Smoky Korean Chicken Wings (Drumettes)

Smoky Korean Chicken Wings (Drumettes)

Je kent ze wel! Die zonnige zomer avonden waarop je onverwachts bezoek ontvangt voor een uitgebreide aperitief. Als BBQ liefhebber wil je snel nog wat hapjes kunnen voorschotelen aan je gasten zonder al teveel moeite te moeten doen in de keuken en/of aan het vuur. Deze Smoky Korean Chicken wings zijn dan ook klaar in geen tijd en barsten van de smaak. Door de Gochujang (gefermenteerde chili pasta) krijgen deze kippenboutjes een volle hartige pittig zoete smaak die bovendien de smoky flavors van je BBQ bereiding nog meer accentueert. Daarnaast nog wat frisse toetsen van limoengras en gember en je krijgt een heerlijke BBQ saus om te serveren bij een fris biertje. Eindelijk mag het weer! Nu snel die bubbel verzamelen.

Disclaimer: deze post bevat affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Na maanden thuis gespeeld, gewoond, gestudeerd, … te hebben met een uiterst beperkt contact met de vriendjes waren de kindjes helemaal uitgekeken op het thuis zitten. De weekends zijn dan ook lastiger dan ooit. Nu ze van de vrijheid proefden (wie had gedacht dat school ooit vrijheid zou kunnen betekenen) lijkt het thuis zijn nog lastiger te zijn geworden. Vriendjes uitnodigen is de enige manier om hen thuis nog wat tevreden te kunnen houden. Of zoeken we misschien vooral een reden om terug te kunnen genieten van een aperitief in gezelschap? In elk geval zijn deze Smoky Korean Chicken wings niet bepaald het hapje om de kindjes mee te plezieren (tenzij ze wat pit kunnen verdragen). Mijn oudste zoon is er ondertussen wel al wat aan gewoon maar besloot toch voor de veilige optie zonder saus te kiezen.

Zoals vermeld maakte ik het mij voor deze Smoky Korean chicken wings wat gemakkelijk. Geen sausje volledig from scratch maar een mengeling van flesjes uit de supermarkt. Zelfs de gember siroop die eigenlijk eenvoudig te maken is, kocht ik aan. Verder zorgt een sausje op basis van limoengras samen met vers geperst limoensap voor wat frisse toetsen. Heb je wat meer tijd dan kan je zeker dit gerecht nog wat finetunen door de kippenboutjes te gaan pekelen en de bereiding verder perfectioneren voor een crispy skin (hier meer info). Hier koos ik echter bewust voor de snellere versie zonder pekelen en drogen, daar was simpelweg geen tijd voor. Snel inwrijven met een basis rub (gelijke delen zout, paprika en suiker) en de BBQ op met wat rookhout voor de rokerige toets. Voor deze Smoky Korean Chicken wings koos ik voor druiventakken van vorig jaar uit mijn vaders moestuin. Maar ook andere soorten Fruit Rookhout zijn hiervoor geschikt. Deze geven een korte krachtige rooksmaak af (verbranden snel) waardoor ze voor kortere sessies op hogere temperatuur toch een leuke toets kunnen meegeven.

Smoky Korean Chicken wings

Begin je al wat te vrezen voor de hitte van deze Smoky Korean chicken wings? Geen nood. Het valt al bij al nog mee. Bij de aziatische restaurants zou het slechts één pepertje krijgen (voor zover je daarop al kan vertrouwen). De kippenboutjes werden alvast gesmaakt. Zowel met als zonder saus overigens. Wie Gochujang kent zal alvast begrijpen waarom deze saus zo vlot binnen ging. Ken je het niet? Waar wacht je nog op! Naar de chinese supermarkt om een potje (of drie). Veel BBQ plezier!

Gerookte Koreaanse Kippenboutjes
Prep Time
10 mins
Cook Time
30 mins
Marineren (optioneel)
8 hrs
Total Time
40 mins
 

Op zoek naar een heerlijke snack voor bij het aperitief? Deze Smoky Korean Chicken wings zijn een uitstekend pittig hapje voor bij een frisse aperitief. De tongen zullen snel losgemaakt zijn nadat de kippenboutjes de smaakpapillen doen dansen.

Course: Aperitiefhapje, Snack
Cuisine: Koreaans
Keyword: citroengras, classic 3, gember, gerookte, gochujang, Kamado Joe, kippenboutjes, Pittige, recept, Slo roller, Smoky
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 1 kg kippenboutjes
 • Geroosterd sesamzaad
 • verse koriander
Voor de saus
 • 3 el gembersiroop
 • 2 el gochujang pasta (chinese supermarkt)
 • 2 el lemon grass chili saus (Albert Heijn of chinese supermarkt)
 • 1 el zoete soja saus
 • sap van limoen (naar smaak)
Voor de pekel (optioneel)
 • 2 l. water
 • 150 gr. zout
 • 2 stengels citroengras geplet
 • 2 stukken steranijs geplet
 • 20 gedroogde kaffir limoen blaadjes
Voor de basis rub
 • 1 deel paprika poeder
 • 1 deel zout
 • 1 deel rietsuiker
Instructions
Pekelen (optioneel)
 1. Heb je de tijd en wil je de kippenboutjes pekelen voor een nog beter resultaat? Meng dan de vermelde ingrediënten en breng voorzichtig aan de kook zodat de smaken kunnen infuseren in de pekel.

 2. Laat het geheel afkoelen en plaats er de kippenboutjes in gedurende minimum 8 uur. Volg vervolgens de stappen zoals vermeld in deze post.

Kippenboutjes kruiden
 1. Meng het paprika poeder met het zout en de rietsuiker en bestrooi de kippenboutjes zodat ze bedekt zijn met een mooi laagje van deze basis rub. Gezien de saus krachtige smaken heeft beperken we het hier tot een minimum.

 2. Bereid ondertussen je BBQ voor op een indirecte sessie op middelhoge temperatuur (+-200°C). Ik maak hier gebruik van de Kamado Joe sloroller voor gelijkmatiger hitte verdeling. Maar een Platesetter of indirecte hitte op andere manier bekomen werkt ook.

Time to smoke
 1. Gooi enkele minuten voor je de kippenboutjes op de BBQ legt enkele takken hout op het vuur (ander hout kan ook) en wacht tot de rook lichtblauw kleurt.

 2. Plaats de kippenboutjes op het vuur en rook deze tot ze gaar zijn (afhankelijk van de temperatuur kan dit 20-30 minuten duren). Ondertussen kan je de saus maken.

Koreaanse BBQ saus
 1. Meng de ingrediënten van de saus (behalve het limoensap). Proef en breng op smaak met limoensap naar eigen voorkeur. Ik deed een volledige limoen om de smaak wat te balanceren.

 2. Ongeveer een vijftal minuten voor de kippenboutjes gaar zijn dompel je deze onder in de saus en plaatst ze terug op de BBQ zodat de saus mooi aan de boutjes kan kleven.

Besprenkel met vers gehakte koriander en geroosterd sesamzaad voor het serveren. Smakelijk!

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.