Polpo Puttanesca – Italiaanse Octopus op de BBQ

Polpo Puttanesca – Italiaanse Octopus op de BBQ

Ik heb iets met de Octopus! Op één of andere manier vind ik ze ongelofelijk fascinerende dieren. Niet alleen in mijn bord trouwens, waar ze een heerlijke subtiele verfijnde smaak kunnen bieden en zich kenmerken door hun unieke textuur. Maar ook als levende wezens spreken 

Gegrilde scampi met Pasta Bianco – Italiaans op de grill

Gegrilde scampi met Pasta Bianco – Italiaans op de grill

Onze reis naar Italië is ondertussen al enkele weken geleden. Het verlangen om deze reis te herbeleven wordt bijgevolg des te groter. De Italiaanse zon hebben we gelukkig kunnen meebrengen tot hier. Aan de ontspannen sfeer werken we, maar in combinatie met het werk is 

25 originele BBQ bijgerechten van over de hele wereld

25 originele BBQ bijgerechten van over de hele wereld

Er wordt mij wel eens gevraagd naar mijn ultieme BBQ tips. Vaak zie je als antwoord op deze vraag hoofdzakelijk tips over hoe je het vlees beter kan bereiden. Helaas denkt bijna niemand aan de side dishes. Een BBQ liefhebber leert al snel de kneepjes 

Thaise Mosselsoep op de BBQ

Thaise Mosselsoep op de BBQ

De zomerse temperaturen vragen om een heerlijk snel receptje niet? Wist je dat je de BBQ perfect kan gebruiken om te wokken? Als je over een wokpan beschikt natuurlijk! Anders wordt het moeilijk. Er staat hier al een aantal jaren een mooie stevige gietijzeren wokpan 

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Al eens van Schillerlocken gehoord? Wellicht niet… Schillerlocken of gerookte haaienbuikjes zijn een traditionele delicatesse voornamelijk bekend in de Duitse en Vlaamse kuststreek. Wist je trouwens dat dit hapje genoemd is naar de Duitse dichter Friedrich Schiller’s weelderige haarlokken? Eenmaal gerookt krullen de haaienbuikjes mooi 

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Verlang je al naar die zorgeloze vakantie waar je rustig onder de schaduw van een boom kan genieten van een prachtige avond? Ik ook! De laatste weken begint het steeds meer te kriebelen. Mooi weer, af en toe een dagje vakantie en veel leuke BBQ 

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

Gegrilde Scampi met Orzo – Rode Pesto – Gegrilde paprika

De paasvakantie zit er weeral op. Hoewel we door de operatie en het herstel van onze jongste zoon wat aan het huis gekluisterd waren, stond dit ons niet in de weg om toch nog wat te genieten. De prachtige zonnestralen helpen hier enorm bij! Zo 

De beste Aziatische koolsalade met gegrilde kip

De beste Aziatische koolsalade met gegrilde kip

Heeft hij het wat hoog in zijn bol gekregen die BBQ Bastard? Nee hoor, ik probeer gewoon even het effect uit van een volgens zoektermen interessante titel. Laat dit nu net ook een koolsalade zijn waarvan ik met een gerust hart kan zeggen dat deze 

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Gerookte groente charcuterie maken – Koji Fermentatie

Wie mij kent weet dat ik niet vies ben van een experimentje! Toen Meneer Wateetons ergens eind vorig jaar een workshop gaf rond het maken van groente charcuterie was mijn nieuwsgierigheid dan ook snel geprikkeld. Hoe kan je van groenten een lekker stukje charcuterie maken? 

Vegetarische bloemkool pita op de BBQ

Vegetarische bloemkool pita op de BBQ

De kans is groot dat jij geen vegetariër bent! Ik kan het natuurlijk fout hebben en dan heet ik je van harte welkom. Maar doorgaans komen (om logische redenen) weinig vegetariërs mijn blog bezoeken. Toch heb je de moeite genomen om even op dit recept 

Gegrilde kipspiesjes met koriander mayonaise

Gegrilde kipspiesjes met koriander mayonaise

Ne mens eet al eens geirn een happeke. Hoewel er hier zo wel een hoekske en een kantje ontbreekt ben ik op dat vlak niet anders. Tijdens de feestdagen is het erg verleidelijk om penske niet vol te proppen met chips en andere “brol”. Gekend 

Gerookte zeewolf met honing mosterd lak

Gerookte zeewolf met honing mosterd lak

Liggen je vuurkorf en barbecue al aan? Zoals het er nu naar uitziet is de kans namelijk erg groot dat we komende feestdagen weer buiten zullen mogen vieren. Als BBQ liefhebbers vinden we dat natuurlijk iets minder erg. Een groot deel van de avond spenderen