Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Ragù alla Bolognese affumicato op de BBQ

Met regelmaat krijg ik eens een leuke vraag op messenger. Vaak zijn dit vragen om informatie maar ook wel eens vragen naar recepten. Doorgaans zet ik deze vragen op een to-do list om verder uit te werken. Sommige vragen vereisen wat research werk, bij andere 

Verras je vegetarische BBQ vrienden met deze 10 recepten

Verras je vegetarische BBQ vrienden met deze 10 recepten

De tijd dat we minachtend doen over vegetarisch eten ligt ondertussen al een eind achter ons. Tenminste, daar hoop ik toch op. Wie de blog al wat langer volgt zal ongetwijfeld weten dat ik voorstander ben van integratie tussen de vegetarische en BBQ-wereld. Vorig jaar 

Pizza Pollo e Panna Acida – Pizza met kip en zure room

Pizza Pollo e Panna Acida – Pizza met kip en zure room

Spelen met vuur… We doen het allemaal zo graag! Of het nu op de BBQ is of in de houtoven. Steeds vaker zie je BBQ liefhebbers naast hun geliefde toestel een extra pizza oven aanschaffen. Zelf heb ik het geluk om hier met mijn vonken 

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Reverse seared Beher Iberico Presa met Caffeine Kick

Hoe lekker kan een stukje vlees zijn? Dat werd afgelopen maandag nog maar eens duidelijk toen ik een fenomenaal stuk Beher Iberico Presa van mijn rooster haalde. Varkensvlees is erg populair, zeker binnen de BBQ scene komt het varken erg vaak aan bod. Denk maar 

Hulk Taco – Birria style pulled turkey taco

Hulk Taco – Birria style pulled turkey taco

Soms heb je zo van die gekke ideeën die blijven malen tot je ze in uitvoering brengt. Een volledig groene Taco bijvoorbeeld. Het is een idee dat al een aantal weken in mijn hoofd circuleert. Zo’n ideeën lijken sneller terug van de bucketlist te worden 

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

Gerookte Eiersalade met Pulled Turkey – Royal Egg Salad

De klokken gaan niet naar Rome voor ze je tuin omgetoverd hebben tot een oorlogszone vol eieren. Rapen die handel! Met een beetje geluk zijn het niet allemaal chocolade eieren en kan je deze gerookte eiersalade gaan maken. Pech gehad? Dan loop je gewoon toch 

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Heerlijke op hout gegrilde zeebaars met frisse marinade

Een zonnige woensdag middag! De eerste drie echte lentedagen zijn een feit. Al van bij de eerste zonnestralen kriebelde het om met vuur te spelen. Echt spelen met vuur bedoel ik dan! Want hoewel het hier vol staat met BBQ’s is het vaak ook de 

Beher Iberico Ribben – Traag gegaard in de houtoven

Beher Iberico Ribben – Traag gegaard in de houtoven

Van uitstel komt afstel… Hoe vaak dat ik dat al niet heb mogen horen in mijn leven! Geheel onbegrijpelijk is deze reactie niet. Als er niet genoeg druk achter zit heb ik namelijk nogal de neiging zaken uit te stellen. Tenzij het om BBQ gaat! 

Italian Meatball Sandwich – Smoky Pizza Baguette 2.0

Italian Meatball Sandwich – Smoky Pizza Baguette 2.0

Never waste a good crisis… We hebben het de laatste maanden wel al vaker gehoord. In momenten van crisis word je uitgedaagd anders te gaan denken. Oplossingen te zoeken om toch resultaat/voldoening te halen. Wie mij volgt op Instagram zal wel gemerkt hebben dat ik 

Smoky Kaasdip met bier – de perfecte party snack

Smoky Kaasdip met bier – de perfecte party snack

De lente heeft zijn intrede gedaan en de corona maatregelen versoepelen. Als nu nog het weer wat wil meewerken kunnen we weer volop genieten van wat gezelschap buiten met een smaakvolle BBQ. Een lekker drankje daarbij en om te starten wat aperitief hapjes. Deze smoky 

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Innocent red cheeks – Gerookte varkenswangetjes

Tijdens de wintermaanden zijn de varkenswangetjes goed in trek. Dankzij Jeroen Meus wordt amper nog stoofvlees gemaakt zonder deze delicatesse van het varken. Ook ik gebruik ze graag bij het maken van de Vlaamse Klassieker. Maar nog liever geef ik ze een plaatsje op mijn 

Rigatoni al’Arrabiata met gerookte Merguez

Rigatoni al’Arrabiata met gerookte Merguez

Sommige gerechten hebben niet uitleg nodig! Ik hoef je niet te overtuigen dat pasta heerlijk is. En al helemaal niet dat een gerookte worst zoveel beter is dan een worstje uit de pan! Dus houden we het voor de gelegenheid maar eens kort vandaag. Een