Phil”. Feel good TV ten top en dan bovendien nog eens food gerelateerd. Top combinatie 

Pagina's: 1 2

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

De weken vliegen precies voorbij. Ondertussen blijken we al aan de vijfde week quarantaine te zijn begonnen. Zelf begin ik te merken dat het toch wel wat begint te wegen. Het verlangen naar een weekje verlof wordt sterker. Gelukkig doet de zon haar best en 

Pagina's: 1 2

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Dat het vreemde tijden zijn moet ik wellicht niemand meer vertellen. Je zou ondertussen denken dat de “corona” maatregelen ondertussen duidelijk zijn en het hamsteren al definitief kan worden geschrapt uit onze woordenboek. Tot je in de winkel staat te staren naar de 5 resterende 

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In 

Pagina's: 1 2