Roodbaarsfilet op de BBQ met citroen pasta

Roodbaarsfilet op de BBQ met citroen pasta

Het is stil hier in huis… De kindjes zijn op kamp gedurende 10 dagen. Je kan niet geloven wat een verschil dit geeft doorheen de week. Ideaal om eens op het gemak een gerecht te maken op de BBQ waar ze wellicht minder voor open 

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Terwijl ik het werk heb hervat zullen wellicht dezer dagen vele liters van ons geliefde nationaal product door de tap stromen. Hoewel terug werken na een deugddoend verlof toch altijd een beetje zuur aanvoelt, kijk ik er met plezier op terug. Onze reis naar Andorra 

Gegrilde tijgergarnalen met gremolata looksaus

Gegrilde tijgergarnalen met gremolata looksaus

Terwijl jij dit leest spendeer ik wellicht mijn laatste dagen in Andorra voor we terug afreizen naar België. De zon zal wellicht de huid van mijn kathedraal al hebben gekleurd. Naar jaarlijkse gewoonte zal dit wellicht eerder mooie rode tint van deze gegrilde tijgergarnalen zijn 

Zotte mosselen op de BBQ met Brugse Zot Blond

Zotte mosselen op de BBQ met Brugse Zot Blond

Een Belg houdt van zijn portie mosselen met frieten. Serveer hem daarbij nog een frisse pint en zijn avond kan niet meer stuk. Als rasechte Belg is het hier niet anders. Al kan je mij nog een stuk gelukkiger maken als ik de mosselen mag 

Op de driepoot BBQ gegrilde forel met couscous

Op de driepoot BBQ gegrilde forel met couscous

Vaderdag, het ultieme moment om als vader te zien hoe goed je kinderen je kennen. Ik zit alvast safe want samen met hun mama kozen ze een leuk nieuw speelgoedje uit voor de collectie. Mijn oog was al een tijdje aan het loeren richting een 

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Een zonnige woensdag middag! De eerste drie echte lentedagen zijn een feit. Al van bij de eerste zonnestralen kriebelde het om met vuur te spelen. Echt spelen met vuur bedoel ik dan! Want hoewel het hier vol staat met BBQ’s is het vaak ook de 

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Als sinds ons bezoek enkele jaren terug aan het restaurant van zouterover wou ik graag aan de slag gaan met knolselder. In het restaurant aten we namelijk een heerlijke in klei gebakken knolselder met een blauwe schimmelkaas (als ik mij niet vergis). Een subliem gerecht 

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Eind januari vieren we de verjaardag van mijn vrouw. Doorgaans gaat dit gepaard met een restaurant bezoek het weekend voorafgaand aan haar verjaardag. Aangezien uiteten gaan nu niet mogelijk is moeten we flexibel zijn. Dus vroeg ik haar maar waar ze zin in had. Na 

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Net als je op het punt staat om te beginnen aan een aantal leuke koud gerookte herfst gerechten, draaien ze hierboven de verwarming open. 32°C halverwege september. Van een prachtige nazomer gesproken. De projecten met de cold smoke generator mogen dus nog even geparkeerd worden. 

Pagina's: 1 2

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Een lekker stukje vis op de BBQ gaat er hier altijd in! En niet zo zelden blijkt dat een stukje zalm te zijn (of een zijde als er wat meer volk langs komt). We zijn er hier allemaal fan van. Al maken de kindjes het 

Pagina's: 1 2

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Er wordt mij vaak gevraagd wie mijn foodhelden zijn, naar wie ik opkijk of van waar ik mijn inspiratie haal. Al geruime tijd prijkt Niklas Ekstedt tamelijk hoog op dit lijstje. Een jaar terug ontdekte ik echter dat we in West-Vlaanderen onze eigen vuur vechtende 

Pagina's: 1 2

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op 

Pagina's: 1 2