Inverted Cauliflower Bomb

Inverted Cauliflower Bomb

Op maandag is het vaak afzien. Voor velen de eerste en meteen ook zwaarste werkdag na een weekendje genieten. Thuiskomen doet dan nog zoveel deugd! Zeker als je weet dat vrouwlief thuis is en je zelf niet meer voor het eten moet zorgen. Je kan wellicht geloven hoe blij ik was om te zien dat mijn vrouw de weg naar de Traeger heeft gevonden en ze bij wijze van verrassing deze “Inverted Cauliflower Bomb” had gemaakt. Een uitgeholde bloemkool met rundsgehakt erin en bedekt met een heerlijke stroom aan smeltende mozzarella kaas. Voldoende groentjes om de vitamientjes mee aan te vullen. Maar op deze manier hoor je mij niet klagen!

Disclosure: deze post kan affiliate links bevatten. De Traeger werd aangeboden als testproduct. Ik krijg geen vergoeding om deze te vermelden. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Het gebeurt niet vaak dat ik thuiskom en de geur van BBQ mij tegemoet komt. Doorgaans ben ik als eerste thuis waardoor ik bijgevolg ook het meest insta voor het avondeten. Als mijn vrouw dan al eens kookt is het vaak een combinatie van snel, eenvoudig, gezond maar overheerlijk. Bijgevolg raakt ze nauwelijks mijn BBQ’s aan. Dat sleuren met een zak houtskool en ontsteken van de BBQ doet haar al besluiten dat het sneller kan. Toen ze vernam dat ik een Traeger pellet BBQ kon testen, was ze al meteen in de wolken. Het duurde dan ook minder lang dan ik had verwacht voor ze ermee aan de slag ging.

Bij het openen van de deur voel ik meteen al de sfeer. “Piece of your Heart” van Meduza knalt door de boksen en al huppelend komt ze mij trots tegemoet. De gebruikelijke periode op adem komen na het werk was plots niet meer nodig. Met een glimlach opent ze het deksel van de BBQ waar de “Inverted Cauliflower Bomb” op ligt te garen. Klaar om met mozzarella bedekt te worden en nog een laatste vleugje hitte mee te krijgen. Vermoedelijk in een poging toch nog wat aan mijn ego te strelen vraagt ze mij hoe dit moet… “Ik heb maar wat geprobeerd”. Of was het een vlaag van bescheidenheid die haar vaak siert? Wellicht een combinatie van beiden.

Inverted Cauliflower Bomb

In ieder geval verdween de bescheidenheid al snel toen ik een foto van het resultaat postte op social media. Wat oorspronkelijk niet gefotografeerd werd om als blogpost te gebruiken bleek zodanig succesvol dat ik er toch een post van maak. Dat het mijn succesvolste post in maanden was heb ik al regelmatig mogen aanhoren. Tot voor kort dan toch :p. Een BBQ bomvol vlees doet het altijd goed. Ik kon het dan ook niet laten om dit eens speels door te steken. #ietsmetegoenzo haha. Serieus nu! Al ligt een BBQ vol vlees, het betekent nog niet dat het deze “inverted cauliflower bomb” ook effectief kan overtreffen.

Inverted Cauliflower Bomb

Zoals Anuna zou zeggen: “Bomb the world with vegetables”. Deze inverted cauliflower bomb is spreading love! Toch zalig om op deze manier thuis te komen niet? En dat op maandag! Ik moet dringend eens werk maken van meer posts door mijn vrouw! Elke maandag lijkt mij wel een goed plan :). De andere dagen zit ik er minder mee in zelf eten te maken. Hoe gaat dat bij jullie? Hebben jullie een duidelijke taakverdeling?

Inverted Cauliflower Bomb
Prep Time
10 mins
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 10 mins
 

Een volledige maaltijd op de BBQ? Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn als het lijkt. Bespaar wat ruimte door de Bloemkool te gebruiken als bescherming tegen het uitdrogen van gehakt! Met deze inverted cauliflower bomb schotel je een heerlijke volledige maaltijd aan je gasten!

Course: Hoofdgerecht, Volledige Maaltijd
Cuisine: Europees
Keyword: bloemkoolbom, cauliflower bomb, gehakt, gesmolten, Gietijzer, Inverted, kaas, schotel
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 400 gr. rundsgehakt
 • 1 bloemkool
 • 1 El gehaktkruiden
 • peper en zout naar smaak
 • 250 gr. oesterzwammen
 • 3 plakjes Mozzarella kaas
 • pikante olie
 • 500 ml Groentebouillon
 • verse bladpeterselie naar smaak
Instructions
 1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en hol de steel uit. 

 2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de bloemkool toe. Gaar tot net voor het gaarpunt (+-10 minuten afhankelijk van de grootte).

 3. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en gehaktkruiden (recept hier te vinden).

 4. Vul de bloemkool en plaats omgekeerd in een Skillet. Bedruip de bloemkool met pikante olie en gaar de bloemkool een half uur verder op 210°C op de BBQ.

 5. Voeg de oesterzwammen toe in de gietijzeren pan in een kring rond de Inverted Cauliflower Bomb.

 6. Verhoog de temperatuur tot 260°C en plaats de mozzarella kaas er bovenop. Gratineer het geheel tot de kaas mooi goudbruin kleurt. Besprenkel voor serveren met vers gehakte bladpeterselie

Serveer met gebakken aardappelen. Smakelijk!

Pagina's: 1 2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.