Sloppy Vegan – Klaar voor de veganistische Sloppy Joe?

Sloppy Vegan – Klaar voor de veganistische Sloppy Joe?

Een tijdje terug schreef ik deze post: “Invite a Vegan” met als doel de muren wat te breken tussen ons vleesliefhebbers en de veganistische medemens. Het polariseren van indrukken zorgt naar mijn gevoel voor een verarming van onze cultuur en levens. Waarom ons niet gewoon…

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet

Het is ondertussen al weken geleden sinds ik het recept voor de gerookte makreel filetjes met jullie deelde. Daarbij hoort eigenlijk nog deze tweede post voor de gerookte makreel toast met gefermenteerde rode biet. Een verfrissend zomers lunch gerechtje, al blijkt de zon het op…

Pagina's: 1 2

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Charred tomato salad with yoghurt – vegetarian fingerfood

Het is tegenwoordig wat zoeken naar leuke reeksen om te volgen. Of misschien had ik de voorbije maanden al wat teveel bekeken? Gelukkig komt Netflix opnieuw aandraven met “Somebody feed Phil”. Feel good TV ten top en dan bovendien nog eens food gerelateerd. Top combinatie…

Pagina's: 1 2

Rosemary Naan Broodjes op de BBQ

Rosemary Naan Broodjes op de BBQ

Op zomerse dagen als deze gebeurt het wel eens dat we voor een lichte lunch de BBQ aansteken. Snelle gerechtjes komen dan wel vaker eens aan bod. Een Toast met gerookte zalm, een broodje met gerookte kip, … Doorgaans nemen we hiervoor een broodje van…

Pagina's: 1 2

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

Salade van geplette komkommers – California dreamin’

De zomer komt eraan en dat betekent dat er bij uitgeverij Goodcook weer leuke kookboeken uitkomen. Degene die mij interessant lijken als bron van inspiratie breng ik met plezier ook een review over. Zo zag ik enkele weken terug het boek “California dreamin‘” van Vivian…

Pagina's: 1 2

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

Gerookte makreel filet – Homemade smoked mackerel

De laatste weken eten we hier voor de lunch al wel eens een toastje met gerookte forel of makreel vanuit de winkel. Op zich al lekker, maar dat kan beter dacht ik. Dus waarom niet zelf een makreel filet pekelen en roken om daarna te…

Pagina's: 1 2

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Koreaanse Scampi brochette op de BBQ

Het zijn heftige weken hier ten huize BBQ Bastard. Naast de Corona maatregelen spelen nog wel wat zaken op het thuisfront die het geheel wat extra uitdagend maken. Gelukkig is er nog de BBQ die bij momenten nog voor wat afleiding kan zorgen. Geen lange…

Pagina's: 1 2

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Geroosterde Bloemkool salade – Ottolenghi goes BBQ

Yottam Ottolenghi is een naam die bij veel foodlovers tot de verbeelding spreekt. De Brits-Israelische chef heeft een groot aandeel in de groei aan populariteit van groenten in de culinaire wereld. Hoewel hij niet puur vegetarisch kookt, slaagt hij met zijn bereidingen erin heel wat…

Pagina's: 1 2

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

Turkse BBQ salade – Smaakvolle lauwwarme salade

De weken vliegen precies voorbij. Ondertussen blijken we al aan de vijfde week quarantaine te zijn begonnen. Zelf begin ik te merken dat het toch wel wat begint te wegen. Het verlangen naar een weekje verlof wordt sterker. Gelukkig doet de zon haar best en…

Pagina's: 1 2

Gebakken rijst met gebrande broccoli en paksoi

Gebakken rijst met gebrande broccoli en paksoi

Het is druk de laatste tijd. Aangenaam druk welliswaar dus geen reden om te klagen. Al is het soms moeilijk om wat tijd te vinden om nieuwe recepten uit te testen en met jullie te delen. De vele feestjes en leuke projecten houden vaak eten…

Pagina's: 1 2

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

Smoky Bruschetta met tomaat en Prosciutto

In de afgelopen post vertelde ik wat meer over het nieuwe project waar ik samen met “Cine Touch media” aan werk. Mogelijks zag je dit heerlijke hapje al passeren in het bijhorende filmpje, want vanaf binnenkort zullen we proberen met regelmaat ook wat recepten in…

Pagina's: 1 2

Cacciatore con pollo alla griglia – Dutch oven

Cacciatore con pollo alla griglia – Dutch oven

Italië en met name de Italiaanse keuken spreken vaak tot de verbeelding. Het doet mij verlangen naar die warme zomerse avonden waar het heerlijke Italiaanse eten gecombineerd met een lekker glas wijn zorgt voor enkele top momenten. Vaak staan we er echter niet bij stil…

Pagina's: 1 2