Koud Roken – wat moet je weten?

Koud Roken – wat moet je weten?

De koude maanden komen eraan! Het moment waar ik ieder jaar opnieuw naar uit kijk. Wanneer de meerderheid zijn BBQ opbergt, kom ik precies terug tot leven. Nieuwe ingrediënten dienen zich aan, het wild seizoen brengt heel wat lekkers met zich mee, … Maar vooral 

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en  frietjes

Reverse seared côte a l’os met Bearnaise en frietjes

Week van de steak friet! Daar kan je als belg niet onderuit toch? Met recht en rede zijn we trots op ons nationaal gerecht en dat moeten we vieren. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een lekker lokaal gekweekt stuk rundvlees? Ik vroeg 

Gerookte Nacho Cheese Sticks

Gerookte Nacho Cheese Sticks

Soms heb je van die leuke ideetjes waarvan je denkt origineel te kunnen zijn. Heel vaak blijkt dat fout… Alles is ondertussen wel al eens gemaakt (of toch bijna). Zo ook deze Nacho cheese sticks. Maar dat maakt het daarom geen minder leuk hapje. In 

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Iberico Ribfingers in een Vietnamees jasje

Heb jij al van Iberico Ribfingers gehoord? Sinds een jaar zijn deze ribfingers precies aan het boomen. Tijd dus om eens uit te zoeken wat deze ribfingers nu net zijn en of deze effectief ook hype waardig zijn. Ik nam dus even contact op met 

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Smoky Black Pepper Lamb Noodles

Er wordt wel eens gevraagd of bloggen lastig is? Aangezien het bloggen voortkomt uit een passie voor BBQ en fotografie kan ik moeilijk zeggen dat ik het er lastig mee heb. Bepaalde onderdelen zijn echter minder eenvoudig. Het verzinnen van een naam voor een gerecht 

Pulled Pork Tacos – #Fingerfood madness

Pulled Pork Tacos – #Fingerfood madness

Tacos zijn het ultieme gerecht voor een zomers feestje! Deze fingerfood bites bestaan in zoveel verschillende vormen en varianten dat je eindeloos kan variëren. Bovendien kan je op de BBQ heel wat leuke toppings maken om je tacos mee te vullen. Op deze blog staan 

Gerookte kipfilet met basilicumboter en Orzo

Gerookte kipfilet met basilicumboter en Orzo

We zijn de helft van het jaar voorbij. Het moment waarop je vaststelt dat de weinige goede voornemens die je had gemaakt gewoon dingen zijn waar je eigenlijk helemaal geen zin voor hebt en een goede reden zoekt om ze uit te schuiven tot het 

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Smoky Albondigas con pulpo – Gerookte gehaktballen met inktvis

Terwijl ik het werk heb hervat zullen wellicht dezer dagen vele liters van ons geliefde nationaal product door de tap stromen. Hoewel terug werken na een deugddoend verlof toch altijd een beetje zuur aanvoelt, kijk ik er met plezier op terug. Onze reis naar Andorra 

Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Duivelse Hot Dog met Tricolore van sauzen!

Of je nu voetbalfan bent of niet… De komende weken kan je er niet meer onderuit! Het EK komt eraan en de Rode Duivels zullen de pannen van het dak spelen zodat we een vreugdevolle zomer tegemoet gaan. Wij zitten hier alvast klaar om te 

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Smoked Pig Wings met chipotle, whisky en zwarte look

Shoppen… Ik ben er geen fan van! De lockdown was dan ook de ideale periode om er onderuit te muizen! Die corona heeft echt niet enkel nadelen hoor. Al mag ik niet klagen. Mijn vrouw heeft een goede smaak qua kleren en het gebeurt dan 

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Met regelmaat krijg ik eens een leuke vraag op messenger. Vaak zijn dit vragen om informatie maar ook wel eens vragen naar recepten. Doorgaans zet ik deze vragen op een to-do list om verder uit te werken. Sommige vragen vereisen wat research werk, bij andere 

Verras je vegetarische BBQ vrienden met deze 10 recepten

Verras je vegetarische BBQ vrienden met deze 10 recepten

De tijd dat we minachtend doen over vegetarisch eten ligt ondertussen al een eind achter ons. Tenminste, daar hoop ik toch op. Wie de blog al wat langer volgt zal ongetwijfeld weten dat ik voorstander ben van integratie tussen de vegetarische en BBQ-wereld. Vorig jaar