Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en  frietjes

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en frietjes

Week van de steak friet! Daar kan je als belg niet onderuit toch? Met recht en rede zijn we trots op ons nationaal gerecht en dat moeten we vieren. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een lekker lokaal gekweekt stuk rundvlees? Ik vroeg 

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Er wordt wel eens gevraagd of bloggen lastig is? Aangezien het bloggen voortkomt uit een passie voor BBQ en fotografie kan ik moeilijk zeggen dat ik het er lastig mee heb. Bepaalde onderdelen zijn echter minder eenvoudig. Het verzinnen van een naam voor een gerecht 

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Terwijl ik het werk heb hervat zullen wellicht dezer dagen vele liters van ons geliefde nationaal product door de tap stromen. Hoewel terug werken na een deugddoend verlof toch altijd een beetje zuur aanvoelt, kijk ik er met plezier op terug. Onze reis naar Andorra 

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Met regelmaat krijg ik eens een leuke vraag op messenger. Vaak zijn dit vragen om informatie maar ook wel eens vragen naar recepten. Doorgaans zet ik deze vragen op een to-do list om verder uit te werken. Sommige vragen vereisen wat research werk, bij andere 

Gehaktbrood van de BBQ: een fantastische klassieker

Gehaktbrood van de BBQ: een fantastische klassieker

2 januari 2021 en we noteren de eerste BBQ sessie van het jaar. Aan inspiratie geen gebrek. Er staan nog tonnen ideetjes op mijn “To make Bucketlist”. Zoveel dat het moeilijk wordt om te kiezen waarmee eerst te beginnen. Vaak helpt het op die momenten 

Steak friet: Heerlijke gegrilde Steak in 5 stappen #start2bbq

Steak friet: Heerlijke gegrilde Steak in 5 stappen #start2bbq

Deze week is de week voor de Belgische foodlover! We vieren DE klassieker uit onze nationale voedingsgeschiedenis: “De week van de steak friet”. Een initiatief georganiseerd door “Lekker van bij ons” met als doel de focus te leggen op de lokale voedingsproducenten. Voor de gelegenheid 

Taco Time: Brugse Zot Braised Pulled Beef Taco #BBQZOT

Taco Time: Brugse Zot Braised Pulled Beef Taco #BBQZOT

In een eerdere post konden jullie al lezen dat ik door Brouwerij de Halve Maan werd uitverkozen tot de #BBQzot. Als liefhebber van de bieren van de brouwerij is het een leuke uitdaging om met deze belgische trots aan de slag te gaan. In een 

Pagina's: 1 2

10 BBQ classics voor het verlengd weekend

10 BBQ classics voor het verlengd weekend

Met deze blog leg ik graag mijn focus ruim. Ik hou van experimenteren op de BBQ waardoor mijn voorkeur doorgaans naar de culinaire BBQ stijl neigt. Desondanks gaat een stevige classic er ook wel vlotjes in. Met het verlengd weekend in zicht deel ik met 

Pagina's: 1 2

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Smoky Jack’s godfather Beef Jerky – Homemade

Laat iedereen maar “Hamsteren” de visionair in mij had het al lang voorzien! Nog voor er sprake was van verhoogde maatregelen nam het gezond verstand het van mij over! In een ingeving van genialiteit ben ik zonder nadenken “Beef Jerky” gaan maken. Een snack vol 

Pagina's: 1 2

Smoky Beef Ramen – hemelse bowl noodles

Smoky Beef Ramen – hemelse bowl noodles

Na het zien van de Netflix series “mind of a chef” and “Ugly Delicious” met David Chang, was ik helemaal in de ban van de heerlijke bowls of Ramen. Het slurpen van de noodles werkt betoverend. Het duurde dan ook maar even voor ik heerlijke 

Pagina's: 1 2

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Kerst BBQ – Deel 2: Hoofdgerechten en desserts

Het is aftellen geblazen naar dat moment waarop je jou BBQ talent kan delen met vrienden en familie. De Kerstboom siert al je huis. De lichtjes maken het extra gezellig en je hapjes heb je ondertussen al uitgekozen… Niet? Snel naar de vorige post dan 

Steak au foie gras met wilde paddenstoelensaus

Steak au foie gras met wilde paddenstoelensaus

Het is weer de tijd van het jaar waarin de goede lieve Sint de neiging heeft om mijn BBQ plannen te dwarsbomen. Een rustige zondagse BBQ zit er deze tijden niet in. Genieten van het gezin en de magie van de Sint des te meer. 

Pagina's: 1 2