Gegrilde perzik, citroen curd en biersiroop – St. Bernardus Tokyo

Gegrilde perzik, citroen curd en biersiroop – St. Bernardus Tokyo

Wie mij kent, zal vast weten dat ik niet zo vaak desserts maak… Al dat meten en wegen is niet zo voor mij weggelegd. Maar als ik er dan al eens maak, is er vaak bier in betrokken. Het experimenteren met biersiropen is een leuke 

Lemon Curd Cake: Heerlijk dessert na de BBQ

Lemon Curd Cake: Heerlijk dessert na de BBQ

Je gasten hebben zich zonet vol overgave op de heerlijke gerechten gestort die je hen hebt voorgeschoteld en zijn voldaan. Ik weet niet of het ook voor jullie herkenbaar is, maar al snel stelt de volgende vraag zich: “Wat serveer je hen nog na deze 

Amandel koekjes met pistache crème

Amandel koekjes met pistache crème

Geen kerst voor de Sint is een principe waar we ons al jaren aan houden. De Heilige man verdient ook zijn portie onverdeelde aandacht. Dit jaar mag het toch wat anders dachten we. Hoewel we de kerstboom nog even buiten in volle grond laten groeien, 

Canelé Bordelais op de BBQ – Franse klassieker

Canelé Bordelais op de BBQ – Franse klassieker

In de herfst en winter wordt hier wel vaker gebakken. Al moet ik eerlijk bekennen dat het bakken niet zo aan mij besteed is. Mijn vrouw daarentegen maakt de heerlijkste gebakjes. Vorig jaar kreeg ze het boek “Pastry crush” van Jaline Vandromme cadeau waar ze 

Bierwafels van mijn peter op open vuur

Bierwafels van mijn peter op open vuur

Of ik de liefde voor koken van mijn peter mee heb betwijfel ik ten sterkste. Ik kan mij niet herinneren dat ik hem ook maar één keer in een pot heb zien roeren! Maar bakken daarentegen was zijn ding! Geen gelegenheid ging voorbij of er 

Wienerbrod – Deens roomkaas gebak met rode vruchten

Wienerbrod – Deens roomkaas gebak met rode vruchten

Of ik het zie zitten om iets vegetarisch te maken? Tuurlijk, telt taart ook? Elke maand werk ik samen met Lidl enkele recepten uit. Hierbij krijg ik vaak suggesties om mee een de slag te gaan, maar even goed een vrijheid om mijn eigen ding 

Royale perentaart met Koffie Karameldruppels – #dessertporn

Royale perentaart met Koffie Karameldruppels – #dessertporn

Het jaar loopt zo stilletjes aan op zijn einde. En dat kunnen we dit jaar gerust letterlijk nemen… Geen grootse feesten om het jaar af te sluiten, maar stilletjes genieten in gezinsverband. Ik ben niet de persoon die snel naar het negatieve zal kijken en 

Perencake met peperkoek – Traeger baked Pear Cake

Perencake met peperkoek – Traeger baked Pear Cake

Het leuke aan social media is wanneer het echt een sociaal gebeuren wordt! Zo kom je af en toe in contact met interessante mensen die geboeid zijn door een gelijkaardige interesse. Heel soms kom je zelfs tot verrassende ontdekkingen. Mensen die nagenoeg je buur zouden 

Pagina's: 1 2

Brown Ale New Yorkers – American cookies

Brown Ale New Yorkers – American cookies

Samen met de eerste lentekriebels hangen hier elk jaar rond het begin van maart “Birthday vibes” in de lucht. Een verjaardag vieren is één iets, maar persoonlijk ben ik telkens nog net dat tikkeltje meer enthousiast om terug die boost aan energie te voelen. Of 

Pagina's: 1 2

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Een koude winterse dag waarop je je rustig nestelt naast het vuur. De rook kan het niet laten om met regelmaat een plaagstoot uit te delen. De geur van een heerlijke stoofschotel verspreid zich door de tuin. In dit geval de heerlijke Smoky Cacciatore con 

Pagina's: 1 2

Tropical Pavlova – Meringue met tropische vruchten

Tropical Pavlova – Meringue met tropische vruchten

In tegenstelling tot veel foodlovers heb ik zelf weinig jeugdelijke herinneringen aan eten. Wat ik mij echter wel herinner zijn de kilo’s Meringue die ik naar binnen speelde. Door de jaren ben ik steeds minder fan van zoet maar een stuk Meringue kan er zeker 

Pagina's: 1 2

Perzik Galette met tijm gebaseerd op “The Chef Show”

Perzik Galette met tijm gebaseerd op “The Chef Show”

Verveling alom als je de TV aansteekt tegenwoordig… Gelukkig kunnen we nog teren op Netflix waar met regelmaat inspirerende of entertainende series op verschijnen. Zo ook de reeks “The Chef Show” waar ik de inspiratie haalde voor deze heerlijke Perzik Galette. In de reeks gaan 

Pagina's: 1 2