Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Een zonnige woensdag middag! De eerste drie echte lentedagen zijn een feit. Al van bij de eerste zonnestralen kriebelde het om met vuur te spelen. Echt spelen met vuur bedoel ik dan! Want hoewel het hier vol staat met BBQ’s is het vaak ook de 

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Gegrilde knolselder met Morbier kaassaus en gernaars

Als sinds ons bezoek enkele jaren terug aan het restaurant van zouterover wou ik graag aan de slag gaan met knolselder. In het restaurant aten we namelijk een heerlijke in klei gebakken knolselder met een blauwe schimmelkaas (als ik mij niet vergis). Een subliem gerecht 

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Eind januari vieren we de verjaardag van mijn vrouw. Doorgaans gaat dit gepaard met een restaurant bezoek het weekend voorafgaand aan haar verjaardag. Aangezien uiteten gaan nu niet mogelijk is moeten we flexibel zijn. Dus vroeg ik haar maar waar ze zin in had. Na 

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Net als je op het punt staat om te beginnen aan een aantal leuke koud gerookte herfst gerechten, draaien ze hierboven de verwarming open. 32°C halverwege september. Van een prachtige nazomer gesproken. De projecten met de cold smoke generator mogen dus nog even geparkeerd worden. 

Pagina's: 1 2

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Een lekker stukje vis op de BBQ gaat er hier altijd in! En niet zo zelden blijkt dat een stukje zalm te zijn (of een zijde als er wat meer volk langs komt). We zijn er hier allemaal fan van. Al maken de kindjes het 

Pagina's: 1 2

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Er wordt mij vaak gevraagd wie mijn foodhelden zijn, naar wie ik opkijk of van waar ik mijn inspiratie haal. Al geruime tijd prijkt Niklas Ekstedt tamelijk hoog op dit lijstje. Een jaar terug ontdekte ik echter dat we in West-Vlaanderen onze eigen vuur vechtende 

Pagina's: 1 2

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op 

Pagina's: 1 2

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

De laatste weken eten we hier voor de lunch al wel eens een toastje met gerookte forel of makreel vanuit de winkel. Op zich al lekker, maar dat kan beter dacht ik. Dus waarom niet zelf een makreel filet pekelen en roken om daarna te 

Pagina's: 1 2

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Het zijn heftige weken hier ten huize BBQ Bastard. Naast de Corona maatregelen spelen nog wel wat zaken op het thuisfront die het geheel wat extra uitdagend maken. Gelukkig is er nog de BBQ die bij momenten nog voor wat afleiding kan zorgen. Geen lange 

Pagina's: 1 2

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Koken op de Speksteen – Kamado joe tools review

Het moet zo ondertussen een kleine twee jaar zijn dat ik op de Kamado Joe Classic II werk. Hoewel mijn blog naam voor velen misschien anders doet vermoeden ben ik een beetje een fanboy van de vernieuwing en opties die de Kamado Joe beoogt. In 

Pagina's: 1 2

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Grilled Sepia Inktvisjes op Oosterse wijze

Een eindje terug maakte ik voor wat vrienden enkele leuke aperitief gerechtjes. Dit recept voor de skillet grilled Sepia op oosterse wijze wou ik achterhouden voor een warme zomers aanvoelende lente dag. Het gerecht leent zich namelijk perfect als hapje bij een fris glas witte 

Pagina's: 1 2

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

Smoky Kreeftensoep met Jenever – Royale soep

De feestdagen staan voor de deur en daar hoort een feestelijk gerechtje bij. Een Smoky kreeftensoep met Jenever bijvoorbeeld? Het nostalgisch bordje soep bij de maaltijd lijkt de laatste tijd wat uit de mode. Toch koester ik mooie herinneringen aan dit feestelijk gebruik. Tijd dus 

Pagina's: 1 2