BBQ catering vinden in Vlaanderen

BBQ catering vinden in Vlaanderen

Zoals jullie wellicht weten is aan deze pagina ook een facebook groep verbonden. De Belgian BBQ group waar ondertussen al ruim 37000 mensen verenigd zijn om hun passie voor het vuur te delen. Bij een groep van dergelijke omvang zie je wel vaker dat frequent dezelfde vragen worden gesteld. Om de trouwe leden wat te ontlasten probeer ik met regelmaat een uitgebreide post te ontwikkelen op de blog waarin deze vragen worden behandeld. Naast technische vragen over de gerechten en technieken zelf verschijnt zo af en toe ook een vraag naar “Goede slagers in de buurt“, “Leuke BBQ shops” en de vraag waar we in deze post op antwoorden: “Waar kan je in je streek een goede BBQ catering vinden?”. Ik stelde de vraag binnen de Belgian BBQ group en daar kwamen tal van antwoorden op die ik met plezier bundel volgens regio in deze post! Heb je zelf nog een goede tip? Aarzel dan niet je ervaring te delen zodat we deze kunnen toevoegen aan de lijst. Extra recensies over het bestaande aanbod mogen trouwens ook steeds doorgestuurd worden. Deze lijst zal ongetwijfeld niet volledig zijn. Bovendien is de invulling niet gebaseerd op persoonlijke ervaringen (en al helemaal niet gesponsord). Een vermelding in deze blog is dus geen kwaliteitsgarantie al werden deze cateraars wel aanbevolen door echte BBQ liefhebbers!

Disclaimer: Deze post werd niet gesponsord. Ik krijg geen vergoedingen voor de verwijzingen naar de vermelde zaken. Alle tips werden gegeven door echte BBQ liefhebbers in Vlaanderen. Zelf heb ik geen ervaring met de meeste van deze zaken.

REGIO WEST-VLAANDEREN

Barrie’s Foodtruck & Catering (Uitvalbasis Avelgem – Werkend in België, Nederland en Frankrijk)

Barrie’s Catering levert een totaalconcept voor al uw feesten met de hoofdfocus op culinaire belevingen. Het is een jong en dynamisch catering bedrijf dat zich vooral toelegt op het culinair BBQ’en. Daarnaast beschikt deze cateringzaak eveneens over een foodtruck waarmee de betere burgers worden geserveerd. Denk aan de klassieke burgers met Black Angus Beef, maar evenzeer aan Pulled Pork en Pulled chicken Burgers. Barrie’s probeert te werken op maat van de wensen en vereisten van de klant.

GEGEVENS:

Facebook: Barrie’s – Foodtruck & Catering
Telefoon: 0474 56 02 51
Website: www.barries.be
Contact: info@barries.be

Barbegu (Brugge – Regio West-Vlaanderen)

BarBeGu Take away BBQ. We verzorgen ook bedrijfsfeesten, communies, etc….. https://www.facebook.com/BarBeGu

GEGEVENS:

Eigenaar: Gunther Kindt
Facebook: BarbeGu
Telefoon: 0497 94 68 85
Instagram: @BarbeGu
Contact: guntherkindt@live.be

Burning Butchers (Wingene – trekken het land door)

Wie aan Burning Butchers denkt, denkt aan dé barbecue-cateringspecialist. Burning Butchers zorgt voor de ultieme barbecue-ervaring en dit met de grootste low and slow barbecues van België! Pitmaster Mathijs en z’n chefs bereiden de lekkerste gerechtjes voor u klaar. Onze uitgebreide formules zorgen voor een waaier aan mogelijkheden voor uw feest, (bedrijfs)event of festival!

U kan van hapje tot dessert een volledige menu door ons laten samenstellen. We hebben een uitgebreide keuze aan walking diner, buffet, klassieke menu of sharing formules. Of wat dacht je van een luxeburger of een artisanaal ovenkoekje met huisgemaakte BBQ-pita die aan onze grootse BBQ draait? Blader doorheen onze folder en ontdek onze mogelijkheden!

GEGEVENS:

Eigenaar: Mathijs
Facebook: Burning Butchers
Telefoon: 0472 61 57 17
Instagram: @burningbutchers
Contact: via website

Barbetsjoe Grillen & Chillen (Ardooie – Regio West-Vlaanderen)

Traiteurzaak gespecialiseerd in BBQ. Zin in een BBQ feestje op een locatie naar keuze? contacteer dan Barbetsjoe Grillen & Chillen. Elke zondagmiddag kunnen afhaal gerechten bekomen worden in Ardooie. Deze zaak beschikt niet over een website waar de menu opties kunnen bekeken worden. Informatie kan bekomen worden via facebook, telefonisch of mail.

GEGEVENS:

Facebook: Barbetsjoe Grillen & Chillen
Telefoon: 0497416176
Website: /
Contact: barbetsjoegrillenenchillen@gmail.com

Meat ‘n’ (gr)Eat Catering (Roeselare en omstreken)

Meat ‘N (gr)Eat is de catering zaak van Kenny Reynaert en partner Stefanie. In bijberoep biedt men een catering ervaring waarbij men zich wil onderscheiden door eigen bereidingen. Kenny en Stefanie proberen door middel van eenvoudige gerechten hun gasten te verrassen met smaakexplosies. Kenny kan vanuit zijn opleiding slagerij/traiteur beroep doen op deze kennis van het product om met kwaliteit aan de slag te gaan. Door artisanale bereidingen met dagverse producten probeert men zich te onderscheiden van andere cateringzaken.

Bij Meat ‘n’ (gr)Eat kan je terecht voor zowel hapjes als hoofdgerechten, BBQ formules, beenham, hamburger- en braadworsten en ook afhaalgerechten.

GEGEVENS:

Facebook: Meat ‘N gr Eat 
Website: https://meat-n-great.business.site
Contact: kennyreynaert@hotmail.com

Scoja BBQ Tapas

Scoja BBQ Tapas is een afhaal- en cateringconcept binnen de regio West-Vlaanderen. Met het pas opgestarte bedrijf wil men een walking dinner concept aanbieden met BBQ touch. Denk hierbij aan BBQ tapas en hoofdgerechten uit het vuistje. Via deze gerechten wil men de sfeerbeleving stimuleren om vrij met elkaar te kunnen spreken zonder aan een stoel gebonden te zijn. De website is nog onder constructie, maar vragen kunnen reeds gesteld worden via onderstaand e-mailadres.

GEGEVENS:

Website: https://www.bbqtapasscoja.be/
Contact: scoja.bbq@gmail.com

Jiny’s BBQ (Kustregio)

Ons catering bedrijf jinys bbq is een jong en dynamische bedrijf. Ons catering bedrijf is gestart in 2020 en is ontstaan door ons gezin , de naam jinys komt van onze eerste letters van onze naam. Het is gestart vanuit een passie voor eten en BBQ’en. Onze bbq trailer hebben we aangekocht in 2019 die op maat gemaakt is. Door veel aanvragen of we met onze bbq trailer catering deden hebben we in 2020 de sprong gewaagd om een catering bedrijf met bbq op te starten , Wij komen met onze bbq trailer tot bij de klant thuis of op locatie. We werken met zorg en verse producten. Wij werken steeds op maat/ wens van de klant en niet met vaste menu’s . Ons  doel is steeds om onze klanten een aangename en zorgeloos feest te laten beleven en te laten genieten van hun gezelschap, zonder veel zorgen over het eten en de afwas, want dit doen we trouwens ook zelf.

GEGEVENS:
Website: http://jinysbbq.be
Facebook: Jinys BBQ
Telefoon: 0475 62 82 36
Contact: jinys.bbq@gmail.com

TNT catering en Events (Westkust)

Startend bedrijf: Bbq allerhande , vooral hamburgers, voor mogelijkheden contacteren via mail* tent.tommy@hotmail.com

GEGEVENS:
Contact: tent.tommy@hotmail.com

Vindevogel (Regio Ieper)

Gespecialiseerd in BBQ op verplaatsing- Pulled pork -braadworsten- heerlijke burgers -paella

GEGEVENS:

Contactpersoon: Dieter Vindevogel
Website: /
Facebook: Traiteur Vindevogel
Telefoon: 0479/395174
Contact: Traiteurvindevogel@outlook.com

REGIO OOST-VLAANDEREN

Bar-b-Q (Oudenaarde – komt door heel het land)

BBQ foodtruck met als specialiteit Low & Slow style gerechten. Denk hierbij aan Pulled Pork en Pulled Chicken. De foodtruck van Joshi vertrekt vanuit Oudenaarde maar komt naar de door jou gewenste locatie! Er is geen website. Voor de gerechten zal je je moeten wenden naar de Facebook of instagram Pagina. Meer info kan bekomen worden via onderstaand e-mail adres.

GEGEVENS:
Facebook: Bar-B-Q
Instagram: Fubar.s.bites
Contact: joshi.vdh@gmail.com

Traiteur en Catering Brieks

Traiteur gespecialiseerd in bbq. Regio Oost-Vlaanderen. Deze traiteur beschikt voorlopig niet over een website. Informatie over de mogelijkheden regel je best via mail.

GEGEVENS:
Naam: Maarten Fack
Tel: 049916220
Facebook: Traiteur en catering Brieks
Contact: Maarten.fack@hotmail.com

Green Cuisine (Heusden – Regio Gent en omstreken)

Green Cuisine staat voor ambachtelijke klaargemaakte maaltijden met dagverse ingrediënten volgens de seizoenen*. Gezonde gerechten, vakkundig klaargemaakt, boordevol verse groenten (minstens 50 % groenten) en andere kwaliteitsingrediënten. Deze huiskok mikt op een kookervaring met minder zout, vet en room, minder koolhydraten en veel meer groenten in vergelijking met andere meeneemgerechten. Met hun Charcoal & Grill experience wil men de liefde voor het vuur ook verwerken in het catering concept. Je kan je verwachten aan een heerlijke zachte rooksmaak die wordt verkregen door onze hoofdingrediënten klaar te maken op de houtskool bbq of op de grill!

GEGEVENS:
Website: www.green-cuisine.be
Contact: thomas.criel@telenet.be

Grill District (Zottegem en omstreken)

Catering op maat voor particulieren en bedrijven. Alles zelfgemaakt van A-Z alsook patisserie. We werken met verfijnde hapjes, culinaire catering. Ook voor een lekkere zelfgemaakte burger kan je bij ons terecht. Liever een take away met huisgerookte zalm? We werken altijd op maat van jullie wensen en steeds met de glimlach. 

GEGEVENS:
Eigenaar: Kristof De Backer
Telefoon: 0468 00 08 05
Website: www.Grilldistrict.be
Facebook: @Grilldistrict
Contact: info@grilldistrict.be.

Lucifer BBQ (Aalst – regio België)

BBQ catering aan huis- Persoonlijke BBQ cursus op eigen toestel. Klanten kunnen bij mij terecht voor een 100% persoonlijke en op maat gemaakte aanpak, van catering tot cursus. Wil je graag echt leren bbq’en op je eigen toestel of ben je op zoek naar een cateraar die verfijnde bbq gerechten op tafel kan brengen? Zoek niet verder. Groepen van 10 tot 60 personen.

GEGEVENS:
Eigenaar: Wim Behaeghe
Telefoon: +32 465.03..89.09
Website: www.luciferbbq.be
Instagram: @luciferbbq
Facebook: Lucifer.bbq
Contact: wim@luciferbbq.be

Moef’s BBQ (Laakdal – Regio België)

Moef’s Bbq Catering aan huis voor particulieren en bedrijven. Specialiteit zijn onze burgers die we voor de zakelijke klanten kunnen voorzien van eigen logo. Regio Kempen maar we doen eigenlijk heel België.

GEGEVENS:
Telefoon: 0474 75 62 75
Website: www.moefs.be (website pas klaar tegen eind 2022)
Facebook: @Moef’sBBQ
Contact: Moefsbbq@gmail.com

Sticks & Fire (Oostende – Regio West-Vlaanderen)

BBQ catering en workshops West Vlaanderen. Van Bites tot dessert klaargemaakt op de smoker met de nadruk op culinaire vuurbeleving. Ben je op zoek naar een BBQ catering voor een tuinfeest, verjaardag of huwelijk… ?Wil je graag meer informatie over onze mogelijkheden en diverse formules? Stuur ons een bericht voor een vrijblijvende offerte en wij zorgen voor de rest. 

GEGEVENS:
Website: https://sticksandfire.eatbu.com
Instagram: sticks_and_fire
Facebook: Sticks & Fire
Contact: via contactformulier op de website.

Smoke 2 Grill (Lievegem – Regio Benelux)

Smoke2grill: catering bedrijf voor particulieren, bedrijven en evnementen. Alles is mogelijk in samenspraak met de klant. Combinatie van low and slow bbq met grill gerechten .”Wereldsmaken”. Wij geven onze gerechten de tijd om te garen en gebruiken enkel hout en houtskool. Wij kunnen indien nodig zelfstandig koken zonder elektriciteit!

GEGEVENS:
Eigenaar: Jeroen Vernimmen
Telefoon: 0474 18 49 65
Website: www.smoke2grill.be
Facebook: Smoke2Grill
Instagram: @smoke2grill
Mail: Via website

REGIO ANTWERPEN

The Barbecue Barn (Niel)

Binnen “The Barbecue Barn” biedt men afhaal en levering van take away gerechten. Het cateringbedrijf richt zich zowel op particulieren als bedrijven. Op de websites kan je de verschillende menu’s raadplegen. Denk hierbij aan formules als: “Bites & More, Low & Slow, Steak fest, Sliders & sandwiches, Sides en Sweets.” Deze menu’s kunnen gecombineerd worden of volledig op maat van de klant worden gemaakt. Wil je graag plaatsnemen aan de Chefs table ( max 12 personen) informeer dan gerust via onderstaand email adres.

GEGEVENS:

Facebook: TheBarbecueBarnNiel
Website: Www.thebarbecuebarn.be
Contact: info@thebarbecuebarn.be

The Backyard BBQ (Hulshout – regiobereik België)

Koken is altijd onze passie geweest en om mijn skills wat te verfijnen heb ik (Christiaan Van Uffel) een opleiding gastronomisch koken gevolgd aan de hotelschool St. Jozef te Geel. Na het behalen van het diploma ‘kok’ dacht ik eraan om mijn kookkunsten met de buitenwereld te delen…tot ik iemand tegenkwam met een houthakkershemd en een passie voor vuur. Het duurde dan ook niet lang voor ikzelf gebeten werd door de low-‘n-slow-microbe. Peter Indekeu en ik hebben onze krachten gebundeld en na een trage garing is The Backyard BBQ ontstaan.

Onze interesse in BBQ & VUUR is er altijd geweest, het begon met grillen en Hot & Fast bakken van vlees. Het gewone bbq’en. Gezellig samen met vrienden rond het vuur, een pintje daarbij. Wie houdt er niet van…dat is gewoon genieten van het leven. Op The Beast zorgen we ervoor dat elk stukje vlees met veel liefde, rook en vuur wordt omgetoverd tot een heerlijke culinaire ervaring.

Bbq catering Low and slow bbq. Menu’s en offerte op maat van de klant!

GEGEVENS:

Website: www.thebackyardbbq.be
Telefoon: 0477 83 38 97
Facebook: The Backyard BBQ 2235
Instagram: @the_backyardbbq2235
Contact: backyardbbq2235@gmail.com

Exodus 12:9 BBQ (Laakdal – bereik Vlaanderen)

“Gij zult het vlees niet Rauw eten noch in water gezoden maar aan het Vuur gebraden”

BBQ catering Vlaanderen. Authentieke BBQ bereid op hout gestookte smokers, rooktonnen, boven open vuur, in dutch ovens of op de grill.

GEGEVENS:

Facebook: Exodus 12:9
Website: www.exodus12-9bbq.be
Telefoon: 0477/58.11.74
Contact: Info@exodus12-9bbq.be

REGIO LIMBURG

Braai Takeaway BBQ (Zonhoven – Levering in heel Vlaanderen)

Afhaal en levering aan huis van American Low & Slow BBQ. Het bedrijf heeft als missie om het authentieke low & slow barbecue concept tot bij jullie te brengen. Er wordt een BBQ menu samengesteld met typische Amerikaanse gerechten die de originele smaken van Kansas City-style BBQ en Southern Cooking bundelen tot een aanbod dat iedereen zal charmeren. Je kan de gerechten elke woensdag, donderdag of vrijdag in heel Vlaanderen laten leveren. Op de website kan je een mooi overzicht vinden van de verschillende mogelijkheden. Op de website valt alvast een mooie keuze aan bereidingen te zien! Als je mijn persoonlijke mening vraagt: “Het oogt veelbelovend aan redelijke prijzen!”

GEGEVENS:

Facebook: braaibbq.be
Instagram: @braaitakeaway
Website: www.braaibbq.be

Bake away on fire (Sint Truiden)

Gelegen te Sint-truiden Catering op locatie met showcooking van ofyr en bastard. Workshops en demo’s. Open showroom Feesten met onze toestellen bij ons in de eigen zalen. Brasserie met buitenkeuken voor teambuildings en feesten!

GEGEVENS:
Telefoon: 0470 08 33 83
Website: www.bake-away-onfire.be
Instagram: @Bakeawayonfire
Facebook: Bake Away On Fire
Contact: info@bakeaway-onfire.be

Burn BBQ (Sint-Truiden – Regio België)

Workshops zowel in St-Truiden als op verplaatsing doorheen het land.* Catering, Take Away & Delivery van American Style BBQ food in heel BE.* Eigen lijn BBQ kruiden en bier, kruiden verkrijgbaar in 30 winkels doorheen Vlaanderen of via webshop. www.burn-bbq.be

Naam: Wim Bloemen
Telefoon: 0496 72 48 45
Website: www.burn-bbq.be
Facebook: @BurnBBQ
Instagram: @Burnbbq_
Contact: wim@burn-bbq.be

Vlaams-Brabant

Krikkie’s Kuisine (Diest)

Maandelijkse afhaal van low&slow BBQ te Stad Diest. Menu komt op onze Facebook pagina. BBQ aan huis! Wij luisteren eerst naar de wensen van de klant en bespreken dan de mogelijkheden! (Hoeft niet alleen BBQ te zijn!) Sit back, relax and have a drink! Wij zorgen voor de rest!

GEGEVENS:

Naam: Kristof Madalijns
Facebook: Krikkie’s Kuisine
Telefoon: 0498 01 91 86
Contact: Krikkies.Kuisine@gmail.com

Chefs Catering (Bilzen)

Cateringbedrijf voor particulieren en bedrijven. Van BBQ tot pasta buffet, warm-koud, desserts tot pasta en steakdagen. Daarnaast kan een locatie ter beschikking worden gesteld op aanvraag. De locatie kan ingericht worden in Amerikaans thema voor feestjes. Foto’s en info kunnen via mail of privébericht gevraagd worden.

GEGEVENS:
Facebook: Chefs Catering
Telefoon: 0479 84 39 33
Contact: davy_massy16@hotmail.com

Cook For Rent (Ternat – Pajottenland)

Kristof Walravens heeft een klassieke opleiding kokschool gevolgd. Na wat omzwervingen kwam hij uiteindelijk in Aalst terecht en wist hij meteen: “dit is wat ik wil doen’. Hij was meteen overtuigd, hij moest en zou kok worden. Later koos hij voor de specialisatie ‘grootkeuken’ waarin hij heel wat ervaring heeft opgebouwd en tot op de dag van vandaag voor Stad Gent ook nog mee bezig is. Al is het ook een sociaal project.

Eten is en blijft een basisbehoefte waar hij zich 100% kan voor inzetten in zijn dagelijkse job. Voor het iets fijnere werk, een kok heeft altijd ambities, stampte hij COOK FOR RENT uit de grond. Al blijft hij wel met de voetjes op de grond en bij de basis. No-nonsens koken met. heel veel respect voor het basisproduct.

Voor de schilderijtjes moet je niet bij Cook For Rent zijn. Voor een kwalitatief gerecht met heel veel smaak, zonder al teveel franjes, ben je aan het juiste adres.

Biedt feesten op locatie op maat van de klant. Enkel groepen vanaf 30 personen. Alles kan niets moet. WWW.COOKFORRENT.BE

GEGEVENS:
Naam: Kristof Walravens
Telefoon: 0496 52 55 97
Website: www.cookforrent.be
Facebook: @cookforrent
Contact: info@cookforrent.be

P’trus Kitchen (Messelbroek Scherpenheuvel)

Catering. Bbq Braai / Tapas specialist

Jouw feest helemaal op maat zoals jij dat wil!

Barbecue of Braai op zijn Zuid-Afrikaans. Of liever gewoon een buffet, walking diner of tapas tafel, het kan allemaal.  Met mijn ervaring en creativiteit, zoeken samen naar een geschikte oplossing voor jouw feest dat ook in jouw budget past.

GEGEVENS:
Telefoon: 0476 42 57 01
Website: www.ptrus.be
Facebook: Ptrusplace
Contact: info@ptrus.be

Smoke ‘n’ Flame (Geetbets en omstreken)

Take away BBQ en American low & slow bbq te Geetbets. Je vind onze menukaart op de website/facebook pagina. Bestellen voor vrijdagavond, afhaal op zondag. Catering voor particulieren en bedrijven, wij luisteren naar jullie noden en bekijken samen wat er mogelijk is.

GEGEVENS:
Telefoon: 0474 20 38 20
Website: www.smokenflame.be
Facebook: @smokeandflamebbq
Contact: smokenflame@outlook.be

Hopelijk kon je met dit overzicht een leuke BBQ catering vinden voor je volgend feestje. Deze tips werden gegeven door BBQ liefhebbers uit de Belgian BBQ group. Neem gerust contact op met enkele van deze zaken om hun aanbod en prijzen te bekijken. De meeste BBQ catering zaken in Vlaanderen zijn eveneens actief in de Belgian BBQ group en beantwoorden met plezier al je vragen. Zelf krijg ik ook regelmatig de vraag of ik catering doe. Om familiale redenen heb ik besloten dit niet te doen! Maar leef je gerust uit met de recepten op deze pagina. Voel je jezelf nog minder vertrouwd? Neem dan zeker eens een kijkje bij de recepten in de #start2BBQ reeks. Deze reeks werd speciaal ontworpen voor mensen zonder ervaring. De recepten in deze reeks zijn gericht op beginnende BBQ liefhebbers en omvatten doorgaans een uitgebreide beschrijving van hoe je te werk kan gaan en hoe je mogelijke valkuilen kan overwinnen.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.