Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

Gerookte pladijs in limoenboter gebakken

“Een pan met steak op de BBQ is een pan teveel.” las ik onlangs in de Belgian BBQ group. Sta me toe hier niet mee akkoord te gaan! Het gebruik van een skillet is een ware aanvulling op je BBQ set en kan een meerwaarde…

Pagina's: 1 2

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Een zomerse dag nodigt uit tot het bereiden van een lekker stukje vlees. Een Kogelbiefstuk van Black Angus beef bijvoorbeeld. Daar kan een mooie side niet bij ontbreken. Als tegengewicht tegen de volle smaak van het rund maak ik deze frisse Tasty Bastard salade op…

Pagina's: 1 2

Korean BBQ Edamame boontjes

Korean BBQ Edamame boontjes

Edamame of ook wel eens sojaboontjes geheten zijn hier in onze streek nog niet zo heel bekend. Toen ik deze lekkernij voor het eerst proefde was ik dan ook erg aangenaam verrast. Sindsdien staan ze hoog bovenaan mijn lijstje van geslaagde aperitiefhapjes. Tijd voor een…

Pagina's: 1 2

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Het tropische West-Vlaanderen deed vorige week sterk denken aan de hitte die je doorgaans zou verwachten in het verre Oosten. De verkoeling van de regen was dan ook welgekomen. Tijd om deze inspiratie om te zetten in een nieuw gerechtje. Om de gedachte aan een…

Pagina's: 1 2

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Het is soms vreemd hoe alles kan lopen. Bij wijze van experiment maakte ik onlangs ribbetjes met een eigen gemaakte white sauce. Bij het searen wat ik normaal doe voor karamellisatie van de saus merkte ik een leuk effect van de olie in de mayonaise.…

Pagina's: 1 2

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Met een reis naar het zonnige zuiden van Frankrijk achter de rug kan het niet anders dan geïnspireerd worden door zomerse smaken. Heerlijke groentjes en verfrissende gerechten. Deze salade is een twist op een eigen gerecht dat ik eerder maakte in combinatie met zalm. Deze…

Pagina's: 1 2

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Canneloni met venkel en spinazie! Italië’s beste smaken met een smoky jacket. Tijd om een flesje wijn te kraken en te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd recht van de BBQ

Pagina's: 1 2

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Time to bring the summer on the table! Wanna score some love points? Serve this Mediterranean stuffed zucchini to your partner. You’ll be safe for a while!

Pagina's: 1 2

Inverted Cauliflower Bomb

Inverted Cauliflower Bomb

Bomb your world with BBQ! This inverted cauliflower bomb is your weapon of choice to convince your guests from eating more veggies at the BBQ!

Pagina's: 1 2

Drunk Côte à l’os in whisky

Drunk Côte à l’os in whisky

Op zondag mag het al eens wat meer zijn dacht ik. En als het vrouwtje voorstelt om eens een lekkere steak te maken dan zie ik mijn kans schoon. Men zegt wel eens dat een goed stuk rundvlees niet veel meer nodig heeft dan peper…

Pagina's: 1 2

Israëlische Parelcouscous met spinazie

Israëlische Parelcouscous met spinazie

Mag je sidedish al eens wat origineler zijn? Dan is deze Israelische couscous salade exact wat je zoekt! Met zijn krachtige kruidige smaken en frisse dressing kan het perfect opboksen tegen een heerlijk stukje vlees zonder dit te gaan overheersen. Laat het alvast smaken!

Pagina's: 1 2

Salie pasta, gerookte zalm en gegrilde asperge

Salie pasta, gerookte zalm en gegrilde asperge

Wil je een iets anders op de BBQ? Dit recept kan je misschien wat inspiratie geven. Je maakt het zo gek als je zelf wil door al dan niet je zalm zelf koud te roken. Een aanrader maar het vergt wat planning al is dat zeker de moeite waard!

Pagina's: 1 2