Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op…

Pagina's: 1 2

Smoky Chicken Tikka Massala – Classic Joe 3

Smoky Chicken Tikka Massala – Classic Joe 3

De vakantie komt eraan, maar in tegenstelling tot andere jaren wordt het reizen afgeraden. #staycation is de norm in deze corona crisis. Gelukkig hoeven wij onze reisplannen niet te annuleren en zijn de grenzen met Frankrijk ondertussen al open. Verre reizen zitten er daarentegen niet…

Pagina's: 1 2

Rosemary Naan Broodjes op de BBQ

Rosemary Naan Broodjes op de BBQ

Op zomerse dagen als deze gebeurt het wel eens dat we voor een lichte lunch de BBQ aansteken. Snelle gerechtjes komen dan wel vaker eens aan bod. Een Toast met gerookte zalm, een broodje met gerookte kip, … Doorgaans nemen we hiervoor een broodje van…

Pagina's: 1 2

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

De zomer komt eraan en dat betekent dat er bij uitgeverij Goodcook weer leuke kookboeken uitkomen. Degene die mij interessant lijken als bron van inspiratie breng ik met plezier ook een review over. Zo zag ik enkele weken terug het boek “California dreamin‘” van Vivian…

Pagina's: 1 2

Pulled Pork Dürüm with mustard sauce

Pulled Pork Dürüm with mustard sauce

Een aantal zomerse dagen na elkaar kan niet anders dan tot schitterende BBQ resultaten leiden. De Pulled pork en ribs vliegen ons om de oren op social media waaruit vaak de vraag volgt: “Wat doen we nu met die overschot aan Pulled Pork?” Mooi verpakken…

Pagina's: 1 2

Cherry beer Pork Cheeks #Traegerday celebrations

Cherry beer Pork Cheeks #Traegerday celebrations

Een jaar heeft wel meerdere mooie feestdagen. De ene al wat officiëler dan de ander. De maand mei heeft er zelfs 2 hele mooie. Vorige week zetten we de mama’s in de bloemetjes. Vandaag is het de beurt aan de viering van het mannenspeelgoed: #Traegerday.…

Pagina's: 1 2

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Yottam Ottolenghi is een naam die bij veel foodlovers tot de verbeelding spreekt. De Brits-Israelische chef heeft een groot aandeel in de groei aan populariteit van groenten in de culinaire wereld. Hoewel hij niet puur vegetarisch kookt, slaagt hij met zijn bereidingen erin heel wat…

Pagina's: 1 2

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

De weken vliegen precies voorbij. Ondertussen blijken we al aan de vijfde week quarantaine te zijn begonnen. Zelf begin ik te merken dat het toch wel wat begint te wegen. Het verlangen naar een weekje verlof wordt sterker. Gelukkig doet de zon haar best en…

Pagina's: 1 2

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Sweet potato stew – West-Afrikaanse sidedish

Dat het vreemde tijden zijn moet ik wellicht niemand meer vertellen. Je zou ondertussen denken dat de “corona” maatregelen ondertussen duidelijk zijn en het hamsteren al definitief kan worden geschrapt uit onze woordenboek. Tot je in de winkel staat te staren naar de 5 resterende…

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In…

Pagina's: 1 2

Gebakken rijst met gebrande broccoli en paksoi

Gebakken rijst met gebrande broccoli en paksoi

Het is druk de laatste tijd. Aangenaam druk welliswaar dus geen reden om te klagen. Al is het soms moeilijk om wat tijd te vinden om nieuwe recepten uit te testen en met jullie te delen. De vele feestjes en leuke projecten houden vaak eten…

Pagina's: 1 2

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

In de afgelopen post vertelde ik wat meer over het nieuwe project waar ik samen met “Cine Touch media” aan werk. Mogelijks zag je dit heerlijke hapje al passeren in het bijhorende filmpje, want vanaf binnenkort zullen we proberen met regelmaat ook wat recepten in…

Pagina's: 1 2