Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op…

Pagina's: 1 2

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

De laatste weken eten we hier voor de lunch al wel eens een toastje met gerookte forel of makreel vanuit de winkel. Op zich al lekker, maar dat kan beter dacht ik. Dus waarom niet zelf een makreel filet pekelen en roken om daarna te…

Pagina's: 1 2

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Het zijn heftige weken hier ten huize BBQ Bastard. Naast de Corona maatregelen spelen nog wel wat zaken op het thuisfront die het geheel wat extra uitdagend maken. Gelukkig is er nog de BBQ die bij momenten nog voor wat afleiding kan zorgen. Geen lange…

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In…

Pagina's: 1 2

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Een eindje terug maakte ik voor wat vrienden enkele leuke aperitief gerechtjes. Dit recept voor de skillet grilled Sepia op oosterse wijze wou ik achterhouden voor een warme zomers aanvoelende lente dag. Het gerecht leent zich namelijk perfect als hapje bij een fris glas witte…

Pagina's: 1 2

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

De feestdagen staan voor de deur en daar hoort een feestelijk gerechtje bij. Een Smoky kreeftensoep met Jenever bijvoorbeeld? Het nostalgisch bordje soep bij de maaltijd lijkt de laatste tijd wat uit de mode. Toch koester ik mooie herinneringen aan dit feestelijk gebruik. Tijd dus…

Pagina's: 1 2

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

“Een pan met steak op de BBQ is een pan teveel.” las ik onlangs in de Belgian BBQ group. Sta me toe hier niet mee akkoord te gaan! Het gebruik van een skillet is een ware aanvulling op je BBQ set en kan een meerwaarde…

Pagina's: 1 2

Smoked Cod Fish Taco – Mexicaanse Kabeljauw

Smoked Cod Fish Taco – Mexicaanse Kabeljauw

Als de zomer voorbij is denk je al snel aan andere meer winterse gerechten. Tot ze beslissen op Netflix om de Taco’s om je oren te zwieren en met de nieuwe reeks van The Chef Show het verlangen alweer aan te wakkeren. Zo geraken we…

Pagina's: 1 2

Geroosterde sardientjes met Marceau le Blanc

Geroosterde sardientjes met Marceau le Blanc

Als de zon gezapig zijn weg vindt, dan komt dat alom bekende oerinstinct terug naar boven! Alsof we elke dag niets anders doen lopen we naar de voorraad kolen om de BBQ aan te steken. Misschien doen we ook niets anders… Maar dat maakt helemaal…

Pagina's: 1 2

Gerookte inktvisjes op de grill + wijntip

Gerookte inktvisjes op de grill + wijntip

Let’s get ready to rumble! Een ware vriendschappelijke foodie battle dan toch. Afgelopen zaterdag was “The Taste Athlete” te gast in de “pitzone” van Heule. Als wijnliefhebber en foodie besloten we elkaar uit te dagen met een potje spierballen rollen. Hij deelt zijn kennis van…

Pagina's: 1 2

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Het tropische West-Vlaanderen deed vorige week sterk denken aan de hitte die je doorgaans zou verwachten in het verre Oosten. De verkoeling van de regen was dan ook welgekomen. Tijd om deze inspiratie om te zetten in een nieuw gerechtje. Om de gedachte aan een…

Pagina's: 1 2

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Time to bring the summer on the table! Wanna score some love points? Serve this Mediterranean stuffed zucchini to your partner. You’ll be safe for a while!

Pagina's: 1 2