Korean BBQ Chicken Buns

Korean BBQ Chicken Buns

Als de smoker dan toch aanligt om wat kippendijen te roken kun je net zo goed wat extra opleggen niet? En met de restjes maak je gewoon nieuwe leuke gerechten. Zo kwamen ook deze Korean BBQ chicken buns tot stand. Met leftovers van de “Alabama White Pizza” creëerde ik dit snelle receptje. Je hebt namelijk niet elke dag de tijd om uren aan de BBQ te staan. In een handomdraai maak jij een subliem sausje met Gochujang om het geheel op smaak te brengen. Volgens de buren een voltreffer! Denk jij er ook zo over?

Dit recept bevat affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Je vraagt je misschien wel af wat Gochujang nu net is. Toegegeven tot een paar maanden terug had ik er zelf ook nog maar weinig van gehoord. Ik had er al een eind naar gezocht voor ik deze stroperige Koreaanse pasta kon vinden. Maar nu blijkt deze beschikbaar te zijn in de Chinese supermarkt. Gochujang is een Chilipasta gemaakt van gefermenteerde rijst, soya en chili. Het goedje heeft een intense mild pikante maar vooral Umami smaak. Deze smaak kan omschreven worden als hartig en tilt menig gerecht naar een hoger niveau. Hoewel het tijdens de bereiding niet zo aangenaam ruikt kan ik je garanderen dat het eindresultaat van deze Korean BBQ Chicken buns de harten van je gasten zal stelen.

Zo denken mijn buren er alvast over. Ondertussen zijn ze al gewoon dat ik door weer en wind aan mijn BBQ te vinden ben. Als liefhebbers van deze mooie hobby staan ze bij mooi weer dan ook vaak in de tuin. Voor hen de klassieke BBQ maar ze genieten er evenveel van als ik. Vol interesse vragen ze geregeld wel eens wat ik deze keer aan het maken ben. Als het past dan probeer ik zelf wel eens iets over de omheining door te geven. Zo ook afgelopen donderdag. Een zonnige avond na een dagje werken. Het vrouwtje op teambuilding en als heer des huizes moet ik instaan voor het avondeten. Met twee bengels die om de beurt aandacht vragen zou je al eens vluchten in de buitenlucht. Waar alles rustiger is en de zachte zomerbries hen ook wat rust lijkt in te blazen.

Korean BBQ chicken Buns

Mijn vrouw had enkele dagen ervoor het idee geopperd om eens een snel receptje te maken met brooddeeg. Het leek mij dan ook het ideale moment na een drukke werkdag om dit idee ter hand te nemen. Wanneer ik tijd heb maak ik graag zelf het deeg. Ditmaal koos ik voor de gemakzuchtige opluchting en trok naast een biertje ook een blik deeg voor afbakbroodjes open. Een snel sausje daarbij mixen en wat groentjes grillen om vervolgens samen met de gerookte kip van de dag ervoor tussen het deeg te garen. Zo bekom je in een dik half uurtje een heerlijke hap Korean BBQ chicken buns. Perfect uit het vuistje te eten en zo blijkt ook ideaal als hapje bij het bier.

Korean BBQ chicken Buns

Heb je een feestje gepland en weinig tijd om de dag zelf nog allerlei dingen te gaan maken. Dan zijn deze “Korean BBQ Chicken Buns” exact wat je nodig hebt. Doe de voorbereidingen de dag voordien en in 12 minuten bak je deze heerlijke broodjes af in je BBQ en terwijl je toch bezig bent gooi je er meteen nog een Alabama white pizza op. Nog een mooi potje voetbal daarbij en je men’s night zal in het geheugen blijven hangen! Aan de BBQ ladies! Geen nood jullie mogen er ook bij! Oja en als je overweegt om een broodje over de omheining te steken. Denk dan 2x na ;). Voor je het weet nodigen ze zichzelf uit voor een avondje BBQ. Gelukkig zien we hier niet tegenop! Komende zaterdag gaan we dus een gezellige avond tegemoet :).

Korean BBQ Chicken Buns
Prep Time
10 mins
Cook Time
20 mins
Kip roken
2 hrs
Total Time
30 mins
 

Staat er een avondje voetbal kijken op de planning? Of heb je enkele maten uitgenodigd voor een biertasting? Maak dan zeker deze Korean BBQ Chicken buns om erbij te serveren! Een smaakvolle hap die een perfecte bodem vormt voor een avondje onder maten. Geniet ervan en deel achteraf zeker je verhalen ;). 

Course: Aperitiefhapje, Bar food, Main Course
Cuisine: Koreaans
Keyword: bbq saus, broodje, bun, chicken, gochujang, kippenspies, Korean, Koudgerookte
Servings: 8 broodjes
Ingredients
 • 4 gerookte kippendijen Receptlink in instructie
 • 8 bolletjes broodjesdeeg vb. Danerlolles Petits pains white (2 blikken)
 • eigeel
 • sesamzaadjes
Voor de groenten
 • 2 stuks steranijs
 • 1 tl geel en bruin mosterdzaad
 • 1 gele ui
 • 2 zoete puntpaprika’s
 • 1/2 broccoli
 • 200 gr. champignons
Voor de Gochujang saus
 • 1 tl mierikswortel
 • 2 tl mosterd
 • 2 el Gochujang pasta
 • 1 el doenjang gefermenteerde sojaboon pasta
 • 2 el cider azijn
 • 1 pikante peper
 • 6 el ketchup
 • 1/2 limoen voor het sap
 • 2 el bruine suiker
 • 1 tl mirin
Instructions
 1. Rook eerst de kippendijen volgens de instructies in dit recept. Dit kan zeker ook de dag voordien. 

 2. Verwarm de BBQ op 200°C en plaats een “skillet” en sauskom op het vuur zodat deze kunnen voorverwarmen.

 3. Pof de mosterdzaadjes met deksel op de pan (of folie zodat ze niet uit de pan springen). Voeg vervolgens wat olie en ui toe en laat deze fruiten samen met het steranijs.

 4. Grill ondertussen de paprika en verwijder de schil. Bak de champignons aan en voeg ze bij de uien samen met de in kleine roosjes gesneden broccoli. En laat nog een vijftal minuten verder stoven.

 5. Meng de ingrediënten van de saus goed door en warm deze op. Laat gedurende tien minuten inkoken zodat de smaken goed vermengen.

 6. Meng de saus naar smaak onder de groenten en snij de gerookte kip in schijfjes. 

 7. Rol de deegbolletjes open en plaats in het midden enkele repen gerookte kip met daardoor wat van de groenten.

 8. Vouw het deeg samen rond de vulling, bestrijk met eigeel en besprenkel met sesamzaadjes. Bak vervolgens de broodjes af in de BBQ op de “Pizzasteen” volgens instructies op de verpakking. (of tot je ziet dat het deeg mooi gekleurd is)

Smakelijk eten!

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.