Varkenshaasrollade met Shiitake – Chinese style

Varkenshaasrollade met Shiitake – Chinese style

Een nieuw jaar betekent een voorraad aan nieuwe recepten! Na een succesvol 2022 skip ik dit jaar eens het overzichtslijstje en vlieg er meteen in! Mochten jullie toch interesse hebben in een overzicht, dan hoor ik het graag. Aangezien we hier tijdens de feestdagen hoofdzakelijk 

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Komt je partner ook regelmatig op de proppen met het lumineuze idee om een bezoekje te brengen aan Zwedens bekendste exportproduct? Ik mag dan wel van keukenspullen en decoratie houden, een bezoekje aan Ikea valt hier toch eerder onder de categorie “Zo lang mogelijk af 

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Het is weer zo ver! De hoog week voor vlees liefhebbend Vlaanderen: “Week van de steak friet!” Ongetwijfeld zag je deze week al talloze heerlijke steaks passeren op de sociale media kanalen. Traditie getrouw doe ook ik dit jaar weer mee aan de viering van 

Wat is een Flambadou en hoe gebruik je het?

Wat is een Flambadou en hoe gebruik je het?

Als je de BBQ scene wat volgt zal je ongetwijfeld al wel eens een flambadou hebben gezien. Wellicht voor velen zonder goed te weten waar je naar keek en wat het effect kan zijn van deze flambadou. Voor wie geen flauw idee heeft waar het 

Gegrild Lamsrack in koffieboter met Couscous

Gegrild Lamsrack in koffieboter met Couscous

Ik ben een youtube fanboy! Geen avond gaat voorbij of ik kijk wel even of er ergens nieuwe inspiratie te rapen valt op vlak van koken, fotografie of andere leuke aspecten van het leven. Al een heel eind geleden zag ik op de pagina van 

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en  frietjes

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en frietjes

Week van de steak friet! Daar kan je als belg niet onderuit toch? Met recht en rede zijn we trots op ons nationaal gerecht en dat moeten we vieren. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een lekker lokaal gekweekt stuk rundvlees? Ik vroeg 

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Heb jij al van Iberico Ribfingers gehoord? Sinds een jaar zijn deze ribfingers precies aan het boomen. Tijd dus om eens uit te zoeken wat deze ribfingers nu net zijn en of deze effectief ook hype waardig zijn. Ik nam dus even contact op met 

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Hoe lekker kan een stukje vlees zijn? Dat werd afgelopen maandag nog maar eens duidelijk toen ik een fenomenaal stuk Beher Iberico Presa van mijn rooster haalde. Varkensvlees is erg populair, zeker binnen de BBQ scene komt het varken erg vaak aan bod. Denk maar 

Gerookte Hindefilet ~ Radicchio Risotto ~ Paddenstoelen

Gerookte Hindefilet ~ Radicchio Risotto ~ Paddenstoelen

Nu de herfst zijn warme dagen achter zich heeft gelaten is het tijd om echt te gaan genieten van het wildseizoen. Paddenstoellen, risotto, een lekker glas wijn en natuurlijk een lekker stukje wild kan hierbij niet ontbreken. Gezellig op een koude weekend dag, wanneer de