Iets gezonder?

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Wie fan is van BBQ zal ongetwijfeld ook graag een sausje eten! De bekendste saus is waarschijnlijk ketchup. Wie lust dit nu niet zou je denken? Mijn zoon bijvoorbeeld. Op zich niets mis mee want sauzen zijn in mijn ogen enkel optioneel. Maar wat je […]

Pagina's: 1 2

Gerookte Mexicaanse borrelnootjes – lekker aperitieven

Gerookte Mexicaanse borrelnootjes – lekker aperitieven

BBQ en aperitief zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een lekker hapje en drankje om in de juiste sfeer te komen kunnen niet ontbreken. Alleen is het zo jammer dat we vaak al in de verleiding komen teveel van die chips te eten, die zo gemaakt […]

Pagina's: 1 2

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Tasty Bastard Salade met Reverse seared kogelbiefstuk

Een zomerse dag nodigt uit tot het bereiden van een lekker stukje vlees. Een Kogelbiefstuk van Black Angus beef bijvoorbeeld. Daar kan een mooie side niet bij ontbreken. Als tegengewicht tegen de volle smaak van het rund maak ik deze frisse Tasty Bastard salade op […]

Pagina's: 1 2

Geroosterde sardientjes met Marceau le Blanc

Geroosterde sardientjes met Marceau le Blanc

Als de zon gezapig zijn weg vindt, dan komt dat alom bekende oerinstinct terug naar boven! Alsof we elke dag niets anders doen lopen we naar de voorraad kolen om de BBQ aan te steken. Misschien doen we ook niets anders… Maar dat maakt helemaal […]

Pagina's: 1 2

Gerookte inktvisjes op de grill + wijntip

Gerookte inktvisjes op de grill + wijntip

Let’s get ready to rumble! Een ware vriendschappelijke foodie battle dan toch. Afgelopen zaterdag was “The Taste Athlete” te gast in de “pitzone” van Heule. Als wijnliefhebber en foodie besloten we elkaar uit te dagen met een potje spierballen rollen. Hij deelt zijn kennis van […]

Pagina's: 1 2

Korean BBQ Edamame boontjes

Korean BBQ Edamame boontjes

Edamame of ook wel eens sojaboontjes geheten zijn hier in onze streek nog niet zo heel bekend. Toen ik deze lekkernij voor het eerst proefde was ik dan ook erg aangenaam verrast. Sindsdien staan ze hoog bovenaan mijn lijstje van geslaagde aperitiefhapjes. Tijd voor een […]

Pagina's: 1 2

Perzische parelcouscous salade

Perzische parelcouscous salade

Wil je op je volgende BBQ even imponeren? Het geheim zit hem soms in de details! Al te vaak zie je naast de heerlijke stukken vlees schijfjes tomaat, een blaadje salade en als het meezit nog wat geraspte wortelen liggen. Op zich niets mis mee, […]

Pagina's: 1 2

Southern pulled chicken – Zuid-Franse geïnspireerd

Southern pulled chicken – Zuid-Franse geïnspireerd

Verlof is voor velen de periode van het jaar waar de BBQ net dat tikkeltje extra aandacht krijgt. Hoe graag ik dat zelf ook zou willen, de realiteit is vaak anders. Maar daar is natuurlijk een goede reden voor! Een trip naar het zonnige zuiden […]

Pagina's: 1 2

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Met een reis naar het zonnige zuiden van Frankrijk achter de rug kan het niet anders dan geïnspireerd worden door zomerse smaken. Heerlijke groentjes en verfrissende gerechten. Deze salade is een twist op een eigen gerecht dat ik eerder maakte in combinatie met zalm. Deze […]

Pagina's: 1 2

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Canneloni met venkel en spinazie! Italië’s beste smaken met een smoky jacket. Tijd om een flesje wijn te kraken en te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd recht van de BBQ

Pagina's: 1 2

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Time to bring the summer on the table! Wanna score some love points? Serve this Mediterranean stuffed zucchini to your partner. You’ll be safe for a while!

Pagina's: 1 2

Smoky Struisvogelei op de BBQ

Smoky Struisvogelei op de BBQ

Klein hongertje en zin in een eitje? Met dit recept voor gerookt struisvogelei van de BBQ zal je alvast geen honger leiden. Nodig wat vrienden uit om samen dit leuke gerecht te maken. Veel plezier!

Pagina's: 1 2



Inline
Inline