Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Campfire Hot Toddy met geïnfuseerde rum

Een koude winterse dag waarop je je rustig nestelt naast het vuur. De rook kan het niet laten om met regelmaat een plaagstoot uit te delen. De geur van een heerlijke stoofschotel verspreid zich door de tuin. In dit geval de heerlijke Smoky Cacciatore con pollo alla griglia. Puur genieten toch? Al zeker als je nadien kan opwarmen met een verwarmend drankje. Deze Campfire Hot Toddy deed uitstekend dienst om na een koude eerste vlog try-out terug op te warmen. Een Rum infused thee bomvol smaak. Niet zomaar rum overigens. Homemade infused Rum. Benieuwd hoe je dat zelf kan maken? Neem snel een kijkje op de vlog of lees het in onderstaande post. Het is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt!

Disclosure: Deze post bevat mogelijks affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Ondertussen zijn we alweer een eindje verder en kunnen we toch met een zekere trots terug kijken op deze eerste stappen op beeld. De vele reacties waren deugddoend en de bijhorende tips zeer welkom en nuttig. Het deed mij nog het meest van al deugd om te merken dat heel wat mensen het concept ook lijken te snappen waar ik met deze eerste aflevering naartoe wou. Namelijk het op een luchtige down to earth wijze delen van waar ik van hou. Experimenteren met vuur, rook en eten. Een BBQ kan namelijk voor zoveel meer gebruikt worden dan het klassieke ribbetje of speklapje. Deze Campfire Hot Toddy drijft het misschien wel wat ver in de andere richting, maar waarom ook niet. Als de BBQ toch aanligt kun je er net zo goed eens mee gaan experimenteren.

Infused rum hot toddy

Het idee voor het infuseren van de Rum komt oorspronkelijk uit het boek “Sous-Vide” van Bas Robben uitgebracht door Goodcook. Ik kreeg het exemplaar om te reviewen, maar bij gebrek aan sous-vide stick bleef ik wat steken. Tot ik bedacht dat ik de techniek voor het maken van de geïnfuseerde gin misschien ook eens kon uitproberen in een warmwaterbad op de BBQ waar de temperatuur stabiel op 75°C wordt gehouden. Wie niet waagt… Het resultaat was in elk geval geslaagd. De smaken waren mooi in de rum getrokken. Vooral de toevoeging van de vanille en kaneel lieten zich mooi gelden waardoor deze relatief goedkope rum een mooie diepe smaak ontwikkelde. Wie fan is van sous-vide koken kan met deze boek misschien wel een ton aan inspiratie ontdekken. Bij het doorbladeren kreeg ik namelijk heel vaak zin om onmiddellijk de keuken in te duiken. Exact wat je van een kookboek verwacht lijkt mij?

Campfire hot toddy

In elk geval, voor het maken van deze Hot Toddy moet je niet wachten tot je het boek in handen hebt! Haal vlug die goedkope fles rum in de winkel. Zoek de kruiden samen en stop die vuurschaal al maar aan. In enkele uurtjes tijd ontwikkel je een heerlijk warm drankje om van te genieten naast de vuurschaal. Olivier (Camera) was alvast fan. Toen we een dikke week geleden afspraken om de laatste edits door te nemen had ik enkele lekkere bieren voorzien om de bierliefhebber te plezieren. De infused rum restjes leken hem echter meer te bekoren. Binnenkort zal ik dus nog maar eens een nieuwe batch maken… Veel plezier, hopelijk smaakt het jullie net zo.

Nog zin in een lekker verwarmend drankje?

Probeer deze heerlijke Glu Gin
Campfire Hot Toddy – Rum infused the van de BBQ
Prep Time
10 mins
Cook Time
2 hrs 10 mins
Total Time
2 hrs 20 mins
 

Nood aan een opwarmertje na een heerlijke winterse BBQ sessie? Is thee voor jou te gewoon en ben je na je 7e tas koffie al opgefokt genoeg? Dan is deze heerlijke campfire hot toddy exact wat jij nodig hebt. Een Rum infused citroenthee met home infused rum.

Course: Dessert, drankje
Cuisine: Brits, India
Keyword: bbq, citroenthee, cooking with rum, drank, Hot Toddy, infused, kampvuur, thee
Servings: 1 glas
Ingredients
Voor de geïnfuseerde rum
 • 1 l bruine rum
 • 1 stok kaneel
 • 1 stokje vanille
 • 1 citroen zeste
 • 1 stuk steranijs
 • enkele takjes munt
Hot Toddy
 • 30 ml bruine rum
 • 2 tl vers citroensap van gegrillde citroen
 • 1 El pure honing
 • 1/4 tl appel azijn
 • 1/4 cup heet water
 • rozemarijn garnituur
Instructions
Voor de geïnfuseerde rum
 1. Dit recept kan je maken op een moment dat je low en slow gerechten maakt. Plaats een gastronorm bak op de BBQ met water en laat op temperatuur komen (75°C).

 2. Neem een vacuum zak en voeg alle ingrediënten voor de rum toe aan de zak. Sluit af en plaats in de gastronorm bak op de BBQ.

 3. Laat de rum een tweetal uur infuseren op 75°C en koel af. Eenmaal afgekoeld kan je de geïnfuseerde rum terug in de fles gieten.

Hot Toddy
 1. Snij de enkele citroenen in schijven en drenk ze in suiker. Laat enkele minuten de suiker intrekken en grill op hoge temperatuur tot ze licht gekaramelliseerd zijn.

 2. Zet een grote gietijzeren kom op het vuur. Voeg hieraan het water, sap van de gebrande citroen, appel azijn en honing.

 3. Giet de rum in een warme tas en vul verder aan met de citroenthee.

Serveer bij een heerlijk dessert of om op te warmen na een gezellige BBQ sessie.

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.