Pulled Achiote Chicken Sandwich – Start smoking it now!

Pulled Achiote Chicken Sandwich – Start smoking it now!

Terwijl de meeste Vlamingen hun BBQ al in de schuur hebben opgeborgen komt voor mij de mooiste periode van het jaar aan. En gelukkig gaat de BBQ hier niet in de schuur want met de tropische temperaturen begin september zou dat meer dan een zonde…

Pagina's: 1 2

Your next favorite: Pulled Pork Loaded Nachos on the BBQ

Your next favorite: Pulled Pork Loaded Nachos on the BBQ

Verlangen jullie ook al zo naar het volgend weekend? Even zonder verplichtingen genieten van het leven. Daar hoort een aperitiefje bij en bij die aperitief kan een lekker hapje ook wel smaken. Ik zorg er altijd voor dat ik een aantal porties Pulled Pork in…

Pagina's: 1 2

Taco Time: Brugse Zot Braised Pulled Beef Taco #BBQZOT

Taco Time: Brugse Zot Braised Pulled Beef Taco #BBQZOT

In een eerdere post konden jullie al lezen dat ik door Brouwerij de Halve Maan werd uitverkozen tot de #BBQzot. Als liefhebber van de bieren van de brouwerij is het een leuke uitdaging om met deze belgische trots aan de slag te gaan. In een…

Pagina's: 1 2

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Smoked Salmon Salad – Salade met gerookte zalm

Een lekker stukje vis op de BBQ gaat er hier altijd in! En niet zo zelden blijkt dat een stukje zalm te zijn (of een zijde als er wat meer volk langs komt). We zijn er hier allemaal fan van. Al maken de kindjes het…

Pagina's: 1 2

Gegrilde varkensoester met Raspberry Chipotle saus

Gegrilde varkensoester met Raspberry Chipotle saus

Terwijl ik deze post uit typ tikt de thermometer 37°C aan. Voor velen het ultieme teken om de BBQ aan te zwieren voor een avond vol lekkers. Eerlijk… Ik heb er momenteel niet al te veel zin in. Koken doe je dezer dagen al zonder…

Pagina's: 1 2

Tlayuda – Mexican Tortilla Pizza Madness

Tlayuda – Mexican Tortilla Pizza Madness

Tlayuda? Welk beest mag dat dan wel wezen! Geen nood… Hoewel ik al redelijk wat van de Mexicaanse keuken had gezien was dit recept mij ook nog volledig onbekend. Gelukkig bracht het tweede deel van de Netflix reeks “Street food” daar verandering in. Waar het…

Pagina's: 1 2

The Fool’s Sandwich – Beer glazed ham #BBQZOT

The Fool’s Sandwich – Beer glazed ham #BBQZOT

Zot van BBQ of een BBQ zot. De grens tussen beiden is dun. Volgens brouwerij de Halve Maan neigt het duidelijk naar het tweede waardoor het enige overblijvende Brugse brouw instituut mij vroeg om hun #BBQZOT te worden en enkele BBQ gerechten te ontwikkelen met…

Pagina's: 1 2

Smoky American Hot Dogs – #Start2BBQ

Smoky American Hot Dogs – #Start2BBQ

In deze Staycation trekken we verder de wereld rond op de BBQ. Na wat tussenstops in India, Japan, Korea, … trekken we nu richting “The land of The free”. We parkeren de Van op de parking van het Baseball stadium en halen de BBQ uit…

Pagina's: 1 2

Russian Roulette Lollipops – Asian style Chicken

Russian Roulette Lollipops – Asian style Chicken

Zin om je avond wat met pit te kruiden? Samen met Birger Allary van Grill Academy Ruislé speelden we een Russian Roulette met Chicken Lollipops. In deze post leggen we uit hoe jij ook thuis deze challenge met je vrienden kan aangaan. De Russian Roulette…

Ranke Ribbetjes – Cherry Beer glazed smoked ribs

Ranke Ribbetjes – Cherry Beer glazed smoked ribs

Wie de blog al een eindje volgt zal ondertussen al wel weten dat ik graag werk met een huisgemaakte biersiroop als glaze. Het is opmerkelijk tot hoeveel verschillende smaken de verschillende bieren kunnen leiden. Voor de laatste aflevering van de 4 delige reeks voor Tendens…

Pagina's: 1 2

Shichirin Review (Yakiniku) met diverse Yakitori spiezen

Shichirin Review (Yakiniku) met diverse Yakitori spiezen

Boys and there toys… Spreek er mijn vrouw niet over aan of ik vrees dat de helft van de terras die ik ondertussen wist in te palmen misschien wel eens wat zou kunnen worden kaalgeplukt. Als je de vraag krijgt of je een nieuwe BBQ…

Pagina's: 1 2

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Salade van Zeebaars in kleikorst met Willem Hiele

Er wordt mij vaak gevraagd wie mijn foodhelden zijn, naar wie ik opkijk of van waar ik mijn inspiratie haal. Al geruime tijd prijkt Niklas Ekstedt tamelijk hoog op dit lijstje. Een jaar terug ontdekte ik echter dat we in West-Vlaanderen onze eigen vuur vechtende…

Pagina's: 1 2