Vegetarische empanadas op de BBQ

Vegetarische empanadas op de BBQ

Het is alweer van mei geleden dat ik nog een vegetarisch BBQ gerechtje met jullie deelde. Tenminste als je het dessertje met gegrilde perzik van juni niet meetelt. Mijn voornemen om maandelijks een recept zonder vlees te delen is bij deze gefaald. Dat wil echter 

Polpo Puttanesca – Italiaanse Octopus op de BBQ

Polpo Puttanesca – Italiaanse Octopus op de BBQ

Ik heb iets met de Octopus! Op één of andere manier vind ik ze ongelofelijk fascinerende dieren. Niet alleen in mijn bord trouwens, waar ze een heerlijke subtiele verfijnde smaak kunnen bieden en zich kenmerken door hun unieke textuur. Maar ook als levende wezens spreken 

4 Tips voor het organiseren van een High Beer

4 Tips voor het organiseren van een High Beer

We zijn inmiddels allemaal bekend met het concept van een High Tea. Hierbij geniet je samen metfamilie en/of vrienden van kopjes thee in combinatie met lekkere zoete en hartige hapjes. Niet meteen iets waarvoor de gemiddelde Belg/Nederlander staat te springen… We drinken liever bier dan 

Traditionele Lahmacun – Turkse Pizza en St Bernardus Tripel

Traditionele Lahmacun – Turkse Pizza en St Bernardus Tripel

Hou jij er ook van om te experimenteren met recepten uit andere landen? Dan is Lahmacun zeker een gerecht dat niet mag ontbreken op je “BBQ Bucketlist”. Geen idee wat je je moet voorstellen bij Lahmacun? Dit gerecht uit het Midden-Oosten (voormalig Anatolië) kennen we 

Thaise Mosselsoep op de BBQ

Thaise Mosselsoep op de BBQ

De zomerse temperaturen vragen om een heerlijk snel receptje niet? Wist je dat je de BBQ perfect kan gebruiken om te wokken? Als je over een wokpan beschikt natuurlijk! Anders wordt het moeilijk. Er staat hier al een aantal jaren een mooie stevige gietijzeren wokpan 

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Al eens van Schillerlocken gehoord? Wellicht niet… Schillerlocken of gerookte haaienbuikjes zijn een traditionele delicatesse voornamelijk bekend in de Duitse en Vlaamse kuststreek. Wist je trouwens dat dit hapje genoemd is naar de Duitse dichter Friedrich Schiller’s weelderige haarlokken? Eenmaal gerookt krullen de haaienbuikjes mooi 

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Verlang je al naar die zorgeloze vakantie waar je rustig onder de schaduw van een boom kan genieten van een prachtige avond? Ik ook! De laatste weken begint het steeds meer te kriebelen. Mooi weer, af en toe een dagje vakantie en veel leuke BBQ 

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

De paasvakantie zit er weeral op. Hoewel we door de operatie en het herstel van onze jongste zoon wat aan het huis gekluisterd waren, stond dit ons niet in de weg om toch nog wat te genieten. De prachtige zonnestralen helpen hier enorm bij! Zo 

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Als de kindjes tevreden zijn, is mijn dag geslaagd! Hoewel het in het dagelijks leven een streefdoel is, ben ik op vlak van BBQ toch misschien nog wat zelfzuchtiger. Gelukkig zijn de kinderen hier erg ruimdenkend in hun eetpatroon waardoor zich nauwelijks problemen voordoen! Tijd 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Santa’s Party Ribs – Low and slow ribbetjes

Santa’s Party Ribs – Low and slow ribbetjes

Goede voornemens? Daar doen we niet aan mee… Tenzij er een voornemen zou bestaan om #alledagenrebben te eten. Maar dat zou mijn lenige kathedraal van een lichaam (lichtelijk in omvang toegenomen) niet kunnen verdragen na twee stevige feest weekends. Gelukkig kreeg ik van de kerstman 

Hoe kan je thuis zelf gin maken?

Hoe kan je thuis zelf gin maken?

Wie van BBQ houdt zal ook geen feestje schuwen. En wie graag feest zal ongetwijfeld ook graag wel eens iets drinken. Gin Tonic is al jaren het aperitief bij uitstek. Als bierliefhebber in hart en nieren kan een verfrissende gin tonic mij ook wel bekoren.