Zoete aardappel met Mole en authentiek gerookte kip

Zoete aardappel met Mole en authentiek gerookte kip

Je hebt zo van die dagen waarop de koelkast vol steekt met restjes van andere gerechten. Wie graag kookt en experimenteert geniet van deze dagen. Door de koelkast ploeteren en kijken wat je kan maken met de aanwezige voorraad bevordert de creativiteit. Het kan handig 

Brisket Style Picanha – Een hype of heerlijk succes?

Brisket Style Picanha – Een hype of heerlijk succes?

Een tijdje terug deelde ik met jullie een post over hoe je een picanha klaarmaakt op de BBQ. In deze post (link) besprak ik drie verschillende technieken: “Picanha steaks”, “Churrasco style” en “Reverse seared”. Onlangs botste ik bij toeval op een andere nog niet eerder 

Varkenshaasrollade met Shiitake – Chinese style

Varkenshaasrollade met Shiitake – Chinese style

Een nieuw jaar betekent een voorraad aan nieuwe recepten! Na een succesvol 2022 skip ik dit jaar eens het overzichtslijstje en vlieg er meteen in! Mochten jullie toch interesse hebben in een overzicht, dan hoor ik het graag. Aangezien we hier tijdens de feestdagen hoofdzakelijk 

Kerst Taco met Pulled Chicken – Winters genieten

Kerst Taco met Pulled Chicken – Winters genieten

Met -4°C op de thermometer zijn we duidelijk de winter ingedoken. Door mijn koptelefoon schalt dezer dagen de brutale energie van Tom Waits afgewisseld met de verwarmende kerstsfeer van Sepultura. Hoezeer ik de buitenlucht waardeer, bij deze temperaturen zoek ook ik wel eens graag de 

Hasselback van zoete aardappel, Curry & paddenstoelen

Hasselback van zoete aardappel, Curry & paddenstoelen

Maandelijks een vegetarisch gerechtje was het voornemen bij aanvang van het jaar. Ondanks de goede start ben ik er helaas niet in geslaagd dit voornemen vol te houden. Al heeft het wel geleid tot een toename in vegetarische BBQ gerechten op deze blog. Iets waar 

Vol-Au-Vent met Pulled Chicken en gehaktballetjes

Vol-Au-Vent met Pulled Chicken en gehaktballetjes

Aan geen enkele Vlaming hoef ik uit te leggen dat een echte Vol-Au-Vent gemaakt wordt met balletjes! Meer nog… Noem de ingrediënten kip en gehaktballetjes en vraag wat je maakt en 95% van de mensen blijkt door te hebben dat je wel degelijk een heerlijke 

Snelle Pulled Pork en toch een authentieke smaak?

Snelle Pulled Pork en toch een authentieke smaak?

Voor de doorwinterde BBQ liefhebber kent Pulled Pork geen geheimen! Voor de minder ervaren BBQ liefhebber is het een gerecht dat tot de verbeelding spreekt. Het is één van die gerechten die je wel eens moet maken om jezelf BBQ liefhebber te kunnen noemen. Hoewel 

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Kötbullar op de BBQ – Smoky Zweedse balletjes

Komt je partner ook regelmatig op de proppen met het lumineuze idee om een bezoekje te brengen aan Zwedens bekendste exportproduct? Ik mag dan wel van keukenspullen en decoratie houden, een bezoekje aan Ikea valt hier toch eerder onder de categorie “Zo lang mogelijk af 

Dry Ribs maken – The Curry Guy BBQ boek review

Dry Ribs maken – The Curry Guy BBQ boek review

Deze blog bevat ondertussen al 12 recepten voor heerlijke ribbetjes. Toch staat hier nog geen enkel recept voor het maken van “Dry Ribs”. Vreemd… Het is namelijk zeker niet de eerste maal dat ik Dry Rubs klaarmaak. Er is zelfs een tijd geweest dat ik 

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Contre-Filet op de BBQ met Royale Champignonsaus

Het is weer zo ver! De hoog week voor vlees liefhebbend Vlaanderen: “Week van de steak friet!” Ongetwijfeld zag je deze week al talloze heerlijke steaks passeren op de sociale media kanalen. Traditie getrouw doe ook ik dit jaar weer mee aan de viering van 

Turchetta – Gerookte Kalkoenrollade op de BBQ

Turchetta – Gerookte Kalkoenrollade op de BBQ

Ik herinner mij nog goed het ontstaan van deze blog. Eén van de eerste recepten die ik online plaatste was een BBQ versie van de Kalkoenrollade van Pascale Naessens die ik had gemaakt voor een verjaardagsfeestje. Ondertussen zijn we 7 jaar verder en kwam ik 

Gerookte Steur Burger: Een verrassende ervaring

Gerookte Steur Burger: Een verrassende ervaring

Soms krijg je van die kansen die simpelweg niet te weigeren zijn! Enkele maanden terug mocht ik op bezoek bij Njam voor de persvoorstelling van het programma “Open Vuur”. Een zalige avond waarbij Dominique Persoone en Tom Degroote kookten op open vuur! Hoewel de heerlijke