Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

In sommige gevallen kan je spreken van een gouden combinatie. Spreek met een BBQ liefhebber over de combinatie van chili en cheddar en bij 90% gaan de speekselklieren in overdrive. Je kan deze worsten op de kop tikken bij gerespecteerde vleesleveranciers. Voor deze chili cheddar 

Gerookte varkenswangetjes met Venkelsaus – Vaderdag met Omer

Gerookte varkenswangetjes met Venkelsaus – Vaderdag met Omer

Nog een weekje en het is weer zover! De dag des Heren… Toch die van de echte heren! Zij die hun rol als vader serieus nemen en elke week tot het uiterste gaan om hun kinderen de beste ontwikkeling te bieden. Al is het op 

De beste Aziatische koolsalade met gegrilde kip

De beste Aziatische koolsalade met gegrilde kip

Heeft hij het wat hoog in zijn bol gekregen die BBQ Bastard? Nee hoor, ik probeer gewoon even het effect uit van een volgens zoektermen interessante titel. Laat dit nu net ook een koolsalade zijn waarvan ik met een gerust hart kan zeggen dat deze 

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Als de kindjes tevreden zijn, is mijn dag geslaagd! Hoewel het in het dagelijks leven een streefdoel is, ben ik op vlak van BBQ toch misschien nog wat zelfzuchtiger. Gelukkig zijn de kinderen hier erg ruimdenkend in hun eetpatroon waardoor zich nauwelijks problemen voordoen! Tijd 

Braadworst broodje met Beer Braised worsten en ui

Braadworst broodje met Beer Braised worsten en ui

De wind waait ons om de oren terwijl we nadenken over de weekend plannen. Hoewel Storm Eunice net een boompje velde bij het bezoek aan de kapper laten we het niet aan ons hart komen. Op de planning stonden onder meer de match van Sep 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Stoofpotje van gegrild konijn met Rodenbach Alexander

Stoofpotje van gegrild konijn met Rodenbach Alexander

Mogen we even goed ouderwets klagen? Tuurlijk: Potverdikke ’t is koud de laatste dagen. Die vochtige mist in combinatie met temperaturen tegen het vriespunt zorgen wel dat je snel wakker wordt! Laat je echter niet afschrikken om naar buiten te trekken! Door de dichte mist 

Santa’s Party Ribs – Low and slow ribbetjes

Santa’s Party Ribs – Low and slow ribbetjes

Goede voornemens? Daar doen we niet aan mee… Tenzij er een voornemen zou bestaan om #alledagenrebben te eten. Maar dat zou mijn lenige kathedraal van een lichaam (lichtelijk in omvang toegenomen) niet kunnen verdragen na twee stevige feest weekends. Gelukkig kreeg ik van de kerstman 

Gerookte zeewolf met honing mosterd lak

Gerookte zeewolf met honing mosterd lak

Liggen je vuurkorf en barbecue al aan? Zoals het er nu naar uitziet is de kans namelijk erg groot dat we komende feestdagen weer buiten zullen mogen vieren. Als BBQ liefhebbers vinden we dat natuurlijk iets minder erg. Een groot deel van de avond spenderen 

Koud Roken – wat moet je weten?

Koud Roken – wat moet je weten?

De koude maanden komen eraan! Het moment waar ik ieder jaar opnieuw naar uit kijk. Wanneer de meerderheid zijn BBQ opbergt, kom ik precies terug tot leven. Nieuwe ingrediënten dienen zich aan, het wild seizoen brengt heel wat lekkers met zich mee, … Maar vooral 

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en  frietjes

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en frietjes

Week van de steak friet! Daar kan je als belg niet onderuit toch? Met recht en rede zijn we trots op ons nationaal gerecht en dat moeten we vieren. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een lekker lokaal gekweekt stuk rundvlees? Ik vroeg 

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Heb jij al van Iberico Ribfingers gehoord? Sinds een jaar zijn deze ribfingers precies aan het boomen. Tijd dus om eens uit te zoeken wat deze ribfingers nu net zijn en of deze effectief ook hype waardig zijn. Ik nam dus even contact op met