Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op…

Pagina's: 1 2

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Het is tegenwoordig wat zoeken naar leuke reeksen om te volgen. Of misschien had ik de voorbije maanden al wat teveel bekeken? Gelukkig komt Netflix opnieuw aandraven met “Somebody feed Phil”. Feel good TV ten top en dan bovendien nog eens food gerelateerd. Top combinatie…

Pagina's: 1 2

Crispy chicken wings in 5 stappen – #start2BBQ

Crispy chicken wings in 5 stappen – #start2BBQ

Hoewel ik graag experimenteer met nieuwe gerechten en gerechten die meer passen binnen de culinaire BBQ, kan ik net zo genieten van het terug gaan naar de basis, op zoek naar de technieken die mensen op weg kunnen helpen hun BBQ skills te verbeteren. In…

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

De laatste weken eten we hier voor de lunch al wel eens een toastje met gerookte forel of makreel vanuit de winkel. Op zich al lekker, maar dat kan beter dacht ik. Dus waarom niet zelf een makreel filet pekelen en roken om daarna te…

Pagina's: 1 2

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Het zijn heftige weken hier ten huize BBQ Bastard. Naast de Corona maatregelen spelen nog wel wat zaken op het thuisfront die het geheel wat extra uitdagend maken. Gelukkig is er nog de BBQ die bij momenten nog voor wat afleiding kan zorgen. Geen lange…

Pagina's: 1 2

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Zondag is het zover! Voor het eerst gaat de temperatuur boven de twintig graden, wat volgens weerkundigen de officiële start van het BBQ seizoen betekent! Wij weten wel beter. De BBQ heeft hier al meer rook geproduceerd dan de gemiddelde Russische jong bejaarde Lada chauffeur…

Pagina's: 1 2

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Als er één ding is waar de Mexicaanse keuken credits voor dient te krijgen zijn het de talrijke smaakvolle snacks en street food gerechten die de wereld veroveren. Met een aantal uitzonderlijke producten zoals komijn, koriander, diverse pepers, … worden eenvoudige gerechten omgetoverd tot een…

Pagina's: 1 2

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Laat iedereen maar “Hamsteren” de visionair in mij had het al lang voorzien! Nog voor er sprake was van verhoogde maatregelen nam het gezond verstand het van mij over! In een ingeving van genialiteit ben ik zonder nadenken “Beef Jerky” gaan maken. Een snack vol…

Pagina's: 1 2

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Een koude winterse dag waarop je je rustig nestelt naast het vuur. De rook kan het niet laten om met regelmaat een plaagstoot uit te delen. De geur van een heerlijke stoofschotel verspreid zich door de tuin. In dit geval de heerlijke Smoky Cacciatore con…

Pagina's: 1 2

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

In de afgelopen post vertelde ik wat meer over het nieuwe project waar ik samen met “Cine Touch media” aan werk. Mogelijks zag je dit heerlijke hapje al passeren in het bijhorende filmpje, want vanaf binnenkort zullen we proberen met regelmaat ook wat recepten in…

Pagina's: 1 2

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Een eindje terug maakte ik voor wat vrienden enkele leuke aperitief gerechtjes. Dit recept voor de skillet grilled Sepia op oosterse wijze wou ik achterhouden voor een warme zomers aanvoelende lente dag. Het gerecht leent zich namelijk perfect als hapje bij een fris glas witte…

Pagina's: 1 2