Categorie: skillet
In het eerste deel van deze reeks “Hoe kies je de juiste gietijzeren pan?“, ging ik dieper in op waar je precies op moet letten bij de aankoop van een goede Skillet. Intussen ga ik…
Er zijn van die momenten waarop je niet te veel tijd hebt, maar toch wil scoren. Op zo’n moment kan je het best grijpen naar eenvoudige gerechten. Voor ons is een gegrilde brie van de…
Het is zomer, de zon staat hoog, en binnen koken voelt als een straf. Tijd om naar buiten te trekken! Deze Tunesische Shakshuka op de BBQ is de perfecte oplossing: kruidig, licht én rokerig. Dankzij…
Iedereen heeft zo’n gerecht dat als een soort maatstaf geldt. Voor mij is dat zonder twijfel Babi Pangang. Het is mijn go-to gerecht bij de Chinees. Bestel ik ergens Chinees en hun Babi Pangang stelt…
Je kent ze wel, die zonnige dagen waarop je snackt naar een heerlijke zomerse lunch om op het gemak buiten te bereiden. Geen zware vleesgerechten, maar een luchtige frisse maaltijd. Zo besloten we onlangs eens…
Een tijdje geleden was ik op bezoek bij mijn maat Nick. Hij rakteerde ons op een heerlijke gegrilde zalm op de plancha, geserveerd met fris-kruidige noodles op smaak gebracht met citroengras. De eenvoud én smaak…
Enkele weken terug gaf ik een workshop “Open Vuur BBQ” tijdens een vrijgezellenfeest. Elf enthousiaste deelnemers (waaronder geheel onverwacht mijn neef als vrijgezel) gingen aan de slag met vuur, gietijzer, vlees en vooral veel goesting.…
Met regelmaat eten we wel eens vegetarisch thuis. Maar hoe begin je eraan om lekkere vegetarische gerechten te bereiden op de BBQ? Ik deelde eerder al een post met diverse vegetarische opties. Tot voor kort…
Een tijdje zonder keuken is de ideale gelegenheid om een doordeweekse avondmaaltijd om te toveren tot een nieuw gerecht. Het toont bovendien dat je met de BBQ, een Dutch Oven en een Skillet meer kan…
Bierbrood op de BBQ is een heerlijke, ambachtelijke manier om een heerlijk ontbijt of lunch op tafel te kunnen toveren. Dit eenvoudige brood, gemaakt met slechts een paar basis-ingrediënten, krijgt een unieke smaak en textuur…
Knoflook en kip vormen een tijdloze combinatie die wereldwijd wordt gewaardeerd, van knapperige knoflook kip uit Zuidoost-Azië tot de met citrus verreikte versie uit het Middellandse Zeegebied. Knoflook voegt een diepe, aromatische basis toe aan…
Onlangs viel mijn oog bij Lidl op een prachtige lamsbout. Dit deed me meteen deed denken aan een recept dat ik eerder tegenkwam op de blog van “Food & Wine.” Het leek me het perfecte…