Vol-Au-Vent met Pulled Chicken en gehaktballetjes

Vol-Au-Vent met Pulled Chicken en gehaktballetjes

Aan geen enkele Vlaming hoef ik uit te leggen dat een echte Vol-Au-Vent gemaakt wordt met balletjes! Meer nog… Noem de ingrediënten kip en gehaktballetjes en vraag wat je maakt en 95% van de mensen blijkt door te hebben dat je wel degelijk een heerlijke 

Snelle Pulled Pork en toch een authentieke smaak?

Snelle Pulled Pork en toch een authentieke smaak?

Voor de doorwinterde BBQ liefhebber kent Pulled Pork geen geheimen! Voor de minder ervaren BBQ liefhebber is het een gerecht dat tot de verbeelding spreekt. Het is één van die gerechten die je wel eens moet maken om jezelf BBQ liefhebber te kunnen noemen. Hoewel 

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Komt je partner ook regelmatig op de proppen met het lumineuze idee om een bezoekje te brengen aan Zwedens bekendste exportproduct? Ik mag dan wel van keukenspullen en decoratie houden, een bezoekje aan Ikea valt hier toch eerder onder de categorie “Zo lang mogelijk af 

Dry Ribs maken – The Curry Guy BBQ boek review

Dry Ribs maken – The Curry Guy BBQ boek review

Deze blog bevat ondertussen al 12 recepten voor heerlijke ribbetjes. Toch staat hier nog geen enkel recept voor het maken van “Dry Ribs”. Vreemd… Het is namelijk zeker niet de eerste maal dat ik Dry Rubs klaarmaak. Er is zelfs een tijd geweest dat ik 

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Het is weer zo ver! De hoog week voor vlees liefhebbend Vlaanderen: “Week van de steak friet!” Ongetwijfeld zag je deze week al talloze heerlijke steaks passeren op de sociale media kanalen. Traditie getrouw doe ook ik dit jaar weer mee aan de viering van 

Turchetta – Gerookte Kalkoenrollade op de BBQ

Turchetta – Gerookte Kalkoenrollade op de BBQ

Ik herinner mij nog goed het ontstaan van deze blog. Eén van de eerste recepten die ik online plaatste was een BBQ versie van de Kalkoenrollade van Pascale Naessens die ik had gemaakt voor een verjaardagsfeestje. Ondertussen zijn we 7 jaar verder en kwam ik 

Gerookte Steur Burger: Een verrassende ervaring

Gerookte Steur Burger: Een verrassende ervaring

Soms krijg je van die kansen die simpelweg niet te weigeren zijn! Enkele maanden terug mocht ik op bezoek bij Njam voor de persvoorstelling van het programma “Open Vuur”. Een zalige avond waarbij Dominique Persoone en Tom Degroote kookten op open vuur! Hoewel de heerlijke 

Volledige kip op de BBQ met Adobo Glaze

Volledige kip op de BBQ met Adobo Glaze

Een volledige kip garen op de BBQ! Wie nonkel Bob zijn kippendijen ziet grillen zal vast geloven dat het niet voor iedereen weggelegd is. Waar het voor sommigen al moeilijk is om de kippendij volledig te garen zonder de buitenkant zwart te branden, vormt een 

Vegetarische empanadas op de BBQ

Vegetarische empanadas op de BBQ

Het is alweer van mei geleden dat ik nog een vegetarisch BBQ gerechtje met jullie deelde. Tenminste als je het dessertje met gegrilde perzik van juni niet meetelt. Mijn voornemen om maandelijks een recept zonder vlees te delen is bij deze gefaald. Dat wil echter 

Gegrilde scampi met Pasta Bianco – Italiaans op de grill

Gegrilde scampi met Pasta Bianco – Italiaans op de grill

Onze reis naar Italië is ondertussen al enkele weken geleden. Het verlangen om deze reis te herbeleven wordt bijgevolg des te groter. De Italiaanse zon hebben we gelukkig kunnen meebrengen tot hier. Aan de ontspannen sfeer werken we, maar in combinatie met het werk is 

Koffie gebruiken op de BBQ? Een aanrader!

Koffie gebruiken op de BBQ? Een aanrader!

Of ik van koffie hou? Hmm dat is misschien wel een sterk understatement! Geen dag gaat voorbij zonder minstens één kopje koffie te hebben gedronken. Vaak heb ik er al minstens 2 op nog voor ik ook maar iets heb gedaan. Die liefde voor koffie 

Gegrilde lamsboutsnede met muntboter en couscous

Gegrilde lamsboutsnede met muntboter en couscous

Nieuwe week nieuw receptje! Meer nog, naast het recept voor de gegrilde lamsboutsnede met muntboter neem ik graag even de tijd voor een opiniestuk. Thema: “Is het ok om supermarkt vlees te kopen/eten?” Benieuwd naar mijn visie? Klik dan snel even door naar het stuk