Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Pulled Chicken Taco – stout beer mole

Zondag is het zover! Voor het eerst gaat de temperatuur boven de twintig graden, wat volgens weerkundigen de officiële start van het BBQ seizoen betekent! Wij weten wel beter. De BBQ heeft hier al meer rook geproduceerd dan de gemiddelde Russische jong bejaarde Lada chauffeur…

Pagina's: 1 2

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Smoky Linzen Quesadilla op de BBQ

Als er één ding is waar de Mexicaanse keuken credits voor dient te krijgen zijn het de talrijke smaakvolle snacks en street food gerechten die de wereld veroveren. Met een aantal uitzonderlijke producten zoals komijn, koriander, diverse pepers, … worden eenvoudige gerechten omgetoverd tot een…

Pagina's: 1 2

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Laat iedereen maar “Hamsteren” de visionair in mij had het al lang voorzien! Nog voor er sprake was van verhoogde maatregelen nam het gezond verstand het van mij over! In een ingeving van genialiteit ben ik zonder nadenken “Beef Jerky” gaan maken. Een snack vol…

Pagina's: 1 2

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Een koude winterse dag waarop je je rustig nestelt naast het vuur. De rook kan het niet laten om met regelmaat een plaagstoot uit te delen. De geur van een heerlijke stoofschotel verspreid zich door de tuin. In dit geval de heerlijke Smoky Cacciatore con…

Pagina's: 1 2

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

In de afgelopen post vertelde ik wat meer over het nieuwe project waar ik samen met “Cine Touch media” aan werk. Mogelijks zag je dit heerlijke hapje al passeren in het bijhorende filmpje, want vanaf binnenkort zullen we proberen met regelmaat ook wat recepten in…

Pagina's: 1 2

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Een eindje terug maakte ik voor wat vrienden enkele leuke aperitief gerechtjes. Dit recept voor de skillet grilled Sepia op oosterse wijze wou ik achterhouden voor een warme zomers aanvoelende lente dag. Het gerecht leent zich namelijk perfect als hapje bij een fris glas witte…

Pagina's: 1 2

Geroosterde pompoen Hummus met champignon

Geroosterde pompoen Hummus met champignon

Naar jaarlijkse gewoonte werd het jaar 2019 afgerond met een kort jaaroverzicht van leuke ervaringen, dankwoordjes, … Hierop volgen doorgaans ook wel erg leuke reacties. Mensen die recepten hebben getest, mensen die inspiratie halen uit de posts of zelf erg inspirerend zijn. Dat dergelijke reacties…

Pagina's: 1 2

Beef Taco – zure rucola room – Gin-Tsukemono radijsjes

Beef Taco – zure rucola room – Gin-Tsukemono radijsjes

Het is kerstvakantie en ik heb mij voorgenomen het rustig aan te doen deze week. De batterijen wat opladen en wat tijd doorbrengen met familie en vrienden. Onder de lichtjes van de kerstboom vul ik mijn dagen met het inéén puzzelen van lego-auto’s en piratenboten.…

Pagina's: 1 2

Kerst BBQ plannen? – Deel 1: 10x hapjes/voorgerechten

Kerst BBQ plannen? – Deel 1: 10x hapjes/voorgerechten

Kerst komt er sneller aan dan we ons kunnen voorstellen. De Sint is nog niet helemaal zijn rug gekeerd of de kerstverlichting siert al de straten. De vragen naar inspiratie voor de feestdagen sieren menig forum. Tijd om het één en ander te bundelen dacht…

Pagina's: 1 2

Miso gemarineerde Oosterse Kippenhartjes

Miso gemarineerde Oosterse Kippenhartjes

Experimenteren, vernieuwing, uitdaging, het delen van mijn passie voor bbq en fotografie, … Het bloggen is een bezigheid die energie geeft, waar ik mijn ei in kwijt kan en met veel plezier aan werk. Ik heb er een hart voor meerdere hartjes zelfs. In miso…

Pagina's: 1 2

Roasted Butternut Risotto met gerookte Feta

Roasted Butternut Risotto met gerookte Feta

Je weet dat het herfst is als de pompoenen je om de oren vliegen! De hobby tuinier uit je straat of op je werk weet zichzelf geen blijf met zijn voorraad en ook in de winkels kan je er bijna niet omheen lopen. Het leuke…

Pagina's: 1 2

Smoky Bastard Bean Nachos – #Partyfood

Smoky Bastard Bean Nachos – #Partyfood

Het aantal keer dat ik al nachos maakte op de BBQ kan ik ondertussen al niet meer op één hand tellen. En telkens opnieuw komt het er niet van om er een blogpost over te maken… Nachos maak je namelijk om te eten in gezelschap.…

Pagina's: 1 2