The Messy chef’s Krokante Kip-sandwich op de BBQ

The Messy chef’s Krokante Kip-sandwich op de BBQ

Of het nu maandag of vrijdag was, ik zou het niet meer kunnen zeggen. Dat het ontzettend vroeg in de morgen was toen ik Jelle a.k.a. The Messy Chef voor het eerst ontmoette weet ik maar al te goed. Nog voor de gemiddelde Gentse student 

Perencake met peperkoek – Traeger baked Pear Cake

Perencake met peperkoek – Traeger baked Pear Cake

Het leuke aan social media is wanneer het echt een sociaal gebeuren wordt! Zo kom je af en toe in contact met interessante mensen die geboeid zijn door een gelijkaardige interesse. Heel soms kom je zelfs tot verrassende ontdekkingen. Mensen die nagenoeg je buur zouden 

Pagina's: 1 2

Hete bliksem met Krisprolls crumble – comfortfood madness

Hete bliksem met Krisprolls crumble – comfortfood madness

De dagen worden korter, het weer wordt guur en kil. Hoewel de blaadjes aan de bomen kleurrijker worden dan de rest van het jaar lijken ze weinig vreugde met zich mee te brengen. Stormschade, toenemende coronacijfers, strengere maatregelen, … Eén of meerdere van deze factoren 

Pagina's: 1 2

Smoky American Hot Dogs – #Start2BBQ

Smoky American Hot Dogs – #Start2BBQ

In deze Staycation trekken we verder de wereld rond op de BBQ. Na wat tussenstops in India, Japan, Korea, … trekken we nu richting “The land of The free”. We parkeren de Van op de parking van het Baseball stadium en halen de BBQ uit 

Pagina's: 1 2

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Gefermenteerde Ketchup – Over rot 2.0 Boekreview

Wie fan is van BBQ zal ongetwijfeld ook graag een sausje eten! De bekendste saus is waarschijnlijk ketchup. Wie lust dit nu niet zou je denken? Mijn zoon bijvoorbeeld. Op zich niets mis mee want sauzen zijn in mijn ogen enkel optioneel. Maar wat je 

Pagina's: 1 2

Basic Burger Build – #start2bbq

Basic Burger Build – #start2bbq

Tijd om ook effectief eens aan de slag te gaan! Zoals ik bij de aankondiging van deze reeks posts al aangaf wil ik met deze reeks mijn zonen wat wegwijs maken in de wereld van de BBQ. Niet meteen met de grootste uitdagingen maar eerst 

Pagina's: 1 2

Welke BBQ/brandstof kies ik best? #Start2BBQ

Welke BBQ/brandstof kies ik best? #Start2BBQ

Steeds vaker krijg ik vragen over de basis van het BBQ’en. Tot op heden heb ik daar weinig over geschreven. Simpelweg omdat ik ervan uitging dat er op het web wel één en ander te vinden is. Mijn zonen beginnen echter een leeftijd te krijgen 

Pagina's: 1 2

Eggs in a Bun – Using leftovers for a delicious breakfast

Eggs in a Bun – Using leftovers for a delicious breakfast

  Holidays are coming! When you’re on cooking duty during Christmas you might serve some buns along one of your meals. Usually most of these buns are among the leftovers and drying out pretty soon. That problem is solved by now! These eggs in a 

Smoked Chocolate Christmas Bark

Smoked Chocolate Christmas Bark

Time goes fast when you’re having fun! It feels like the seasons skipped autumn this year and Christmas is already there. How much I love autumn there’s no reason to panic! This time of the year we share delicious food with the ones we love. 

Mediterranean Beercan Burger – Smoking madness

Mediterranean Beercan Burger – Smoking madness

Everybody who likes real bbq will know this new hype by now! The concept is pretty genious. You take some minced meat, form them into large balls and press a beercan in them so they form fillable cups. Those following my old tumblr blog a 

Pagina's: 1 2

BBQ Popcorn Time a true BBQ Kids recipe

BBQ Popcorn Time a true BBQ Kids recipe

Most of you will recognize the following situation. It’s weekend and you finally have some time for your favorite obsession… BUT you know that the kids you love, will keep you away from your passion as long as possible. They will claim their piece of attention 

Coke brined chicken

Coke brined chicken

Chicken is a lovely product! There are many different flavours that go well along this kind of meat. This way it’s giving lot’s of opportunities to experiment with. I might have mentioned before that I like to search for perfection in certain recipes. I have