Gegrilde lamsboutsnede met muntboter en couscous

Gegrilde lamsboutsnede met muntboter en couscous

Nieuwe week nieuw receptje! Meer nog, naast het recept voor de gegrilde lamsboutsnede met muntboter neem ik graag even de tijd voor een opiniestuk. Thema: “Is het ok om supermarkt vlees te kopen/eten?” Benieuwd naar mijn visie? Klik dan snel even door naar het stuk en laat me ook jou mening eens horen. Wie geen interesse heeft, kan rustig genieten van een lekker gerechtje! Ik testte een aantal bereidingswijzen voor de lamsboutsnede. Uiteindelijk bleek de kort gegrilde lamsboutsnede uiteindelijk het beste resultaat te bieden. Geserveerd met enkele klontjes huisgemaakte muntboter voor een extra smaakboost. Als bijgerecht serveerde ik eveneens een heerlijke frisse couscous salade met munt, gebrande paprika en artisjokharten. Veel plezier met het recept!

Disclaimer: Deze post werd gesponsord door Lidl Belgium. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Gegrilde lamsboutsnede met Muntboter
Prep Time
15 mins
Cook Time
6 mins
Total Time
21 mins
 

Naar Lidl vertrekken om een stuk rundvlees en terugkomen met een lamsboutsnede. Aanavankelijk gekocht met het idee ze in een stoofpotje te bereiden, maar uiteindelijk gegrild (en traag gegaard… Minder succesvol) en geserveerd met een heerlijke frisse couscous. Zo snel kunnen de plannen in mijn hoofd wijzigen. Eenvoudig, snel klaar en toch bijzonder smaakvol! Soms moet je het jezelf niet moeilijk maken toch?

Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Noord afrikaans
Keyword: artisjok, couscous salade, direct grillen, frisse, gegrild, gemarineerde, hot and fast, Kamado Joe, Lamsbout, lamsboutsnede, lidl belgium, munt
Servings: 4 personen
Ingredients
 • 4 gemarineerde lamsboutsneden
Voor de muntboter
 • 100 gr boter
 • 1 handvol munt
 • grof zout naar smaak
 • zeste van 1/4e citroen (of meer naar smaak)
Voor de couscous met artisjokharten
 • 300 gr couscous
 • 480 ml kippenbouillon
 • 8 ontpitte dadels
 • 1 blik artisjokharten
 • 2 stuks rode paprika
 • 1 citroen (zeste en sap van een halve citroen) (of meer naar smaak)
 • 1 handvol munt (of meer naar smaak)
 • 1 handvol noten (of meer naar smaak)
Instructions
Voor de muntboter
 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de munt en zeste van citroen fijn en meng onder de lauwe boter samen met wat grof zout. Proef en breng eventueel verder op smaak.

 2. Plaats in de koelkast tot net voor het serveren.

Voor de couscous
 1. Bereid je BBQ voor op een directe sessie aan hoge temperatuur (minstens 220°C).

 2. Kook de bouillon en giet vervolgens over de couscous volgens de instructies op de verpakking samen met enkele klontjes boter.

 3. Rooster de paprika tot de schil zwart gebrand is. Verwijder van de BBQ en plaats in een plastiek zak om af te koelen. Wrijf vervolgens de zwart geblakerde schil af en snij in fijne reepjes en roer onder de couscous.

 4. Snij de dadels, artisjokharten, noten en munt in grove stukken en meng eveneens onder de couscous.

 5. Breng op smaak met peper, zout, citroen zeste en het sap van de citroen. Proef hiervoor regelmatig tot de smaak in balans is. Voeg eventueel nog wat extra munt toe indien gewenst.

Afwerking
 1. Grill de lamsboutsnedes op hoge temperatuur gedurende +- 3 minuten aan elke zijde (afhankelijk van de dikte van de sneden). Mik op een kern van +-60°C. Hou het deksel van je BBQ gesloten om steekvlammen te voorkomen. Deze kunnen namelijk de marinade van je product verbrand en een onaangename bitter smaak veroorzaken.

Serveer de couscous met de gegrilde lamsboutsneden. Werk af met een klontje muntboter op de lamsbout. Smakelijk!
Recipe Notes

Tip: ik dacht dat traag garen een voordeel zou opleveren. Helaas bleek dit niet het geval en was de snelle optie de beduidend betere optie (foto’s zijn van de traag gegaarde).Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.