Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

De klokken gaan niet naar Rome voor ze je tuin omgetoverd hebben tot een oorlogszone vol eieren. Rapen die handel! Met een beetje geluk zijn het niet allemaal chocolade eieren en kan je deze gerookte eiersalade gaan maken. Pech gehad? Dan loop je gewoon toch 

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Een zonnige woensdag middag! De eerste drie echte lentedagen zijn een feit. Al van bij de eerste zonnestralen kriebelde het om met vuur te spelen. Echt spelen met vuur bedoel ik dan! Want hoewel het hier vol staat met BBQ’s is het vaak ook de 

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Als sinds ons bezoek enkele jaren terug aan het restaurant van zouterover wou ik graag aan de slag gaan met knolselder. In het restaurant aten we namelijk een heerlijke in klei gebakken knolselder met een blauwe schimmelkaas (als ik mij niet vergis). Een subliem gerecht 

Gegrild lamskroontje in koffiekorst met citroenbotersaus

Gegrild lamskroontje in koffiekorst met citroenbotersaus

Op zondag kan het al eens moeilijk zijn om te ontwaken. Tot een jaar geleden dacht ik dat de zaterdagavond aan de basis lag van dit fenomeen. Maar zelfs met een nationale avondklok en uitgaansverbod blijf ik niet vrij van die luie zondagen… Dan maar 

Gerookte Hindefilet ~ Radicchio Risotto ~ Paddenstoelen

Gerookte Hindefilet ~ Radicchio Risotto ~ Paddenstoelen

Nu de herfst zijn warme dagen achter zich heeft gelaten is het tijd om echt te gaan genieten van het wildseizoen. Paddenstoellen, risotto, een lekker glas wijn en natuurlijk een lekker stukje wild kan hierbij niet ontbreken. Gezellig op een koude weekend dag, wanneer de 

Gerookte eendenborst met Porto saus – A Christmas classic

Gerookte eendenborst met Porto saus – A Christmas classic

Met kerst wordt ik al eens graag terug gekatapulteerd naar het verleden. Terugdenkend aan de gezellige familiefeesten waarop we als kind eindeloos lang mochten opblijven en met plezier uitkijken naar de pakjes die om mindernacht werden uitgedeeld. Ondertussen onze magen rijkelijk vullend aan hapjes om 

Pagina's: 1 2

Romige courgetteschotel uit de houtoven met pasta

Romige courgetteschotel uit de houtoven met pasta

Er wordt wel eens gevraagd waar ik de inspiratie haal voor de recepten op deze blog. In de meeste gevallen bedenk ik zelf iets op basis van andere gerechten die ik zie passeren of een idee waar ik iets rond uitwerk. Maar heel vaak maak 

Pagina's: 1 2

Delicious Yogurt dip meatballs: a stunning grilled appetizer

Delicious Yogurt dip meatballs: a stunning grilled appetizer

Het jaar kent hier verschillende feest maanden. September is er één van met onder meer de verjaardag van mijn jongste zoon. Redenen genoeg om een uitgebreid aperitief te voorzien. Meestal neem ik ruim de tijd om wat zelfgemaakte hapjes te voorzien. Soms ontbreekt het echter 

Pagina's: 1 2

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

A Moesjemarremarremarre… ‘tis niet omdak wijs daj moe kijken é… Er zijn zo van die jeugdherinneringen die je op een onverwacht moment kunnen overvallen. Toen ik door het boek “Simpel” van Ottolenghi bladerde werd ik echter door zo’n herinnering al snel geprikkeld om een gerecht 

Pagina's: 1 2

Homemade Rose/Rozen Harissa? It’s bloody simple

Homemade Rose/Rozen Harissa? It’s bloody simple

Wie zich verdiept in de Israëlische keuken zal ongetwijfeld al hebben gemerkt dat Rozen Harissa een belangrijke rol speelt in deze keuken. Mede onder invloed van chef Yottam Ottolenghi is de vraag naar dit product gigantisch gestegen. Helaas is het een product dat niet zo 

Pagina's: 1 2

Tlayuda – Mexican Tortilla Pizza Madness

Tlayuda – Mexican Tortilla Pizza Madness

Tlayuda? Welk beest mag dat dan wel wezen! Geen nood… Hoewel ik al redelijk wat van de Mexicaanse keuken had gezien was dit recept mij ook nog volledig onbekend. Gelukkig bracht het tweede deel van de Netflix reeks “Street food” daar verandering in. Waar het 

Pagina's: 1 2

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Er wordt mij vaak gevraagd wie mijn foodhelden zijn, naar wie ik opkijk of van waar ik mijn inspiratie haal. Al geruime tijd prijkt Niklas Ekstedt tamelijk hoog op dit lijstje. Een jaar terug ontdekte ik echter dat we in West-Vlaanderen onze eigen vuur vechtende 

Pagina's: 1 2