Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

A Moesjemarremarremarre… ‘tis niet omdak wijs daj moe kijken é… Er zijn zo van die jeugdherinneringen die je op een onverwacht moment kunnen overvallen. Toen ik door het boek “Simpel” van Ottolenghi bladerde werd ik echter door zo’n herinnering al snel geprikkeld om een gerecht…

Pagina's: 1 2

Delicious Grilled Carrot Soup that Will Change Your life

Delicious Grilled Carrot Soup that Will Change Your life

Toen mijn vrouw vorige week thuis kwam van een kook workshop bleek ze volledig in de ban van de Israëlische keuken. Het boek “Simpel” van Ottolenghi vond eindelijk zijn weg naar mijn boekenkast, na maandenlang op mijn wishlist te hebben vertoefd. Hoewel er op heerlijke…

Pagina's: 1 2

Vegan BBQ platter – Food of the world

Vegan BBQ platter – Food of the world

Als je met een vegan foodblogger aan de slag gaat als notoir vlees liefhebber, hoop je alvast wat bij te leren van technieken en producten. Anderzijds zie ik het evenzeer als een uitdaging om ook zelf wat te gaan experimenteren. Voor een stuk gebaseerd op…

Pagina's: 1 2

Sloppy Vegan – Klaar voor de veganistische Sloppy Joe?

Sloppy Vegan – Klaar voor de veganistische Sloppy Joe?

Een tijdje terug schreef ik deze post: “Invite a Vegan” met als doel de muren wat te breken tussen ons vleesliefhebbers en de veganistische medemens. Het polariseren van indrukken zorgt naar mijn gevoel voor een verarming van onze cultuur en levens. Waarom ons niet gewoon…

Pagina's: 1 2

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Het is tegenwoordig wat zoeken naar leuke reeksen om te volgen. Of misschien had ik de voorbije maanden al wat teveel bekeken? Gelukkig komt Netflix opnieuw aandraven met “Somebody feed Phil”. Feel good TV ten top en dan bovendien nog eens food gerelateerd. Top combinatie…

Pagina's: 1 2

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

De weken vliegen precies voorbij. Ondertussen blijken we al aan de vijfde week quarantaine te zijn begonnen. Zelf begin ik te merken dat het toch wel wat begint te wegen. Het verlangen naar een weekje verlof wordt sterker. Gelukkig doet de zon haar best en…

Pagina's: 1 2

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Dat het vreemde tijden zijn moet ik wellicht niemand meer vertellen. Je zou ondertussen denken dat de “corona” maatregelen ondertussen duidelijk zijn en het hamsteren al definitief kan worden geschrapt uit onze woordenboek. Tot je in de winkel staat te staren naar de 5 resterende…

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In…

Pagina's: 1 2

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Als er één ding is waar de Mexicaanse keuken credits voor dient te krijgen zijn het de talrijke smaakvolle snacks en street food gerechten die de wereld veroveren. Met een aantal uitzonderlijke producten zoals komijn, koriander, diverse pepers, … worden eenvoudige gerechten omgetoverd tot een…

Pagina's: 1 2

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Citrus Couscous met gegrilde venkel

Als de zon beslist om tijdens de winter het volledig te laten afweten, dan zoeken we ze in het bord. Ok we kunnen niet klagen… erg koud is het niet. Maar we zijn belgen dus doen we het toch. De nood aan vitaminetjes wordt groter…

Pagina's: 1 2

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

Thaise spitskool salade – lekker verfrissend

De Oriental Assassin ribs vielen duidelijk in de smaak! Blijkbaar zijn er heel wat liefhebbers van een lekker pittig ribbetje. Maar naast pittige ribbetjes heb je natuurlijk ook nood aan iets om te verfrissen. Deze Thaise spitskool salade is de ideale combinatie om te serveren…

Pagina's: 1 2

Geroosterde pompoen Hummus met champignon

Geroosterde pompoen Hummus met champignon

Naar jaarlijkse gewoonte werd het jaar 2019 afgerond met een kort jaaroverzicht van leuke ervaringen, dankwoordjes, … Hierop volgen doorgaans ook wel erg leuke reacties. Mensen die recepten hebben getest, mensen die inspiratie halen uit de posts of zelf erg inspirerend zijn. Dat dergelijke reacties…

Pagina's: 1 2