Korean BBQ Edamame boontjes

Korean BBQ Edamame boontjes

Edamame of ook wel eens sojaboontjes geheten zijn hier in onze streek nog niet zo heel bekend. Toen ik deze lekkernij voor het eerst proefde was ik dan ook erg aangenaam verrast. Sindsdien staan ze hoog bovenaan mijn lijstje van geslaagde aperitiefhapjes. Tijd voor een…

Pagina's: 1 2

Perzische parelcouscous salade

Perzische parelcouscous salade

Wil je op je volgende BBQ even imponeren? Het geheim zit hem soms in de details! Al te vaak zie je naast de heerlijke stukken vlees schijfjes tomaat, een blaadje salade en als het meezit nog wat geraspte wortelen liggen. Op zich niets mis mee,…

Pagina's: 1 2

Southern pulled chicken – Zuid-Franse geïnspireerd

Southern pulled chicken – Zuid-Franse geïnspireerd

Verlof is voor velen de periode van het jaar waar de BBQ net dat tikkeltje extra aandacht krijgt. Hoe graag ik dat zelf ook zou willen, de realiteit is vaak anders. Maar daar is natuurlijk een goede reden voor! Een trip naar het zonnige zuiden…

Pagina's: 1 2

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Gebraiseerde venkelsalade met Vermouth

Met een reis naar het zonnige zuiden van Frankrijk achter de rug kan het niet anders dan geïnspireerd worden door zomerse smaken. Heerlijke groentjes en verfrissende gerechten. Deze salade is een twist op een eigen gerecht dat ik eerder maakte in combinatie met zalm. Deze…

Pagina's: 1 2

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Cannelloni

Smoked Ricotta stuffed Canneloni met venkel en spinazie! Italië’s beste smaken met een smoky jacket. Tijd om een flesje wijn te kraken en te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd recht van de BBQ

Pagina's: 1 2

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Mediterranean Stuffed Zucchini – Zon in je bord

Time to bring the summer on the table! Wanna score some love points? Serve this Mediterranean stuffed zucchini to your partner. You’ll be safe for a while!

Pagina's: 1 2

Smoky Struisvogelei op de BBQ

Smoky Struisvogelei op de BBQ

Klein hongertje en zin in een eitje? Met dit recept voor gerookt struisvogelei van de BBQ zal je alvast geen honger leiden. Nodig wat vrienden uit om samen dit leuke gerecht te maken. Veel plezier!

Pagina's: 1 2

Israëlische Parelcouscous met spinazie

Israëlische Parelcouscous met spinazie

Mag je sidedish al eens wat origineler zijn? Dan is deze Israelische couscous salade exact wat je zoekt! Met zijn krachtige kruidige smaken en frisse dressing kan het perfect opboksen tegen een heerlijk stukje vlees zonder dit te gaan overheersen. Laat het alvast smaken!

Pagina's: 1 2

Hoe maak je koudgerookte zalm?

Hoe maak je koudgerookte zalm?

Benieuwd hoe je zelf huisgemaakte koudgerookte zalm kan maken? In deze post doorlopen we het proces van pekelen tot roken en drogen. Lees snel verder!

Pagina's: 1 2

GEPEKELDE WORTELTJES VAN DE BBQ

GEPEKELDE WORTELTJES VAN DE BBQ

De zonnestralen prikkelen steeds meer mensen de BBQ aan te steken. Afgelopen weekend kon je niet buitenkomen of de geur van brandende kolen sloeg in je neus! Ik geef toe met 4 sessies op 3 dagen ben ik mee verantwoordelijk! Heb je binnenkort een feestje…

Pagina's: 1 2

Kip curry met gebrande bloemkool – Dutch Oven

Kip curry met gebrande bloemkool – Dutch Oven

“Als je kip curry op de BBQ kan maken, dan kan je alles op de BBQ maken!” Amen to that! Het zijn niet mijn woorden maar die van Lorre-Belle (Belgian BBQ group lid) als reactie op de Kip Curry van Dave Heyninck (BBQ team Laurentius). Ik kan niet anders dan dit bevestigen. Met deze blog probeer ik zo gevarieerd mogelijke recepten te delen om dit statement duidelijk te maken. Er is niets leuker (en smaakvoller) dan buiten op een vuurtje koken. Alle recepten die je binnenshuis kan maken zijn ook perfect haalbaar op de BBQ met wat creativiteit (maar ook omgekeerd voor wie het liever in de oven schuift). Een dutch oven is dan ook een erg leuke aanvulling op de reguliere BBQ tools. 

Pagina's: 1 2

Hamra Harvest Burger – Pumpkin Hummus

Hamra Harvest Burger – Pumpkin Hummus

Over here in Belgium we have an indian summer that was rarely seen before. With temperatures reaching 26°C it would be strange to not be inspired by the middle eastern kitchen with it’s summer vibed flavors. On the other hand it’s pumpkin time!! The Hamra…

Pagina's: 1 2