Op de driepoot BBQ gegrilde forel met couscous

Op de driepoot BBQ gegrilde forel met couscous

Vaderdag, het ultieme moment om als vader te zien hoe goed je kinderen je kennen. Ik zit alvast safe want samen met hun mama kozen ze een leuk nieuw speelgoedje uit voor de collectie. Mijn oog was al een tijdje aan het loeren richting een 

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Een zonnige woensdag middag! De eerste drie echte lentedagen zijn een feit. Al van bij de eerste zonnestralen kriebelde het om met vuur te spelen. Echt spelen met vuur bedoel ik dan! Want hoewel het hier vol staat met BBQ’s is het vaak ook de 

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Eind januari vieren we de verjaardag van mijn vrouw. Doorgaans gaat dit gepaard met een restaurant bezoek het weekend voorafgaand aan haar verjaardag. Aangezien uiteten gaan nu niet mogelijk is moeten we flexibel zijn. Dus vroeg ik haar maar waar ze zin in had. Na 

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Net als je op het punt staat om te beginnen aan een aantal leuke koud gerookte herfst gerechten, draaien ze hierboven de verwarming open. 32°C halverwege september. Van een prachtige nazomer gesproken. De projecten met de cold smoke generator mogen dus nog even geparkeerd worden. 

Pagina's: 1 2

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Er wordt mij vaak gevraagd wie mijn foodhelden zijn, naar wie ik opkijk of van waar ik mijn inspiratie haal. Al geruime tijd prijkt Niklas Ekstedt tamelijk hoog op dit lijstje. Een jaar terug ontdekte ik echter dat we in West-Vlaanderen onze eigen vuur vechtende 

Pagina's: 1 2

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op 

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In 

Pagina's: 1 2

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

De feestdagen staan voor de deur en daar hoort een feestelijk gerechtje bij. Een Smoky kreeftensoep met Jenever bijvoorbeeld? Het nostalgisch bordje soep bij de maaltijd lijkt de laatste tijd wat uit de mode. Toch koester ik mooie herinneringen aan dit feestelijk gebruik. Tijd dus 

Pagina's: 1 2

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

“Een pan met steak op de BBQ is een pan teveel.” las ik onlangs in de Belgian BBQ group. Sta me toe hier niet mee akkoord te gaan! Het gebruik van een skillet is een ware aanvulling op je BBQ set en kan een meerwaarde 

Pagina's: 1 2

Geroosterde sardientjes met Marceau le Blanc

Geroosterde sardientjes met Marceau le Blanc

Als de zon gezapig zijn weg vindt, dan komt dat alom bekende oerinstinct terug naar boven! Alsof we elke dag niets anders doen lopen we naar de voorraad kolen om de BBQ aan te steken. Misschien doen we ook niets anders… Maar dat maakt helemaal 

Pagina's: 1 2

Hoe maak je heerlijke koudgerookte zalm op je BBQ?

Hoe maak je heerlijke koudgerookte zalm op je BBQ?

Benieuwd hoe je zelf huisgemaakte koudgerookte zalm kan maken? In deze post doorlopen we het proces van pekelen tot roken en drogen. Lees snel verder!

Pagina's: 1 2

Salmon Burger with blackened fennel – Heinz Favourite foodie

Salmon Burger with blackened fennel – Heinz Favourite foodie

Heinz Favourite foodie challenge, Part 4: “Burgermania”! Make a creative Burger using Heinz Ketchup as a topping! Everything’s possible as long as you’re creative with these ingredients. Make it something original, you have 40 minutes time preparing the meal! Good luck!”. Sounds like an insane