Geroosterde bloemkoolsoep met venkel – BBQ Soep

Geroosterde bloemkoolsoep met venkel – BBQ Soep

Mensen vragen wel vaker wat nu de beste tip is om je BBQ skills te verfijnen. Het voelt altijd wat vreemd aan als men hieraan toevoegt dat tips van een expert waardevol zijn. Eerlijk gezegd beschouw ik mezelf niet als expert. Ik doe wat ik 

Gerookte kipfilet met basilicumboter en Orzo

Gerookte kipfilet met basilicumboter en Orzo

We zijn de helft van het jaar voorbij. Het moment waarop je vaststelt dat de weinige goede voornemens die je had gemaakt gewoon dingen zijn waar je eigenlijk helemaal geen zin voor hebt en een goede reden zoekt om ze uit te schuiven tot het 

Zotte mosselen op de BBQ met Brugse Zot Blond

Zotte mosselen op de BBQ met Brugse Zot Blond

Een Belg houdt van zijn portie mosselen met frieten. Serveer hem daarbij nog een frisse pint en zijn avond kan niet meer stuk. Als rasechte Belg is het hier niet anders. Al kan je mij nog een stuk gelukkiger maken als ik de mosselen mag 

Op de driepoot BBQ gegrilde forel met couscous

Op de driepoot BBQ gegrilde forel met couscous

Vaderdag, het ultieme moment om als vader te zien hoe goed je kinderen je kennen. Ik zit alvast safe want samen met hun mama kozen ze een leuk nieuw speelgoedje uit voor de collectie. Mijn oog was al een tijdje aan het loeren richting een 

Vegetarische Tostada met gegrilde asperge

Vegetarische Tostada met gegrilde asperge

De leukste gerechten ontstaan wanneer je zorgeloos kan experimenteren. Met restjes bijvoorbeeld ontstaan wel vaker leuke ideeën. Je hebt namelijk niets te verliezen wanneer je met restjes kookt. Mislukt het, dan is het verlies beperkt aangezien je de gebruikte ingrediënten anders wellicht toch niet meer 

Tiktok feta pasta – 5 tips voor een nog lekkerder resultaat

Tiktok feta pasta – 5 tips voor een nog lekkerder resultaat

We kunnen er niet meer om heen! De app tiktok heeft ontegensprekelijk zijn invloed op de culinaire trends. Zelf zal ik niet zo snel mee springen op een hype maar toen ik deze feta pasta zag verschijnen begreep ik al snel waarom deze hype is 

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Gerookte Zalmburger met mango en munt yoghurt

Eind januari vieren we de verjaardag van mijn vrouw. Doorgaans gaat dit gepaard met een restaurant bezoek het weekend voorafgaand aan haar verjaardag. Aangezien uiteten gaan nu niet mogelijk is moeten we flexibel zijn. Dus vroeg ik haar maar waar ze zin in had. Na 

Gerookte Hindefilet ~ Radicchio Risotto ~ Paddenstoelen

Gerookte Hindefilet ~ Radicchio Risotto ~ Paddenstoelen

Nu de herfst zijn warme dagen achter zich heeft gelaten is het tijd om echt te gaan genieten van het wildseizoen. Paddenstoellen, risotto, een lekker glas wijn en natuurlijk een lekker stukje wild kan hierbij niet ontbreken. Gezellig op een koude weekend dag, wanneer de 

Romige courgetteschotel uit de houtoven met pasta

Romige courgetteschotel uit de houtoven met pasta

Er wordt wel eens gevraagd waar ik de inspiratie haal voor de recepten op deze blog. In de meeste gevallen bedenk ik zelf iets op basis van andere gerechten die ik zie passeren of een idee waar ik iets rond uitwerk. Maar heel vaak maak 

Pagina's: 1 2

Herfstige stoofschotel met gebrande pompoen

Herfstige stoofschotel met gebrande pompoen

Een druilerige weekenddag in bijzondere tijden. Nieuwe maatregelen kondigen een 2e sluiting van de horeca aan. De vooruitzichten om een avondje met het gezin op het gemak een hapje te gaan eten in een lokaal café worden meteen van tafel geveegd wanneer blijkt dat Corona 

Pagina's: 1 2

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

Grilled Mushroom Hummus with Muhammara

A Moesjemarremarremarre… ‘tis niet omdak wijs daj moe kijken é… Er zijn zo van die jeugdherinneringen die je op een onverwacht moment kunnen overvallen. Toen ik door het boek “Simpel” van Ottolenghi bladerde werd ik echter door zo’n herinnering al snel geprikkeld om een gerecht 

Pagina's: 1 2

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Smoking bleek at home? Yes you can! – Gerookte paling

Net als je op het punt staat om te beginnen aan een aantal leuke koud gerookte herfst gerechten, draaien ze hierboven de verwarming open. 32°C halverwege september. Van een prachtige nazomer gesproken. De projecten met de cold smoke generator mogen dus nog even geparkeerd worden. 

Pagina's: 1 2