Traditionele Lahmacun – Turkse Pizza en St Bernardus Tripel

Traditionele Lahmacun – Turkse Pizza en St Bernardus Tripel

Hou jij er ook van om te experimenteren met recepten uit andere landen? Dan is Lahmacun zeker een gerecht dat niet mag ontbreken op je “BBQ Bucketlist”. Geen idee wat je je moet voorstellen bij Lahmacun? Dit gerecht uit het Midden-Oosten (voormalig Anatolië) kennen we 

Thaise Mosselsoep op de BBQ

Thaise Mosselsoep op de BBQ

De zomerse temperaturen vragen om een heerlijk snel receptje niet? Wist je dat je de BBQ perfect kan gebruiken om te wokken? Als je over een wokpan beschikt natuurlijk! Anders wordt het moeilijk. Er staat hier al een aantal jaren een mooie stevige gietijzeren wokpan 

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Al eens van Schillerlocken gehoord? Wellicht niet… Schillerlocken of gerookte haaienbuikjes zijn een traditionele delicatesse voornamelijk bekend in de Duitse en Vlaamse kuststreek. Wist je trouwens dat dit hapje genoemd is naar de Duitse dichter Friedrich Schiller’s weelderige haarlokken? Eenmaal gerookt krullen de haaienbuikjes mooi 

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Verlang je al naar die zorgeloze vakantie waar je rustig onder de schaduw van een boom kan genieten van een prachtige avond? Ik ook! De laatste weken begint het steeds meer te kriebelen. Mooi weer, af en toe een dagje vakantie en veel leuke BBQ 

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

De paasvakantie zit er weeral op. Hoewel we door de operatie en het herstel van onze jongste zoon wat aan het huis gekluisterd waren, stond dit ons niet in de weg om toch nog wat te genieten. De prachtige zonnestralen helpen hier enorm bij! Zo 

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Als de kindjes tevreden zijn, is mijn dag geslaagd! Hoewel het in het dagelijks leven een streefdoel is, ben ik op vlak van BBQ toch misschien nog wat zelfzuchtiger. Gelukkig zijn de kinderen hier erg ruimdenkend in hun eetpatroon waardoor zich nauwelijks problemen voordoen! Tijd 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Santa’s Party Ribs – Low and slow ribbetjes

Santa’s Party Ribs – Low and slow ribbetjes

Goede voornemens? Daar doen we niet aan mee… Tenzij er een voornemen zou bestaan om #alledagenrebben te eten. Maar dat zou mijn lenige kathedraal van een lichaam (lichtelijk in omvang toegenomen) niet kunnen verdragen na twee stevige feest weekends. Gelukkig kreeg ik van de kerstman 

Hoe kan je thuis zelf gin maken?

Hoe kan je thuis zelf gin maken?

Wie van BBQ houdt zal ook geen feestje schuwen. En wie graag feest zal ongetwijfeld ook graag wel eens iets drinken. Gin Tonic is al jaren het aperitief bij uitstek. Als bierliefhebber in hart en nieren kan een verfrissende gin tonic mij ook wel bekoren. 

Gegrilde kipspiesjes met koriander mayonaise

Gegrilde kipspiesjes met koriander mayonaise

Ne mens eet al eens geirn een happeke. Hoewel er hier zo wel een hoekske en een kantje ontbreekt ben ik op dat vlak niet anders. Tijdens de feestdagen is het erg verleidelijk om penske niet vol te proppen met chips en andere “brol”. Gekend 

Hoe kan je cocktails roken? – Pineau Rebel 17 recept

Hoe kan je cocktails roken? – Pineau Rebel 17 recept

Bij roken denken we al snel aan vlees. Wist je echter dat je met wat creativiteit ook heel wat andere leuke producten kan roken? Denk maar aan kaas, boter, noten, … Stuk voor stuk heerlijke smaken. Maar heb je er ook al eens over nagedacht 

Zelf gerookte Lomo maken – #charcuterieporn

Zelf gerookte Lomo maken – #charcuterieporn

Een koude winterse avond leent zich perfect voor een ouderwetse Breugelmaaltijd. Na een stevige wandeling thuiskomen met een tasje soep, een stevige snede brood, verse boter en wat charcuterie. Eenvoudig genieten, niet? Wanneer je zelf tijd en moeite in je eten stopt geniet des te