Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

In sommige gevallen kan je spreken van een gouden combinatie. Spreek met een BBQ liefhebber over de combinatie van chili en cheddar en bij 90% gaan de speekselklieren in overdrive. Je kan deze worsten op de kop tikken bij gerespecteerde vleesleveranciers. Voor deze chili cheddar 

Hoe bereid je Picanha? + Recept #start2BBQ

Hoe bereid je Picanha? + Recept #start2BBQ

Het enthousiasme rond het BBQ gebeuren blijft groeien! Daar kunnen we enkel om juichen! Waar enkele jaren terug stukken vlees zoals een Picanha nog nagenoeg ongekend waren op enkele liefhebbers na, spreekt ook Nonkel Willy nu vol lof over het heerlijke stukje vlees. We zien 

Enchiladas uit de houtoven

Enchiladas uit de houtoven

De Mexicaanse keuken heeft heel wat lekkers te bieden. Je zal hier vast al meermaals Taco’s hebben zien verschijnen op de blog. Tot nu toe maakte ik deze Enchiladas enkel als een snel doordeweeks hapje in de oven. Op een zomerse zondag zonder plannen leek 

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Feestelijke Feta Burger met Bosbessensaus

Elke dag een mini feestje! In deze drukke tijden een leuke uitdaging om naar te streven. Er is altijd wel iets te doen en iets belangrijker dan tijd te nemen om te genieten. Hier is het niet anders hoor! Als het geen zorgoverleg is, valt 

Philly Cheesesteak Sandwich met St. Bernardus Extra 4

Philly Cheesesteak Sandwich met St. Bernardus Extra 4

De 4th of July mag dan nog een eindje weg zijn en May the 4th (be with you) achter de rug. Het kan ons als BBQ liefhebber niet belemmer om toch nog eens over de Amerikaanse grenzen te kijken niet? Deze Philly Cheesesteak Sandwich vormt 

Gevuld Witloof pakketje met sinaasappelsaus

Gevuld Witloof pakketje met sinaasappelsaus

Witloof moet zowat de groente bij uitstek zijn waar we als Belg trots mee mogen pronken. Het witte goud is namelijk een op en top Belgische ontdekking. Of het nu een Schaarbeekse boer was die in 1830 bij de septemberrevolutie zijn chicorei oogst in veiligheid 

Gegrilde winterburger met knolselder en nashipeer

Gegrilde winterburger met knolselder en nashipeer

Hoewel de burger in al zijn eenvoud al een waar feest is voor jong en oud, kunnen eindeloze variaties ook tot een verrassend resultaat leiden. Zelf zie ik een burger als de ideale snelle snack waarbij ik met plezier de BBQ opstook om in no-time 

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en  frietjes

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en frietjes

Week van de steak friet! Daar kan je als belg niet onderuit toch? Met recht en rede zijn we trots op ons nationaal gerecht en dat moeten we vieren. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een lekker lokaal gekweekt stuk rundvlees? Ik vroeg 

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Er wordt wel eens gevraagd of bloggen lastig is? Aangezien het bloggen voortkomt uit een passie voor BBQ en fotografie kan ik moeilijk zeggen dat ik het er lastig mee heb. Bepaalde onderdelen zijn echter minder eenvoudig. Het verzinnen van een naam voor een gerecht 

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Terwijl ik het werk heb hervat zullen wellicht dezer dagen vele liters van ons geliefde nationaal product door de tap stromen. Hoewel terug werken na een deugddoend verlof toch altijd een beetje zuur aanvoelt, kijk ik er met plezier op terug. Onze reis naar Andorra 

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Met regelmaat krijg ik eens een leuke vraag op messenger. Vaak zijn dit vragen om informatie maar ook wel eens vragen naar recepten. Doorgaans zet ik deze vragen op een to-do list om verder uit te werken. Sommige vragen vereisen wat research werk, bij andere 

Gehaktbrood van de BBQ: een fantastische klassieker

Gehaktbrood van de BBQ: een fantastische klassieker

2 januari 2021 en we noteren de eerste BBQ sessie van het jaar. Aan inspiratie geen gebrek. Er staan nog tonnen ideetjes op mijn “To make Bucketlist”. Zoveel dat het moeilijk wordt om te kiezen waarmee eerst te beginnen. Vaak helpt het op die momenten