Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

Chili Cheddar Corndogs gerookt op de BBQ

In sommige gevallen kan je spreken van een gouden combinatie. Spreek met een BBQ liefhebber over de combinatie van chili en cheddar en bij 90% gaan de speekselklieren in overdrive. Je kan deze worsten op de kop tikken bij gerespecteerde vleesleveranciers. Voor deze chili cheddar 

BLT-Sandwich met Chimichurri mayonnaise

BLT-Sandwich met Chimichurri mayonnaise

Sta je op het punt om op reis te vertrekken? Even afscheid nemen van je favoriete BBQ (als die niet mee kan) en nog zin om snel een laatste toegeving te doen aan je verslaving? Bereid dan alvast je lunch voor op de BBQ. Hoezeer 

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Gerookte haaienbuikjes gemarineerd in St. Bernardus Wit

Al eens van Schillerlocken gehoord? Wellicht niet… Schillerlocken of gerookte haaienbuikjes zijn een traditionele delicatesse voornamelijk bekend in de Duitse en Vlaamse kuststreek. Wist je trouwens dat dit hapje genoemd is naar de Duitse dichter Friedrich Schiller’s weelderige haarlokken? Eenmaal gerookt krullen de haaienbuikjes mooi 

Gerookte varkenswangetjes met Venkelsaus – Vaderdag met Omer

Gerookte varkenswangetjes met Venkelsaus – Vaderdag met Omer

Nog een weekje en het is weer zover! De dag des Heren… Toch die van de echte heren! Zij die hun rol als vader serieus nemen en elke week tot het uiterste gaan om hun kinderen de beste ontwikkeling te bieden. Al is het op 

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Hoe plan je een BBQ menu voor een fantastische avond?

Je bent een BBQ liefhebber in hart en nieren en wil je skills natuurlijk ook wel eens showen aan je vrienden. We kennen het allemaal… Er zijn zoveel leuke dingen om te maken dat je nauwelijks kan kiezen wat eerst te maken. Een volledig menu 

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Gerookte Zalm Taco maken op Braziliaanse wijze!

Verlang je al naar die zorgeloze vakantie waar je rustig onder de schaduw van een boom kan genieten van een prachtige avond? Ik ook! De laatste weken begint het steeds meer te kriebelen. Mooi weer, af en toe een dagje vakantie en veel leuke BBQ 

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Bacon Lolly maken – #kidsfavorite: “Vlezige lekstokken”

Als de kindjes tevreden zijn, is mijn dag geslaagd! Hoewel het in het dagelijks leven een streefdoel is, ben ik op vlak van BBQ toch misschien nog wat zelfzuchtiger. Gelukkig zijn de kinderen hier erg ruimdenkend in hun eetpatroon waardoor zich nauwelijks problemen voordoen! Tijd 

Japanse Spaghetti met Vegi Katsu

Japanse Spaghetti met Vegi Katsu

Vanuit Lidl werd gevraagd of ik een recept wou ontwikkelen voor de #veggiechallenge. De maand maart zou in het teken staan van het vegetarisch eten. Om eerlijk te zijn: “Die maanden waarin bepaald wordt wat je wel of niet kan eten zijn niet aan mij 

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Orloffgebraad op de BBQ – Smoky klassiekers

Ken je dat gevoel eens iets anders te willen maken, maar telkens vast te zitten in dezelfde routine? Hoewel voor mij weinig dingen leuker zijn dan het creëren van nieuwe BBQ gerechtjes, is de inspiratie op sommige momenten eenvoudiger te vinden dan op andere momenten. 

Braadworst broodje met Beer Braised worsten en ui

Braadworst broodje met Beer Braised worsten en ui

De wind waait ons om de oren terwijl we nadenken over de weekend plannen. Hoewel Storm Eunice net een boompje velde bij het bezoek aan de kapper laten we het niet aan ons hart komen. Op de planning stonden onder meer de match van Sep 

Gevuld Witloof pakketje met sinaasappelsaus

Gevuld Witloof pakketje met sinaasappelsaus

Witloof moet zowat de groente bij uitstek zijn waar we als Belg trots mee mogen pronken. Het witte goud is namelijk een op en top Belgische ontdekking. Of het nu een Schaarbeekse boer was die in 1830 bij de septemberrevolutie zijn chicorei oogst in veiligheid 

Moutige Fondant aardappelen op de BBQ

Moutige Fondant aardappelen op de BBQ

Er wordt wel eens gezegd dat heel wat heerlijke klassiekers per ongeluk zijn ontstaan. Spontaan denk ik hierbij aan een heerlijke Tarte Tatin met een bolletje ijs. Wel met dit heerlijke gerechtje is het eigenlijk niet anders. Toen ik deze Fondant aardappelen maakte in de