Hoofdgerechten

Karniyarik – Gebakken aubergine met rund uit het boek Anatolië

Karniyarik – Gebakken aubergine met rund uit het boek Anatolië

Wie aan BBQ denkt zal al snel de klassiekers uit de Amerikaanse keuken voor ogen hebben. In mindere mate ook de Aziatische keuken en de betere braai gerechten. Maar wat met de Turkse keuken bijvoorbeeld? Hoewel de Turkse keuken of bij uitstek die van het […]

Pagina's: 1 2

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Een zomerse dag nodigt uit tot het bereiden van een lekker stukje vlees. Een Kogelbiefstuk van Black Angus beef bijvoorbeeld. Daar kan een mooie side niet bij ontbreken. Als tegengewicht tegen de volle smaak van het rund maak ik deze frisse Tasty Bastard salade op […]

Pagina's: 1 2

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Gerookte Thaise Mosselen uit de wok met Noodles

Het tropische West-Vlaanderen deed vorige week sterk denken aan de hitte die je doorgaans zou verwachten in het verre Oosten. De verkoeling van de regen was dan ook welgekomen. Tijd om deze inspiratie om te zetten in een nieuw gerechtje. Om de gedachte aan een […]

Pagina's: 1 2

Perzische geitentongetjes – Only for daredevils!

Perzische geitentongetjes – Only for daredevils!

Terwijl mijn tuin stilletjes aan in een woestijn verandert is het tijd om de gerechten ook aan te passen. Krampachtig zoekend naar verfrissing houden we de temperaturen laag en wat van de BBQ komt wordt uiteindelijk ook verwerkt in een verfrissende salade. In gedachten trekken […]

Pagina's: 1 2

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Mayosear – Het geheim van de perfecte steak

Het is soms vreemd hoe alles kan lopen. Bij wijze van experiment maakte ik onlangs ribbetjes met een eigen gemaakte white sauce. Bij het searen wat ik normaal doe voor karamellisatie van de saus merkte ik een leuk effect van de olie in de mayonaise. […]

Pagina's: 1 2

Huisgemaakte Kippen rookworst met Geuze

Huisgemaakte Kippen rookworst met Geuze

“De Woelige Worstendraaiers”, het zou zomaar een strip van “Suske en Wiske” kunnen zijn! Niets is minder waar… Helaas… Onder deze naam kwamen we onlangs met enkele gepassioneerde hobbykoks samen om de kennis van het “worsten draaien” met elkaar te delen. Als Jerommeke van het […]

Pagina's: 1 2

Southern pulled chicken – Zuid-Franse geïnspireerd

Southern pulled chicken – Zuid-Franse geïnspireerd

Verlof is voor velen de periode van het jaar waar de BBQ net dat tikkeltje extra aandacht krijgt. Hoe graag ik dat zelf ook zou willen, de realiteit is vaak anders. Maar daar is natuurlijk een goede reden voor! Een trip naar het zonnige zuiden […]

Pagina's: 1 2

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Canneloni met venkel en spinazie! Italië’s beste smaken met een smoky jacket. Tijd om een flesje wijn te kraken en te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd recht van de BBQ

Pagina's: 1 2

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Dr. Feelgood Sauce & Ribs

Let’s rock and roll with these delicious Dr. Feelgood Ribs made with a white sauce spiced with the immunity booster! Take a quick look how it turned out!

Pagina's: 1 2

Inverted Cauliflower Bomb

Inverted Cauliflower Bomb

Bomb your world with BBQ! This inverted cauliflower bomb is your weapon of choice to convince your guests from eating more veggies at the BBQ!

Pagina's: 1 2

Korean BBQ Chicken Buns

Korean BBQ Chicken Buns

With these Korean BBQ chicken Buns you will score for sure at your next Backyard Party! Start up your smokers, cool the beer, it’s time for a party!
#traeger #pelletsmoker #recipes

Pagina's: 1 2

Alabama White Pizza with smoked chicken

Alabama White Pizza with smoked chicken

A recipe combining best of both worlds. The Italian classic “Pizza Bianca” Aka. the white pizza and Alabama’s delicious white sauce! Time for an Alabama white pizza party!

Pagina's: 1 2



Inline
Inline